Hiihto on hauska talviurheilulaji, jota harrastetaan kaikissa paikoissa, joissa on lunta kylminä kuukausina. Ympäri maailmaa on useita kauniita hiihtokeskuksia, jotka tarjoavat hiihtoa kävijöille. Jotkut parhaista hiihtokeskuksista sijaitsevat Euroopassa ja Amerikassa topografian, sään ja lumen luonteen vuoksi. Katsotaanpa siis 10 suosituinta hiihtokeskusta.

  1. Squaw Valley, Kalifornia

  Kaliforniassa sijaitsevan Olympic Valleyn Squaw Valley on yksi Yhdysvaltojen suurimmista hiihtoalueista. Se sijaitsee Tahoe-järven länsipuolella Sierra Nevadassa, ja se toimii saman hallinnoinnin alaisuudessa kuin Alpine Meadows -hiihtokeskus, johon se on yhdistetty bussikuljetuksella, joka kattaa välimatkan kymmenessä minuutissa. Hiihtämisen lisäksi se tarjoaa muun muassa seuraavia palveluja: - hiihtokeskus, joka sijaitsee Tahoe-järven länsipuolella Sierra Nevadassa.rullaluistelua, biljardia, ruokailua, ostoksia ja jopa korkealla sijaitsevaa diskgolfia sekä maisemallinen köysirata. Se oli vuoden 1960 talviolympialaisten isäntäpaikka.

  2. Alpine Meadows

  Alpine Meadows, joka sijaitsee Kaliforniassa North Lake Tahoessa, on yksi suosituimmista hiihtokeskuksista, jossa on valtavat alueet laskettelukelpoista maastoa, jossa on 13 eri hissiä ja yksi maailman huomattavimmista pystysuorista pudotuksista. Maaston laatu ja monipuolisuus sekä reitit vastaavat eri hiihtäjien taitotasoja, aloittelijoista asiantuntijoihin, ja seitsemän avointa kulhoa, ränniä, jyrkkiä, hoidettujaAlpine Meadows on Lake Tahoen hiihtokeskusten ohella usein pisimmän lumikauden hiihtokeskus. Se on yhdistetty Squaw Valleyyn shuttle-bussilla.

  3. Vail, Colorado

  Vail, joka sijaitsee Eaglen piirikunnassa Coloradossa, on Yhdysvaltojen toiseksi suurin vuoristohiihtokeskus. Siellä on seitsemän laskettelukeskusta, ja Blue Sky Basin on yksi kolmesta osasta Front-Side- ja Back Bowlin lisäksi. Se on yksi suosituimmista hiihtokohteista ihmisille ympäri maailmaa. Se on tarpeeksi suuri tarjotakseen monenlaisia latuja.Sekä hiihtäjille että lumilautailijoille. On mahdollista tehdä kannattava kauppa ostamalla hissilippu, joka sisältää pääsyn muihin kohteisiin.

  Saatat myös pitää:

  10 parasta nähtävyyttä Yhdysvalloissa.

  10 ennätyksellistä nähtävyyttä Yhdysvalloissa.

  10 kunnioitusta herättävää ihmettä Yhdysvalloissa.

  10 kauneinta kaupunkia Yhdysvalloissa.

  4. Mont Tremblant, Kanada

  Mont Tremblant on hiihtokeskus, joka sijaitsee Mount Mansfieldin, Vermontin korkeimman vuoren, kyljessä Quebecin Laurentian-vuoristossa Kanadassa lähellä Montrealia. Se on yksi maailman suosituimmista hiihtokohteista, joka tarjoaa hiihtäjien taitotasoa vastaavia hiihto- ja lumilautailurinteitä. Lomakeskus toimii ympäri vuoden, ja siellä on Tremblant-järvi uintia varten, kuten myössekä kaksi golfkenttää kesäkuukausiksi. Stowessa on myös loistavat palvelut maastohiihtäjille, myös majoitustilat.

  5. Whistler Blackcomb, Kanada

  Whistler Blackcomb on merkittävä hiihtokeskus lähellä Vancouveria, Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa. Sitä pidetään Pohjois-Amerikan suurimpana hiihtokeskuksena, kun monet mittarit otetaan huomioon, ja se on monessa suhteessa suurempi kuin lähin kilpailijansa. Se ylpeili sillä, että se tarjoaa jyrkimmän hiihtokelpoisen matkan vuoteen 2009 asti, ja sillä on myös suurin hissikapasiteetti ylämäkeen. Peak 2 Peak Gondola, korkein jaWhistler Blackcomb tarjoaa myös pisimmän tukemattoman köysiradan, jolla voi matkustaa Whistlerin ja Blackcombin huippujen välillä.

  Saatat myös pitää:

  10 hämmästyttävää saarta, joita ei kannata jättää väliin Kanadassa.

  10 rentouttavinta lomakohdetta Kanadassa.

  10 lasimaista paikkaa ja kohdetta.

  10 värikkäintä kaupunkia.

  6. Contina d'Ampezzo, Italia

  Cortina d'Ampezzo on kaupunki ja kunta Dolomiitti-Alpeilla Venetossa Pohjois-Italiassa. Se on suosittu talviurheilukohde ja -lomakohde kauniissa maisemissa sijaitsevien hiihtolatujen, hiihtokeskusten ja majoituspaikkojen ansiosta. Siellä järjestettiin vuoden 1956 talviolympialaiset sen jälkeen, kun vuoden 1944 talviolympialaiset peruttiin toisen maailmansodan vuoksi. Siellä on myös tehty useita klassisia ja menestyselokuvia.on kuvattu täällä.

  7. Kitzbühel, Itävalta

  Kitzbühel on pieni keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee Kitzbühelin Alpeilla, Tirolissa Itävallassa, ja se on kansainvälisesti tunnettu yhtenä hienoimmista hiihtokeskuksista, joka on tunnettu talviurheilutarjonnastaan. Se sijaitsee Hahnenkamm- ja Kitzbühler Horn -vuorten välissä, joista ensin mainitussa järjestetään vuosittaiset maailmancupin hiihtokilpailut, mukaan lukien alamäkikilpailu Streifin rinteessä. Tämä alamäki on kaikkein enitenSe on radan tärkein tapahtuma, ja sitä pidetään yhtenä maailmancupin kovimmista alamäkikilpailuista. Siellä järjestetään myös Austrian Open -tennisturnaus kesällä.

  8. Gstaad, Sveitsi

  Gstaad on kaksikielinen kylä, joka sijaitsee Bernin kantonissa Lounais-Sveitsissä, saksankielisellä alueella. Se on yksi maailman parhaista hiihtokohteista, ja se on suosittu erityisesti kansainvälisen jet setin ja korkean seurapiirin keskuudessa. Jyrkät rinteet ja syvä puuteri vetävät puoleensa julkkiksia sekä hiihtämisen ja lumilautailun harrastajia. Siellä on myös erinomaisia hiihtokeskuksia.Gstaadissa järjestetään myös useita tapahtumia, joita pidetään maailman parhaimpiin kuuluvina.

  9. Zermatt, Sveitsi

  Zermatt, Sveitsissä, on Sveitsin Valais'n kantonin saksankielisessä osassa Sveitsissä, sijaitsee Mattertalin yläpäässä, Sveitsin korkeimpien huippujen juurella. Se on tunnettu Sveitsin Alppien vuorikiipeily- ja hiihtokeskus, sillä se on hiihtämisestä ja vuorikiipeilystä tunnetun Matterhornin tukikohta. Hiihtokeskus, keskellä huoletonta kylää, tarjoaaSe on maailman toiseksi suurin pystysuora lasku, ja sinne on päästävä mekaanisella hissillä. Hiihtämisen lisäksi se on erinomainen paikka myös nähtävyyksien katseluun.

  Saatat myös pitää:

  10 parasta kaupunkia Italiassa.

  10 Euroopan maisemallisinta ajomatkaa.

  Euroopan 10 kauneinta kylää.

  10 suosituinta talvifestivaalia.

  10 kuuluisinta talvilomapaikkaa.

  10. Chamonix-Mont-Blanc, Ranska

  Chamonix-Mont-Blanc tunnetaan yleisemmin nimellä Chamonix, ja se on kunta Alppien korkeimman huipun Mont Blancin juurella. Se sijaitsee Kaakkois-Ranskassa Haute-Savoien departementissa Rhône-Alpesin alueella, ja pystysuuntaiset pudotukset ovat haastavia jopa hiihtämisen asiantuntijoille. Lomakohteessa on myös uskomaton après ski -yöelämä sekä muita vuoristourheilulajeja. Se tunnetaan myös nimelläChamonix on "portti Euroopan kaskadeille", ja se on yksi Ranskan vanhimmista lomakohteista, jossa järjestettiin ensimmäiset talviolympialaiset vuonna 1924.

  Vaikka maailmalla on myös monia muita hiihtokeskuksia ja hienoja vuoristoja, erityisesti Aasiassa, Yhdysvaltojen Rocky Mountain Range ja Euroopan Alppialue tarjoavat parhaat hiihtomahdollisuudet, parhaat majoituspaikat ja upeat maisemat. Nämä kaksi vuoristoa ovat erittäin suosittuja hiihtämisen ja lumilautailun harrastajien keskuudessa.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden