Poliisi on yhteiskunnan lainvalvoja. Heidän tehtävänään on pitää tilanne hallinnassa, ottaa syyllinen kiinni ja hillitä väkivaltaa, mutta heidän tehtävänsä ei ole rangaista. He eivät ole viranomainen, joka päättää, kuka henkilö ansaitsee tulla tapetuksi tai rangaistuksi. Poliisivoimat ovat vastuussa lain ja perustuslain mukaan, eivätkä hekään voi ottaa lakia omiin käsiinsä. Silti on tapauksia, joita tapahtuu kaikkialla maailmassa.Jotkin poliisivoimat ovat toisinaan ylittäneet rajan, mutta toiset ovat ylittäneet rajan monta askelta.

Ensimmäisen kerran poliisivoimat perusti muslimikalifi Umar al- Khattab (R.A.). Se tunnettiin silloin nimellä "ash-shurta", ja sitä johti osastopäällikkö, joka muistutti nykyään korkeinta komisariota. Sen tehtävänä oli rauhanturvaaminen, mutta ajan mittaan kasvava väestö ja muuttuva ihmisen psyyke ja sen dynamiikka syrjäyttivät poliisin perustehtävästään. Nyt poliisia käytetään raakanaVaikka se on melko ironista, poliisi on myös hyvin tärkeä.

Alla on lueteltu kymmenen maata, joissa on maailman pahin poliisiväkivalta. Ikävä kyllä Pakistan on listan kärjessä... Lue lisää...

    10. YHDYSVALLAT

    Niin järkyttävältä kuin se saattaakin tuntua, mutta Yhdysvallat on tässä listattu maaksi, jossa on kaikkein raaimmat poliisivoimat erityisesti 9/11:n jälkeen. Tämän terrorismin vastaisen sodan aloittamisen jälkimainingeissa maan poliisille annettiin koskemattomuus ihmisten laillisia ja kansalaisoikeuksia vastaan (muutamissa tapauksissa perustuslain vastaisesti). Viime aikoina on tapahtunut monia murhia sen vuoksi, että poliisi on "epäillyt" rikollista toimintaa. Viatonihmisiä tapetaan tai teloitetaan puolueellisen oikeudenkäynnin jälkeen, koska poliisi osoittaa rankaisemattomuutta kansalaisoikeuksia kohtaan terrorismin vastaisessa taistelussaan. Useimmat murhat koskevat mustia miehiä. Alton Sterlingin, Philando Castilen ja Gregory Gunnin nimet ovat merkittäviä poliisimurhien osalta. Vaikka maalla on maailman parhaat poliisivoimat! Yllätyitkö?

    9. Iran

    Kun tarkastellaan vuoden 2009 Ashura-mielenosoituksia, saa käsityksen poliisin raakuuden tasosta Iranissa. Poliisi ja viranomaiset kertovat 36 kuolemantapauksesta, mutta mielenosoittajat väittävät, että luku on paljon suurempi. Ashura on islamilaisen historian epäoikeudenmukaisuuden päivän muistopäivä. Se on päivä, jolloin shiia-muslimit ovat velvollisia lopettamaan väkivallan ja epäoikeudenmukaisuuden, mutta poliisi käyttää raakoja toimenpiteitä Iranin poliiseja vastaan.Ashura-juhlan kulkueisiin osallistuneet ihmiset joutuivat kranaatinheitinten, osumien ja tulituksen kohteeksi. Samoin tapahtui Iranin vaalien vastaisissa mielenosoituksissa. Siksi maassa vallitsi yleinen paheksunta, kun se järjesti konferenssin, jossa vastustettiin mustien miesten rotusyrjintää Yhdysvalloissa. Ihmiset pitivät sitä ironisena.

    8. Brasilia

    Brasilia oli uutisissa pari vuotta sitten Rio de Janeirossa järjestettyjen olympialaisten vuoksi. Siitä uutisoitiin myös siksi, että maassa oli paljon pahimpia poliisin raakuuksia. On hyvin tavallista, että poliisi tappaa ihmisiä, kun se yrittää valvoa väkijoukkoja ja laittomia maanvaltauksia. Heillä on hallitukselta vapaalippu valvoa tilannetta haluamallaan tavalla. Se on myösei ole harvinaista, että poliisi istuttaa todisteita lavastaakseen jonkun, joka ei ole heidän mielestään hyvä yhteiskunnan kannalta. On myös ollut rasistisia ja mustien miesten tappamisia. Lähes kaikki ilmoitetut kuolemantapaukset katsotaan itsepuolustukseksi. Ongelma on, että poliisi yrittää kontrolloida raakuutta raakuudella, joten jengisota ei näytä laantuvan.

    7. Haiti

    Poliisiväkivalta Haitissa on myös yleistä. Sen voi arvioida tavasta, jolla hallitus muutti Ile a Vachen saaren turistinähtävyydeksi. Sen sijaan, että olisi noudatettu asianmukaisia menettelyjä, kuten hankintaa, evakuointia ja kehittämistä, puskutraktorit yksinkertaisesti repivät taloja alas, ja poliisi kohteli raa'asti kaikkia, jotka ylittivät tietyn rajan mielenosoitusten nimissä. Ihmisiä pahoinpideltiin.erotuksetta, sillä jopa pastorit ja naiset eivät säästyneet.

    Alueesta vastaava poliisipäällikkö vaihdettiin tiukempaan, jotta hallitusta vastaan protestoivia ihmisiä voitaisiin käsitellä. On varsin surullista nähdä, että veronmaksajien rahat otetaan poliisin ruokkimiseen ja samaa kustannuspaikkaa käytetään sitten ihmisten painostamiseen laittomasti. Vaikka tämä vaikuttaa lukijoillemme tarinan toiselta puolelta, on olemassa riittävästi todisteita, jotka on kerättyihmisoikeusaktivistit näistä mielenosoituksista Haitissa.

    6. Kenia

    Kenia on afrikkalainen maa, jossa vallitsevat ongelmat ja laajalle levinnyt korruptio. Ihmiset lähtivät vuonna 2016 kaduille hallitusta ja sen korruptiota vastaan. Lainvalvojat kohtasivat kuitenkin ankaraa vastarintaa ja rangaistuksia. Mielenosoittavia väkijoukkoja lyötiin nuijilla ja kepeillä. Heitä jahdattiin kaduilla, ja poliisi turvautui kaikkiin kammottaviin keinoihin hajottaakseen kokoontumisen.toimittajat kertoivat anekdootteja siitä, miten poliisi kohteli ihmisiä kuin puuvillapaaluja. Ei ihme, että kansa haluaa muutosta.

    Katso myös; Maailman korruptoituneimmat poliisivoimat.

    5. Venäjä

    Poliisin tekemät murhat ja poliisin harjoittama väkivalta Venäjällä on niin yleistä, että niistä ei juurikaan raportoida. Ihmiset ovat alttiita sille, että poliisi ryhtyy mihin tahansa toimenpiteisiin auktoriteettinsa ja valtansa palauttamiseksi. Yksi viimeisimmistä kuuluisista tapauksista on 1970-luvun kohtalaisen menestyneen bändin rumpali Sergei Pestov, joka pidätettiin omasta autotallistaan väitetyn huumausaineiden hallussapidon vuoksi. Hänen vaimonsa joutui tunnistamaan hänenVaikka poliisi väitti vapauttaneensa hänet edellisenä iltana, ihmisoikeusaktivistit ovat toista mieltä.

    4. Somalia

    Somalian poliisivoimat, kuten itse maa, ovat surkeassa kunnossa ja sisällissodan repimät. Yli 1000 saksalaiskoulutettua poliisia on tiettävästi kadonnut ja liittynyt islamistiseen miliisiin vuonna 2009. Poliisivoimat ovat alipalkattuja ja turvautuvat laittomiin toimenpiteisiin lisätäkseen tulojaan. Yksityisomaisuuden ryöstely ja kansalaisten pakottaminen lahjuksia vastaan ovat yleisiä maassa. Lisäksi maassa on esiintynytraportteja siitä, että poliisi on kääntynyt pois rikollisuudesta ja tukenut epäoikeudenmukaisuutta taloudellisia lahjuksia vastaan. Tilannetta on yritetty parantaa, mutta tähän mennessä siinä ei ole onnistuttu kovin hyvin.

    3. Egypti

    Eräs CIA:n upseeri väitti vuonna 2004, että jos ihminen halutaan nähdä kadonneena tältä planeetalta, hänet on lähetettävä Egyptiin. Tilanne on pahentunut arabikevään jälkeen, sillä nykyinen hallinto on sitä mieltä, että syrjäytetyn Mubarakin lempeys oli syy hänen syrjäyttämiseensä, joten he aikovat toimia toisin. Nadeem-keskuksen mukaan vuonna 2015 raportoitiin 600 paikallisesta kidutuksesta.sekä 40 000 pidätystä, 1265 katoamista ja 267 tappamista. Suuri osa tästä tehtiin tukemaan Sissin hyväksi toteutetun sotilasvallankaappauksen jälkimaininkeja.

    2. Etelä-Afrikka - maailman poliisiväkivallan pääkaupunki

    Luvut viittaavat siihen, että poliisin tappamien ihmisten määrä Etelä-Afrikassa kasvaa joka vuosi. Jos kaikki poliisia vastaan nostetut siviilioikeudelliset vastuukanteet hyväksyttäisiin, valtion budjetti kuluisi pelkästään tuomioistuinkäsittelyyn. Koska poliisin harjoittamaa kidutusta ja virkapukuisten poliisien tekemiä raiskauksia koskevat luvut ylittyvät raporttien mukaan joka vuosi. Pelkästään vuonna 2016 poliisien tekemiä kuolemia oli 244 ja raiskauksia 124.On järkyttävää nähdä, että suojelijoista on tullut korppikotkia. Samana vuonna ilmoitettiin myös 145 poliisin kidutustapausta.

    1. Pakistan

    Pakistanin poliisi on tunnettu korruptiostaan ja väärinkäytöksistä. Sillä on myös maine laittomista teloituksista. Pakistanin ihmisoikeuskomission (HRCP) tietojen mukaan poliisin yhteenotoissa on tapettu peräti 3 345 ihmistä vuodesta 2014 toukokuuhun 2018. Tietojen mukaan poliisi kohtasi tänä aikana 6 610 mies- ja 23 naisuhria sekä 12 alaikäistä uhria. Out.joista 3 345 ihmistä sai surmansa.

    Pakistanissa on raportoitu lukuisia tapauksia poliisin laittomista teloituksista ja julmuudesta. Esimerkkeinä mainittakoon Model Townin välikohtaus (poliisin tulituksessa kuoli yli 14 mielenosoittajaa), Naqeebullah Mehsudin tappaminen ja paljon muuta. 19.1.2018 sattunut tapaus on kuitenkin ylivoimaisesti pahin tapaus poliisin julmuudesta koskaan. Punjabin poliisi ampui kuoliaaksi neljä ihmistä, mukaan lukien;Muhammad Khalil, hänen vaimonsa Nabeela, 13-vuotias tytär Areeba ja naapuri Zeeshan kolmen lapsen läsnä ollessa.

    Kaikkein tuskallisinta on, jos vanhemmat surmataan raa'asti lastensa silmien edessä. Näin on käynyt. Kolme lasta näkee, kun isä, äiti ja sisko tapetaan. Perhe oli matkalla autossa, kun väitetty yhteenotto - jota terrorisminvastaisen osaston (CTD) virkamiehet myöhemmin kutsuivat "tiedusteluun perustuvaksi operaatioksi" - tapahtui GT Roadilla Sahiwalin lähistöllä. CTD:n virkamiehet väittivät aiemmin.Perheenjäsenet ja silminnäkijät sanoivat, että poliisi tappoi neljä ihmistä kylmäverisesti ja yritti sitten peitellä tekojaan.

    Nelson Hayden

    Tekijä Nelson Hayden