Luonto on kaunis ja ihmeellinen. Luonto luo ihmeitä, joskus on todella vaikea uskoa, että ne ovat todella olemassa. Jokapäiväisessä elämässämme koemme joitakin hulluja asioita, jotka saavat meidät miettimään niitä. Kuten näitä hämmästyttäviä asioita luonnossa, on vaikea uskoa, mutta kaikki nämä asiat ovat todellisia ja totta.

  Luonnon 10 hämmästyttävintä asiaa:

  10. Verenputoukset Etelämantereella.

  Etelämanner on maailman kylmin paikka. Blood Falls on Taylorin jäätiköltä Länsi-Bonney-järven jääpeitteiselle pinnalle virtaava vesivirta, joka sijaitsee McMurdon kuivien laaksojen Taylorin laaksossa Victorian maalla, Itä-Antarktiksella.

  Punertavat putoukset havaitsi ensimmäisen kerran Etelämantereella vuonna 1911 australialainen geologi Griffith Taylor, joka huomasi, että joki oli värjännyt ympäröivän jääkallion syvän punaiseksi. Aiemmin hän oli uskonut, että se johtui vettä värjäävistä levistä, mutta tätä hypoteesia ei koskaan vahvistettu.

  Se oli Etelämantereen veriputouksia ympäröivä pitkäaikainen mysteeri. Nyt Alaska Fairbanksin yliopiston tutkimuksen ansiosta tämä mysteeri on vihdoin ratkennut. Veriputousten syvän punaisen värin todellinen alkuperä johtuu suolaveden hapettuneesta raudasta, samasta prosessista, joka antaa raudalle tummanpunaisen värin sen ruostuessa.

  Kun rautaa sisältävä suolavesi joutuu kosketuksiin hapen kanssa, rauta hapettuu ja värjäytyy punaiseksi, jolloin vesi värjäytyy syvänpunaiseksi.

  9. Sateenkaari-eukalyptuspuut Kailuassa, Havaijilla.

  Eucalyptus deglupta on yksi luonnon hämmästyttävimmistä asioista. Se on korkea puu, joka tunnetaan yleisesti sateenkaarieukalyptuksena. Se on ainoa Eucalyptuslaji, jota esiintyy luonnossa Uudessa-Britanniassa, Uudessa-Guineassa, Ceramissa, Sulawesissa ja Mindanaossa.

  Ainutlaatuinen monivärinen kuori on tämän kauniin puun tunnusomaisin piirre. Ulkokuorta irtoaa vuosittain eri aikoina, jolloin sisempi kuori on kirkkaan vihreä.

  Sitten se tummuu ja kypsyy siniseksi, violetiksi, oranssiksi ja sitten punaruskeaksi. Se kasvaa trooppisissa metsissä, joissa sataa paljon. Nykyään tätä puuta kasvatetaan laajalti ympäri maailmaa puuistutusten avulla.

  8. The Wave, Arizona.

  Toinen hämmästyttävimmistä asioista luonnossa, The Wave sijaitsee Arizonassa, Yhdysvalloissa. Se on upea punainen hiekkakivimuodostelma Coyote Buttesin rinteillä Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wildernessissä, joka sijaitsee Yhdysvaltain Arizonan osavaltion pohjoisosassa.

  Kaunis hiekkakivimuodostelma on kuuluisa retkeilijöiden ja valokuvaajien keskuudessa sen värikkäistä, aaltoilevista muodoista ja karuista. Lisäksi se on yksi maailman parhaista vaellusreiteistä sekä paras valokuvauspaikka.

  7. Vaadhoon hohtavat rannat, Malediivit.

  Rannalla olevat valopilkkuja näyttävät peilaavan tähtiä, kuten yllä olevassa kuvassa, joka on otettu Vaadhoo-saarella Malediiveilla. Hehkuvat siniset aallot, biologinen valo eli bioluminesenssi aalloissa on fytoplanktoniksi kutsuttujen merimikrobien tuotetta. Se on myös yksi maailman parhaista häämatkakohteista.

  Vaadhoon saari Malediiveilla tunnetaan maanpäällisenä taivaana. Se tarjoaa kävijöille paljon yllätyksiä, jotka paljastuvat yöllä. Saari on kuuluisa luonnostaan kimaltelevasta ja kimaltelevasta merivedestään. Se tunnetaan myös nimellä "tähtien meri".

  Kipinöinti on näkyvää ja ilmiömäistä Vadhoolla - pienellä saarella, jolla asuu noin 500 asukasta. Yöllä lumoavan kiiltävä vesi näyttää peililtä.

  6. Valopilarit Moskovan yllä.

  Se on visuaalinen ilmiö, joka syntyy, kun valo heijastuu jääkiteistä, joiden pinnat ovat lähes vaakasuorat ja yhdensuuntaiset. Valo voi tulla auringosta, kuusta tai maanpäällisistä lähteistä, kuten katuvaloista.

  Harvinainen luonnonilmiö - valopilarit taivaalla. Tämä hämmästyttävä ilmiö tapahtuu Venäjällä, kun valo heijastuu jääkiteistä lähellä maata. Efekti syntyy, kun valo heijastuu lukuisista pienistä jääkiteistä, jotka leijuvat ilmakehässä tai pilvissä.

  5. Heijastavat suolatasangot Boliviassa.

  Upeat suolatasangot, joissa taivas ja maa sulautuvat yhdeksi ja luovat unenomaisia maisemia. Salar de Uyuni on maailman suurin suolatasanko, jonka pinta-ala on 10 582 neliökilometriä. Kyseessä ei ole vesi, vaan maata peittää suolakerros, joka on niin heijastava, että se peilaa täydellisesti taivasta. Salar syntyi useiden esihistoriallisten järvien välisten muodonmuutosten tuloksena.

  Sitä peittää muutaman metrin paksuinen suolakuori, joka on poikkeuksellisen tasainen ja jonka keskimääräinen korkeusvaihtelu on metrin sisällä koko Salarin alueella. Salar de Uyuni on maailman lasimainen, kiteinen paikka.

  Kun sataa, tämä tasainen pinta muodostaa maailman suurimman peilin. Tämä uskomaton peili on niin suuri ja heijastava, että hallitukset itse asiassa keskittyvät siihen kalibroidakseen satelliittejaan!.

  4. Cenote, maanalainen luonnonlähde Meksikossa.

  Luonto luo ihmeitä, joskus sitä on todella vaikea uskoa, ja tämä Meksikossa sijaitseva maanalainen luonnonlähde on yksi niistä. Cenote-nimellä tunnettu luonnonkuoppa on kalkkikivikallion romahtamisen seurauksena syntynyt luonnollinen kuoppa tai vajoama, joka paljastaa sen alla olevan pohjaveden.

  Cenotit, jotka liittyvät lähinnä Meksikon Jukatanin niemimaahan. Jukatanin niemimaalta löydettiin lähes 7 000 cenotia. Muinaiset mayat käyttivät niitä joskus uhriuhreihin. Mayat kunnioittivat cenotteja, koska ne olivat vedenlähde kuivina aikoina.

  3. Likainen ukkosmyrsky.

  Likainen ukkosmyrsky, myös "vulkaaninen salama", on sääilmiö, joka syntyy, kun salama syntyy tulivuorenpilvessä. Tutkimus osoitti, että sähkövaraukset syntyvät, kun kallionpalaset, tuhka ja jäähiukkaset törmäävät tulivuorenpilvessä toisiinsa ja synnyttävät staattisia varauksia, aivan kuten jäähiukkaset törmäävät toisiinsa tavallisissa ukkosmyrskyissäkin. Tulivuorenpurkaukset vapauttavat myös suuria vesimääriä,mikä saattaa edistää näitä ukkosmyrskyjä.

  2. Aavepuut Pakistanissa.

  Silmiinpistävä ilmiö on Pakistanin osissa esiintyvien tulvien odottamaton sivuvaikutus. Miljoonat hämähäkit kiipesivät puihin pakoon nousevia tulvavesiä ja peittivät ne silkkisillä verkoillaan. Tulvien laajuuden vuoksi ja siksi, että veden vetäytyminen on kestänyt niin kauan, monet puut ovat jääneet aavemaisen hämähäkinseitin peittoon.

  1. Vedenalainen metsä Kaindy-järvessä, Kazakstan.

  Uponnut metsä on osa 400 metriä pitkää Kaindy-järveä Kazakstanin Tian Shan -vuoriston osassa, joka sijaitsee 129 kilometrin päässä Almatyn kaupungista. Järvi syntyi vuoden 1911 Kebinin maanjäristyksen aiheuttaman valtavan kalkkikivivyöryn seurauksena.

  Maanjäristys tuhosi yli 700 rakennusta. Se aiheutti myös maanvyöryn, joka muodosti luonnollisen padon. Ajan myötä sadevesi tulvi laaksoon ja peitti siellä kasvaneet puut. Puiden lisäksi järvi on kuuluisa epätavallisen kirkkaan sinisestä väristään.

  Kaindy-järvelle johtavalla reitillä on monia maisemallisia näkymiä, kuten Satyn rotko, Chilik-laakso ja Kaindyn rotko.

  Saatat myös pitää:

  • Top 10 hämmästyttävintä puuntunnelia.
  • 10 ihanaa puuta maailmassa.
  • Maailman 10 suurinta ihmettä.
  • Antiikin maailman 10 ihmettä.
  • Maailman 10 upeinta puutaloa.

  Uskomattoman hämmästyttävää: Kiehtovia maapallon faktoja!

  Valmistaudu hämmästymään, kun lähdemme matkalle planeettamme ällistyttäviin ihmeisiin. Maapallo on poikkeuksellinen paikka, joka on täynnä hämmästyttäviä ilmiöitä valtamerten syvyyksistä vuorten korkeuksiin. Seuraavassa on muutamia mielettömiä ja hauskoja faktoja uskomattomasta kodistamme, Maasta!

  1. Maan ydin: Planeettamme ytimessä on polttavan kuuma rauta- ja nikkelipallo. Maan ytimen lämpötilan arvioidaan olevan huikeat 5 500 celsiusastetta (9 932 celsiusastetta), mikä on kuumempi kuin Auringon pinta!
  2. Blue Marvel: Yksi kiehtovimmista avaruudesta käsin nähtävyyksistä on planeettamme lumoava sininen sävy. Maata kutsutaan usein "siniseksi planeetaksi", koska noin 71 prosenttia sen pinnasta on veden peitossa. Kiertoradalta käsin näkymä on henkeäsalpaava!
  3. Salaperäinen magneettikenttä: Maapallolla on magneettikenttä, joka toimii suojakilpenä auringon haitalliselta säteilyltä. Tiesitkö, että magneettikenttä ei ole paikallaan, vaan se muuttuu jatkuvasti ja on jopa muuttanut suuntaansa useita kertoja historian aikana!
  4. T owering Giants: Kun on kyse vuorista, yksikään ei voi ylittää Mount Everestin majesteettista korkeutta. 8 848 metrin (29 029 jalan) korkeuteen yltävä Mount Everest on maapallon korkein kohta, ja sen huipulle kiipeäminen on poikkeuksellinen inhimillisen päättäväisyyden saavutus!
  5. Mahtava Amazon: Amazonin sademetsän reheviin syvyyksiin kätkeytyneenä odottaa todellinen luonnonihme. Amazonjoki ei ole vain tilavuudeltaan maailman suurin joki, vaan se on myös hämmästyttävän monenlaisten kasvi- ja eläinlajien koti. Sen rikas biologinen monimuotoisuus on yksinkertaisesti kunnioitusta herättävä.
  6. Quaking Grounds: Maanjäristykset ovat voimakas osoitus planeettamme raa'asta energiasta. Joka vuosi maapallolla tapahtuu noin 500 000 havaittavaa järistystä, joista suurin osa tapahtuu Tyynenmeren tulirenkaan varrella. Nämä seismiset tapahtumat muistuttavat planeettamme dynaamisesta luonteesta.
  7. Erilaiset elämänmuodot: Maapallolla on uskomaton elämän kirjo. Planeettamme on täynnä monimuotoisuutta, joka ulottuu jokaista vesipisaraa asuttavista mikroskooppisista organismeista aina savannilla vaeltaviin upeisiin olentoihin. Maapallon elämän monimuotoisuus on todella ällistyttävää.
  8. Arvoitukselliset sateenkaaret: Nämä häikäisevät valokaaret muodostuvat, kun auringonvalo taittuu ja heijastuu ilmassa leijuvista vesipisaroista. Kun seuraavan kerran näet sateenkaaren, muista, että kyseessä on auringonvalon ja veden välinen kaunis tanssi!
  9. Meteoriittiset ihmeet: Maapalloa on kautta historian pommitettu kosmisilla vierailijoilla. Asteroidien ja komeettojen jäänteitä, meteoriitteja, saapuu silloin tällöin planeetallemme. Nämä taivaankappaleet tarjoavat arvokasta tietoa aurinkokuntamme muodostumisesta, ja ne voivat sisältää jopa harvinaisia alkuaineita.
  10. Elävät fossiilit: Maapallon menneisyys on kätketty eläviin fossiileihin, jotka ovat kestäneet aikaa. Kiehtovat olennot, kuten hevosenkenkärapu ja gingkopuu, ovat säilyneet suurelta osin muuttumattomina miljoonia vuosia ja tarjoavat näkymiä kaukaiseen menneisyyteen.

  Luonnon ihmeet ovat rajattomat, ja nämä merkittävät maapallofaktat raapaisevat vain pintaa niistä uskomattomista asioista, joita planeetallamme on tarjottavana. Ota siis hetki aikaa arvostaa meitä ympäröivää kunnioitusta herättävää kauneutta ja moninaisuutta. Maailmamme on poikkeuksellinen paikka, joka odottaa, että sitä tutkitaan ja vaalitaan.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden