Matkailun osalta Georgia on maa, joka ei ole juurikaan useimpien matkailijoiden matkasuunnitelmissa. Tämä hiljainen maa, joka sijaitsee Kaukasuksen vuoriston kupeessa Itä-Euroopassa, tarjoaa monia elementtejä, jotka kilpailevat minkä tahansa muun kuuluisan matkakohteen kanssa. Perinne ja nykyaikaisuus kohtaavat täällä tarjoten kävijöille kiehtovia kokemuksia. Georgia on kasvanut houkuttelemaan yli kahtamiljoonaa turistia vuodessa viime aikoina. Suurin osa turisteista tulee viettämään aikaansa kauniiseen pääkaupunkiin Tbilisiin. Mutta siellä on myös tutkimattomia helmiä. Tässä ovat top 10 paikkaa, Georgian nähtävyydet.

  10. Sameban katedraali

  Tbilisissä sijaitseva Sameban katedraali on keskiaikaiselta vaikuttavasta ulkonäöstään huolimatta moderni luomus. Vuonna 2004 valmistunut rakennus on itäisen ortodoksisen kirkon pyhä paikka Georgiassa. Rakennus on sekoitus eri arkkitehtuurikoulukuntia, mutta siinä on perinteinen ilme. Siinä on yhdeksän kappelia, joista monet ovat maan alla. Sameban katedraali on nykyään yksi tärkeimmistä kohteista, jotka ovatpääkaupunki.

  9. Anacopian linnoitus

  Anakopian linnoitus on muinainen sotilaslinnoitus, joka on peräisin 2. vuosisadalta. Se sijaitsee Iverian vuorilla Uudella Athoksella, ja se rakennettiin estämään islamistien hyökkäys tuolloin. Vaikka se menetti taktisen merkityksensä myöhempinä vuosina, siitä on tullut alueen merkittävä kulttuurisymboli. Kahdeksannella vuosisadalla Abhasian León I puolusti linnoitusta Marwan II:n asettamaa piiritystä vastaan.Umayyadien kalifaatti.

  8. Svetitshovelin katedraali

  Svetitshovelin katedraali sijaitsee Mtskhetan historiallisessa kaupungissa lähellä Tbilisiä ja on Unescon maailmanperintökohde. Alkuperäinen kirkko rakennettiin 4. vuosisadalla, vaikka sitä ei enää ole olemassa. Nykyinen rakennus on rakennettu 11. vuosisadalla. Kirkko on vuosien varrella kestänyt erilaisia persialaisten ja venäläisten hyökkäyksiä. Georgian ortodoksisen kirkon tärkeä muistomerkki, se on yksi tärkeistäGeorgian suosituimmat nähtävyydet nyt.

  7. Uplistsikhen luolakaupunki

  Uplistsikhe, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "herran linnoitusta", on muinainen kallioista rakennettu kaupunki. Se on rakennettu Mtkvari-joen rannalle, ja useat kaupungin rakenteet ovat peräisin rautakaudelta. Se oli aikoinaan merkittävä symboli Georgian kristilliselle kulttuurille, vaikka se hylättiin myöhemmin. Vuonna 1920 osa kaupungista tuhoutui maanjäristyksessä. Vaikka se ei olekaan yhtä runsas koristeissa kuinverrattuna muihin kuuluisiin luoliin, se on silti loistava esimerkki ihmisen tahdonvoimasta.

  6. Vardzia

  Vardzia on luolaluostari, joka sijaitsee Erusheti-vuorella Kura-joen rannalla. Se on rakennettu 1200-luvulla ja se oli ollut pitkään hylättynä. Tärkeä kohde, joka sijaitsee kompleksissa, on Dormition-kirkko, joka on kuuluisa seinämaalauksistaan. Siellä on noin neljäsataa huonetta, mukaan lukien useita kappeleita. Siellä on myös hautausmaa ja jopa puolustusjärjestelmä.

  5. Kazbek-vuori

  Georgia sijaitsee Kaukasuksen vuoriston sylissä. Maan pohjoisrajalla sijaitseva Kazbek-vuori on yksi vuoriston tärkeimmistä huipuista. Vaikka se ei olekaan korkein, lumihuippu on retkeilijöiden ja kiipeilijöiden suosiossa. Se kiipesi ensimmäisen kerran vuonna 1868. Sillä on myös keskeinen asema georgialaisessa kansanperinteessä. Vuorta ympäröivä alue on suojeltu luonnonsuojelualueena.

  4. Narikalan linnoitus

  Kura-joen lähellä sijaitseva Narikalan linnoitus on Georgian pääkaupungin Tbilisin maamerkki. Sillä on pitkä historia, ja sen rakentaminen on peräisin 4. vuosisadalta. Se rakennettiin puolustamaan kaupunkia ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. Useat hyökkäykset ja luonnonkatastrofit ovat vaikuttaneet sen rapautumiseen, mutta silti monet linnoituksen osat seisovat siellä monine tarinoineen. Siellä sijaitsee myös hiljattain rakennettukunnostettu Pyhän Nikolauksen kirkko.

  3. Stepantsminda

  Stepantsminda on kaunis pikkukaupunki, joka sijaitsee Kaukasusvuorten laaksossa. Se on saanut nimensä georgialaisen ortodoksimunkin mukaan, joka rakensi sinne erakkopaikan. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Gergetin kolminaisuuskirkko, jota turistit etsivät kiihkeästi. Se sijaitsee vuoren huipulla, jonne pääsee vain kuljettua polkua pitkin. Lumihuippujen ympäröimä ja vihreämpi kuin senStepantsminda muistuttaa joskus sveitsiläistä pikkukaupunkia maantieteellisellä kauneudellaan.

  2. Ritsan järvi

  Ritsan järvi on Abhasiassa sijaitseva kasvava matkailunähtävyys. Se on täydellinen paikka piknikille. Sitä ympäröivät kauniit vuoret, ja järven taivaansiniset vedet ovat lumoava näky. Järven ympärillä oleva maa on lehtimetsää, ja se on osa Ritsan luonnonsuojelualuetta.

  1. Batumi

  Georgiassa on lukuisia merenrantakaupunkeja, ja Batumi on niistä paras. Se sijaitsee Mustanmeren rannikolla Kaukasusvuoriston alla, ja se on maan toiseksi suurin kaupunki. Kaupungissa on nähtävissä sekoitus modernia ja klassista arkkitehtuuria, ja matkailun ansiosta sinne syntyy uusia rakennuksia. Nyt se on kesäisin alueen tärkein matkailukohde.

  Top 10 nähtävyyttä Georgiassa

  1. Batumi
  2. Ritsa-järvi
  3. Stepansminda
  4. Narikalan linnoitus
  5. Kazbek-vuori
  6. Vardzia - Nähtävyydet Georgiassa
  7. Uplistsikhen luolakaupunki
  8. Svetitshovelin katedraali
  9. Anacopian linnoitus
  10. Sameban katedraali

  Kirjoittaja - Nikhil Rajagopalan

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden