Olemme kaikki kasvaneet varhaislapsuudestamme lähtien satujen parissa, joissa tapettavat lohikäärmeet ovat iskostaneet meihin uskoa siihen, että paha voidaan voittaa. Disney on herättänyt suosikkihahmojamme, prinssejä ja prinsessoja, henkiin ja kertonut heidän tarinansa uudestaan tavoilla, jotka auttavat lapsia saamaan uusia arvoja ja ajatuksia. Näemme, kuinka Elsan ja Arielin kaltaiset naiset ottavat oman kohtalonsa omiin käsiinsä, kun taas hahmojenkuten Aku Ankka ja Mikki Hiiri saavat edelleen yhtä paljon rakkautta kuin nuoret, kuten Olaf ja Mumble. Disney-teemapuistot ovat ottaneet askeleen lähemmäs sitä taikaa, jonka elokuvat luovat valkokankaalla, ja tuovat sen ihmisten ulottuville. Kuka tahansa voi käydä näissä ympäri maailmaa sijaitsevissa puistoissa ja tavata suosikkiprinsessojaan ja hahmojaan, jotka tervehtivät kävijöitä. Mutta tiedämme, ettäLuetaanpa 10 faktaa Disneyn teemapuistojen prinsessoista ja hahmoista, joita et luultavasti tiennyt aiemmin:

  1. Valintaprosessi

  Voisi ajatella, että hienoissa vaatteissa, meikeissä, puvuissa jne. kulkeminen ei vaadi taitoa. Haastatteluprosessi on kuitenkin melko tiukka. Siihen kuuluu ensisijaisesti tanssikilpailu. Seuraavalla tasolla hakijat arvioidaan "animaatiotestin" perusteella, eli miten hyvin hän osaa esittää animaatiohahmoa ja jäljitellä sen liikkeitä. Myös laulutaito ja aksenttitaito ovat osa haastatteluprosessia.valintamenettelyssä.

  2. Koulutus

  Valittujen ehdokkaiden on käytävä läpi tiukat koulutukset, joihin kuuluu elokuvien katsominen, jotta he ymmärtäisivät paremmin roolihahmojensa maneerit, aksentit, liikkeet jne. Jokainen ehdokas valitaan ensin näyttelemään turkispukuisen hahmon roolia. Kun koulutus on saatu päätökseen, he voivat siirtyä näyttelemään kasvohahmoja, ja heidät sijoitetaan uudelleen...erikoistuneiden kasvokouluttajien alaisuudessa, jotta he osaavat käyttäytyä ja puhua asianmukaisesti tapaamisissa ja tervehdyksissä.

  3. Mies- ja naisluokat

  Hahmokoulutukseen sisällytetään sekä mies- että naisluokkia. Tämä johtuu siitä, että näyttelijän sukupuolesta riippumatta häneltä vaaditaan kykyä näytellä molempia hahmonsa mukaan. Varsinkin kun on kyse hahmoista, kuten Mickey tai Daisy, joissa näyttelijä on kokonaan puvun peitossa, roolissa voi olla tyttö tai poika. Joten, heti vuonnaalkuvaiheessa heidät opetetaan soittamaan molempia.

  4. Merkkien allekirjoitukset

  Kaikkien näyttelijöiden on pakko tuntea hahmojen allekirjoitukset täysin moitteettomasti. Kaikkien hahmojen on siis tunnettava allekirjoitukset, jotka ovat olleet muodissa Disney-puistojen perustamisesta lähtien. Jos henkilö on käynyt täällä kymmenen vuotta sitten ja tulee uudelleen, hän odottaa, että ikivihreiden Mikki ja Donald ovat samanlaisia. LisäksiNäyttelijöiden on myös opittava tekemään allekirjoitukset molemmilla käsillä.

  5. Hahmojen valinta näyttelijöille

  On olemassa casting-ryhmä, joka päättää, mikä hahmo annetaan näyttelijälle. Näyttelijöiden koe-esiintymiskierros käsittää eri hahmojen esittämisen, pukeutumisen ja valokuvien ottamisen hahmoina. Sitten alkaa näyttelijöiden pitkä odotus, kun he pitävät peukkujaan ristissä saadakseen kuulla, että heidät on hyväksytty. Toinen tärkeä tekijä on vapaa paikka.Jos Mulanille ei ole tarvetta, näyttelijälle ei anneta kyseistä hahmoa, vaikka hän näyttäisikin siltä.

  6. Huhut hahmovalinnasta

  Hakijoille osoitetaan hahmoja yksinomaan heidän taitojensa ja avoimien paikkojen perusteella. Useimmat hakijat, jotka eivät pääse läpi, tulevat kuitenkin prosessin aikana esittämään hylkäämiselleen perusteluja, jotka ovat pelkkiä vääriä huhuja. Disney ei koskaan sano, että joku on liian lihava tai liian tummaihoinen näyttelemään jotakin hahmoa. Heidän vastauksensa on "kyllä" tai "ei", ja vaikka ei olekaan täysin mahdotonta, että jokinhenkilön fyysisillä ominaisuuksilla saattaa olla merkitystä hänen valinnassaan, mutta Disney ei kerro sitä tarkemmin.

  7. Prinsessojen ja hahmojen tapaaminen eri paikoissa

  Kävijät odottavat tuntikausia tavatakseen suosikkihahmonsa erityiskohteissa. Pocahontasia lukuun ottamatta prinsessoja ei juuri käy Animal Kingdomissa. Vain Sofia ensimmäinen tapaa kävijöitä Hollywood Studiosissa. Norjassa Aurora, Tuhkimo, Ariel, Lumikki ja Prinsessa Ruusunen ovat tavattavissa Akershusissa. Mulan odottaa China Townin edessä, Jasmine Marokossa, Belle ja Aurora Ranskassa, Tuhkimo Ranskassa,Anna ja Elsa Tuhkimon linnan prinsessasadun salissa jne.

  8. He eivät saa laulaa.

  Puistoissa perinteeksi muodostuneissa tapaamisissa ja tervehdyksissä prinsessat tai tällaiset "kasvohahmot" eivät oikeastaan saa laulaa. Jos kävijät siis odottavat, että heidän prinsessansa aloittaa laulun milloin tahansa, he joutuvat kokemaan tylyn järkytyksen. Vain tietyt näyttelijät saavat laulaa, kuten esimerkiksi Bellea esittävä näyttelijä Kaunotar ja hirviö -näytöksessä Hollywood Studiosissa. Mutta hekin ovatpääomasopimuksen nojalla.

  9. Puvut, mekot ja asusteet

  Pukujen keskeisiä komponentteja ovat villa ja polyesteri, jotka tekevät näyttelijöiden sisuksista erittäin kuumia. Ne imevät hikeä ja alkavat haisemaan. Kokovartalopuvut ovat sisältä melkoisen kuumia. Sitä paitsi jotkut puvut ja asusteet ovat niin taidokkaita ja painavia, että ne voivat jopa loukata käyttäjäänsä. Esimerkiksi Megaran peruukki rasitti käyttäjän kaulaa niin paljon, että hän joutui tekemäänhakeudu lääkäriin.

  10. Vierailijat ahdistelevat ja nöyryyttävät heitä usein.

  Useimmiten kävijät haluavat ahdistella ja nöyryyttää hahmoja. Usein ihmiset tekevät säädyttömiä eleitä, kuten koskettelevat hahmoja vartalon sopimattomiin kohtiin, lähinnä pukuhahmojen kohdalla, tekevät törkeitä huomautuksia erityisesti prinsessoille, antavat heille satunnaisesti pehmopaperia, jossa on puhelinnumeroita jne. Joskus he ovatIhmiset yrittävät myös kumota koko ajatuksen Disneylandin "taikuudesta".

  Hahmojen esittäminen Disneyn teemapuistoissa saattaa näyttää unelmatyöltä, mutta se ei olekaan niin maagista, koska näyttelijöiden on läpikäytävä monia rajoituksia, vastoinkäymisiä jne. Sitä paitsi heidän kokemuksensa eivät aina ole miellyttäviä. Monet ihmiset tuovat mukanaan sairaita lapsiaan tai sairaita vanhuksiaan, jotka lopulta toivovat, että heidän sairautensa katoaisi.Joskus he kuulevat myös outoja ja sydäntä särkeviä tunnustuksia ihmisiltä. Toisaalta jotkut ihmiset ovat niin hirvittäviä, että teeskentelevät omia tai lastensa sairauksia vain saadakseen erikoiskierroksen tai päästäkseen jonossa eteenpäin. Amerikkalainen popsensaatio Justin Bieber käytti hiljattain pyörätuolia päästäkseen jonossa eteenpäin (aivan kuin maailmassa ei olisi jo tarpeeksi syitä vihata häntä).Ihmiset nöyryyttävät heitä ja johto painostaa heitä aina. Silti nämä näyttelijät tekevät työtään iloisin mielin joka päivä saadakseen hymyn kävijöiden kasvoille. Se on luultavasti suurin palkka, jonka he saavat.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden