Skandaalit ovat vaivanneet Yhdysvaltain presidenttikautta lähes maan perustamisesta lähtien. Monien, ellei jopa useimpien presidenttien hallinnon aikana on ollut suuria ja pieniä skandaaleja. Tässä on luettelo Top 10 suurimmista Yhdysvaltain presidentin skandaaleista, jotka ovat järkyttäneet presidenttikautta. Lisäksi ne elävät edelleen ihmisten keskuudessa unohtumattomana muistona. Nauti!

  10 kiehtovaa Yhdysvaltain presidentin skandaalia:

  10. Äiti, äiti, missä isäni on?

  Grover Cleveland.

  Grover Cleveland tunnetaan parhaiten historian ainoana presidenttinä, joka on valittu kahdeksi kaudeksi, jotka eivät ole olleet peräkkäisiä. Hänen ensimmäisen vaalikampanjansa aikana vuonna 1884 tuli julki tieto, että hänellä oli aiemmin ollut suhde Maria C. Halpin -nimisen lesken kanssa, joka oli synnyttänyt pojan. Hän väitti Clevelandia isäksi ja antoi pojalle nimeksi Oscar Folsom Cleveland. Cleveland suostui maksamaan elatusmaksuja jamaksoi sitten lapsen laittamisesta orpokotiin, kun hän ei enää kyennyt kasvattamaan lasta.

  Epätavallisena tällaiseen skandaaliin sotkeutuneelle ehdokkaalle Cleveland myönsi syyllisyytensä asiaan. Laulut "Ma, ma, missä on isäni? Valkoiseen taloon, ha ha ha!" tulivat suosituiksi koko maassa, mutta se ei estänyt Clevelandia tulemasta valituksi. Hän oli rehellinen koko tapauksesta. Tämä auttoi häntä pikemminkin kuin haittasi, ja hän valittiin uudelleen vuonna 1892.

  9. Petticoat Affair

  Jackson Shafferin perhe (kuva rootsweb.ancestry.com)

  Petticoat affair oli vuosina 1830-1831 Yhdysvalloissa tapahtunut skandaali, jossa oli osallisena presidentti Andrew Jacksonin kabinetin jäseniä ja heidän vaimojaan. Tämä on usein unohdettu, mutta tuolloin merkittävä skandaali Andrew Jacksonin, yhden Yhdysvaltain historian kuuluisimmista presidenteistä, presidenttikaudella.

  Vaikka se alkoi yksityisasiasta, se vaikutti useiden miesten poliittiseen uraan ja johti epävirallisen "keittiökabinetin" syntyyn. Se alkoi Jacksonin sotaministerin John Henry Eatonin avioliitosta hiljattain leskeksi jääneen Margaret Timberlaken kanssa, jonka aviomies oli tehnyt itsemurhan. Avioliitto osoittautui suureksi skandaaliksi amerikkalaisessa yläluokassa, sillä huhut kertoivat, että Eatonilla olisi ollutsuhde Timberlaken kanssa, joka johti hänen ensimmäisen miehensä itsemurhaan.

  Suurin osa Jacksonin kabinetista kääntyi Eatonia vastaan, mutta Jackson tuki häntä, ja kiista johti sellaiseen konfliktiin, että lähes koko Jacksonin kabinetti erosi asian vuoksi. Vuoden 1936 elokuva The Gorgeous Hussy perustuu tapaukseen.

  8. Marilyn Monroe ja J.F. Kennedy (J.F. Kennedy)

  Marilyn Monroe ja J.F. Kennedy

  Marilyn Monroe oli kenties historian eniten ristiin rastiin mennyt rakastaja. Toisaalta hän menestyi häikäisevästi tinsel townissa ja toisaalta hänellä oli häilyvä ja erittäin salainen suhde Yhdysvaltain paljon naimisissa olleeseen presidenttiin ja tämän veljeen.

  Monroen nimi yhdistettiin sekä John F. Kennedyyn että Robert F. Kennedyyn. Vaikka monet poliittisissa piireissä tiesivät suhteista, ne salattiin huolellisesti, jotta yleisöllä ei ollut selkeitä faktoja pureskeltavaksi. Monroe oli kuitenkin tulossa julkisesti kiusalliseksi ja oli jopa uhannut kertoa julkisesti presidentin uskottomuuksista. Hänen suunnitelmansa jäivät kuitenkin lyhytaikaisiksi, kun hänet löydettiin kuolleena kotoaan.mystisissä olosuhteissa.

  Vaikka virallisten raporttien mukaan hän teki itsemurhan, on aina huhuttu, että Kennedyt "poistivat" hänet suojellakseen poliittista imagoaan. Totuus on edelleen hämärän peitossa.

  Kaikki nämä skandaalit aiheuttivat paljon kohua ja huonoa julkisuutta poliitikko(e)lle ja puolueelle, mutta millään niistä ei ollut yhtä kauaskantoisia vaikutuksia kuin Watergate-skandaalilla, joka sai ensimmäistä kertaa vallassa olevan presidentin eroamaan viraltapanon pelossa.

  7. Thomas Jefferson ja Sally Hemmings

  Thomas Jeffersonin väitetty suhde Sally Hemmingsin kanssa oli Yhdysvaltojen ensimmäinen presidentin seksiskandaali, ja se herätti keskustelua, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä. Vuonna 1802 Jeffersonia syytettiin suhteesta orjansa Sally Hemmingsin kanssa ja itse asiassa lapsen isyydestä. Jefferson kiisti syytteet ja pysyi presidenttinä vielä 7 vuotta, mutta keskustelu totuudesta jatkui.asian käsittely jatkui vuoteen 1998 asti, jolloin DNA-testi osoitti, että Jefferson oli todennäköisesti ainakin yhden Sally Hemmingin lapsen isä. [voices.yahoo]

  6. Credit Mobilier -skandaali

  Keppler Credit Mobilier Hari-Kari (Kuvan tarjoaa Wikipedia)

  Credit Mobilier -skandaali oli sisällissodan jälkeinen ensimmäinen suuri korruptioskandaali. Credit Mobilier -yhtiön todettiin varastaneen Union Pacific Railroadilta vuonna 1868. Yhtiö yritti kuitenkin peitellä tätä myymällä yhtiönsä osakkeita suurella alennuksella hallituksen virkamiehille ja kongressin jäsenille, mukaan lukien varapresidentti Schuyler Colfax. Kun tämä paljastui, senvahingoitti monien mainetta, myös Ulysses S. Grantin varapresidentin mainetta. New Yorkin sanomalehti The Sun paljasti jutun vuoden 1872 presidentinvaalikampanjan aikana, jolloin S. Grant pyrki uudelleenvaaliehdokkaaksi. Skandaalin juuret juontavat juurensa Abraham Lincolnin presidenttikauteen, jolloin liittovaltion hallitus perusti vuonna 1864 Union Pacific Railroadin ja siihen liittyvä Crédit Mobilier oliperustettu.

  5. Viskisormus

  Ulysses S. Grant

  Grantin presidenttikautta pidetään usein yhtenä historian korruptoituneimmista. Ja syystä, sillä hänen presidenttikautensa aikana tapahtui kaksi suurta skandaalia. Toinen oli viskirengasskandaali, johon liittyi lahjonta- ja veronkiertoskandaali, johon osallistui monia hänen kabinettinsa korkea-arvoisia jäseniä (ja jopa hänen oma yksityinen sihteerinsä) ja viskin tislaajia. Vuonna 1875 paljastui, että monet hallituksenGrant vaati nopeaa rangaistusta, mutta aiheutti lisää skandaalia, kun hän suojeli henkilökohtaista salaisuuttaan, joka oli sekaantunut asiaan.

  4. Iran-Contra

  Reagan tapaa avustajia Iran-Contra-asiassa

  Tämä suurin poliittinen skandaali Yhdysvalloissa, joka tuli ilmi marraskuussa 1986. Reaganin hallinnon aikana korkeat hallintovirkamiehet helpottivat salaa aseiden myyntiä Iraniin, joka oli asevientikiellon kohteena. Useat henkilöt Ronald Reaganin hallinnossa olivat sekaantuneet Iran-Contra-skandaaliin. Periaatteessa rahat, jotka oli saatu myymällä aseita Iraniin, olivat olleetannettiin salaa Nicaraguan vallankumouksellisille Contras-joukoille. Contras-joukkojen auttamisen lisäksi toivottiin, että myymällä aseita Iraniin terroristit olisivat halukkaampia luovuttamaan panttivankeja. Skandaali johti laajoihin kongressin kuulemisiin.

  3. Lewinsky-skandaali

  Lewinsky-skandaali oli poliittinen seksiskandaali, joka syntyi vuonna 1998 Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin ja 22-vuotiaan Valkoisen talon harjoittelijan Monica Lewinskyn seksisuhteesta.

  Ehkä mikään muu skandaali presidentinvaalien historiassa ei vedä vertoja Monica Lewinskyn tapaukselle puhtaassa sensaatiohakuisuudessa ja absurdiudessa. Bill Clinton oli sekaantunut pariin skandaaliin, joista merkittävin hänen presidenttikautensa kannalta oli Monica Lewinskyn tapaus. Lewinsky oli Valkoisen talon työntekijä, jonka kanssa Clintonilla oli intiimi suhde. Hän oli aiemmin kiistänyt tämän antaessaan lausuntoa toisessaTapaus johti siihen, että edustajainhuone äänesti hänen syyttämisestään vuonna 1998. Senaatti ei äänestänyt hänen erottamisestaan. Tapahtuma kuitenkin varjosti hänen presidenttikauttaan, sillä hän oli Andrew Johnsonin ohella vasta toinen syytteeseen asetetuista presidenteistä.

  2. Teekannun kupoli

  Teapot Domen öljyvuokraussopimuksia tutkiva komitea vuonna 1924.

  Warren G. Hardingin presidenttikautta leimasivat monet skandaalit. Teapot Dome -skandaali oli niistä merkittävin. Harding siirsi merivoimien öljyvarantomaiden hallinnan sisäasiainministeriölle vuonna 1921 (tosin korkein oikeus kumosi sen myöhemmin ja totesi siirron laittomaksi). Silloinen sisäministeri Albert B. Fall käytti uutta valtaansa henkilökohtaiseen hyötyyn ja antoi oikeudetTeapot Dome Reserve Wyomingissa Mammoth Oil -yhtiölle lahjuksia vastaan.

  Kun skandaali puhkesi vuonna 1924, hänen todettiin keränneen yli 100 000 dollarin edestä lahjuksia muun muassa Mammoth Oil Companylta. Vaikka Harding oli jo kuollut virassaan ennen skandaalin puhkeamista, siitä tuli kuuma kiistanaihe vuosiksi hänen kuolemansa jälkeen ja se vaivaa edelleen hänen nyt surullisenkuuluisaa perintöään. Ennen Watergate-skandaalia Teapot Domea pidettiin "suurimpanaja sensaatiomaisin skandaali Yhdysvaltain politiikan historiassa".

  1. Watergate-skandaali

  Watergate-kompleksi Washington D.C:ssä.

  Yhdysvaltain presidentinvaalien historiassa voi olla monia skandaaleja, mutta yksikään niistä ei ole vaikutukseltaan verrattavissa Richard M:n presidenttikaudella tapahtuneeseen Watergate-skandaaliin. 1970-luvulla tapahtunut poliittinen skandaali oli seurausta kesäkuussa 1972 tapahtuneesta murrosta Demokraattisen kansalliskomitean pääkonttoriin Watergaten toimistokompleksissa Washingtonissa.Skandaali johti lopulta Richard Nixonin eroon 9. elokuuta 1974, joka oli ainoa Yhdysvaltain presidentin eroilmoitus. Skandaali johti myös 43 henkilön, muun muassa kymmenien Nixonin hallinnon huippuvirkailijoiden, syytteeseen asettamiseen, oikeudenkäyntiin, tuomitsemiseen ja vangitsemiseen.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden