Vuodesta 1934 lähtien DC Comics on tuottanut loistavia sarjakuvia, joissa uskomattomat supersankarit kohtaavat kovimpia roistoja. Tässä listaamme 10 suurinta DC-sarjakuvien roistoa:

  10. Suuri paha peto

  DC-sarjakuvien 10 suurimman pahiksen listalla sijalla 10 on Suuri Paha Peto. Suuri Paha Peto, joka tunnetaan joskus myös nimellä Suuri Pimeys tai Perimmäinen Pimeys, on kosminen entiteetti. Se on vailla minkäänlaista valoa, ja se syntyi, kun ryhmä hulluja, jotka kutsuivat itseään Brujeríaksi, päätti ottaa yhteyttä Suureen Pimeyteen, mutta jokin meni pieleen, ja raivostunut Suuri Paha Peto heräsi.Se ei ollut aiemmin tietoinen olemassaolostaan, ja herättyään se oli häikäistynyt ja hämmentynyt. Se oppi pian käsitteen hyvä ja paha. Suuren Pimeyden valtakuntaa kutsutaan Auringottomaksi mereksi tai Varjomaiksi.

  9. Imperiex

  Jeph Loebin ja Ian Churchillin luoma Imperiex teki ensiesiintymisensä Superman (vol. 2) #153:ssa vuonna 2000. Energian muodossa oleva Imperiex asuu jättimäisen humanoidisen haarniskan sisällä. Hän on jonkinlainen jumalan kaltainen hahmo, joka tuhoaa ja luo uudelleen universumeita. Monista kyvyistään hänellä on yli-inhimillinen voima, kestävyys, kestävyys ja hän voi luoda mustia aukkoja, joita hän käyttää imemään itseensäCrossoverissa "Our Worlds at War" Imperiex esiintyy päävastustajana.

  8. Darkseid

  DC-sarjakuvien 10 suurimman pahiksen listalla sijalla 8 on Darkseid - kirjailija-kuvataiteilija Jack Kirbyn luoma superpahis. Hän debytoi Teräsmiehen kaverin Jimmy Olsenin numerossa 134 vuonna 1970. Hän hallitsee Apokolips-planeettaa. Adolf Hitlerin mallin mukaan Darkseidin perimmäinen tavoite on maailmankaikkeuden valloittaminen. Hän jopa pukeutui Hitlerin muodin mukaan ja Apokolipsin maailma perustui enemmän tai vähemmän natsienHänen päävoimansa on Omega-säteiksi kutsuttu energiamuoto, joka pystyy tuhoamaan kaiken näköpiirissä olevan. Vain kolmea supersankaria pidetään Darkseidin veroisina, nimittäin Orionia, Tuomiopäivää ja Teräsmiestä. Darkseid on esiintynyt useissa televisiosarjoissa, elokuvissa, videopeleissä jne.

  7. Anti-Monitori

  Anti-Monitor oli päävastustaja minisarjassa Crisis on Infinite Earths vuonna 1985. Anti-Monitorilla on lähes ihmismäinen ulkomuoto, jossa on suuret piirteet, leveä suu ja valoisa silmäkuoppa. Kun Supergirl tuhosi hänet, hän otti epävakaan muodon, joka antoi meille kurkistuksen siitä, mikä Anti-Monitor oikeasti on. Hän on panssarinsa pitelemä energiamassa, jota hän kutsui "Life Shelliksi". EräsDC-universumin pelottavimpia vihollisia, Anti-Monitor on valtavan kokoinen, käsittämättömän vahva ja poikkeuksellisen kestävä, ja hänellä on kyky tuhota kokonaisia universumeja. Kuoltuaan hän palasi jälleen Green Lantern: Sinestro Corps Special #1 -teoksessa vuonna 2007.

  6. Neron

  DC-sarjakuvien 10 suurimman pahiksen listalla sijalla 6 on Neron. Mark Waidin ja Howard Porterin luoma Neron ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1995 numerossa Underworld Unleashed #1. Hänen kotipaikkansa on helvetti, joten hän kuuluu demonien lajiin. Hänellä on useita lempinimiä - "Wishweaver" (toiveiden kutoja), "Lord of Lies" (valheiden herra) ja "King of Hate" (vihan kuningas). Hänen tehtävänään on taivutella ihmisiä luopumaan sielustaan vaihdossaHänen erikoisvoimiaan ovat yli-inhimillinen voima, telepaattisuus, teleportaatio, muodonmuutos ja maleficiumin hallinta. Häntä vetää puoleensa yleensä puhtaat sielut ja hänellä on kova halu hallita ja turmella ne.

  5. Kenraali Zod

  Kenraali Zod on yksi Teräsmiehen arkkivihollisista. Robert Bernsteinin ja George Pappin luoma kenraali Zod debytoi Adventure Comicsissa #283 vuonna 1961. Hänkin syntyi Teräsmiehen kotiplaneetalla Kryptonilla ja oli siellä sotapäällikkö. Hänellä on samanlaisia supervoimia kuin Teräsmiehellä. Kryptonilla ollessaan hän yritti vallata planeetan rakentamalla armeijan omasta kloonistaan. Hänellä on hallussaansiistit voimat, kuten suuri voima, nopeus ja kestävyysvoima. Hänellä on myös uskomaton näkökyky. Viimeisimmässä Teräsmies-elokuvassa Man of Steel (2013) kenraali Zodia esitti Michael Shannon.

  4. Paragon

  Numero 4 sijalla 10 suurimman DC-sarjakuvapahiksen joukossa on Paragon. Kurt Busiekin ja Chuck Pattonin luoma Paragon ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 ilmestyneessä Justice League of America vol. 1 #224. Ensimmäisessä kohtaamisessa Justice League of America -joukkueen kanssa Paragon murskasi heidät, mutta myöhemmin Punainen Tornado ja Vihreä Lyhty onnistuivat kukistamaan hänet. Teräsmiehen toistuvana vastustajana Paragonin alkuperäisenä tavoitteena oli tehdähävittää heikot ihmiset, mikä tarkoitti juuri kolmea neljäsosaa koko ihmisväestöstä. Supervoimiensa joukossa hän voi kopioida fyysisiä ja henkisiä kykyjä, joten hän voi kopioida yli-inhimillisiä voimia.

  3. Amazo

  Gardner Foxin ja Murphy Andersonin luoma Amazo debytoi The Brave and the Bold -lehden numerossa 30 vuonna 1960. Amazo alkoi alun perin kertaluonteisena tarinana, mutta siitä tuli pian Justice League of America -lehden toistuva pahis. Hän on hullun tiedemiehen, professori Ivon luoma androidi, jolla on pakkomielle kuolemattomuuden käsitteestä. Myöhemmin Amazo jälleensyntyy yhä uudelleen ja uudelleen. Hänen suurin kykynsä on monistamisen voima.supersankareiden voimaa, kuten Teräsmiehen voimaa tai Flashin nopeutta. Hän päätyy myös kopioimaan muita alkuperäisen Justice League of American kykyjä. Amazo on esiintynyt säännöllisesti useissa animaatiosarjoissa, videopeleissä jne.

  2. Nekron

  DC-sarjakuvien 10 suurimman pahiksen listalla sijalla 2 on Nekron. Mike W. Barrin, Len Weinin ja Joe Statonin luoma Nekron esiintyy Green Lantern -sarjakuvien superkonna. Hän ilmestyi ensimmäisen kerran Tales of the Green Lantern Corps (vol. 1) #2 -lehdessä vuonna 1981. Nekron on kotoisin Helvetin viereisestä paikasta, jota kutsutaan Dead Zone -alueeksi. Hän itse on kuoleman ruumiillistuma ja hänellä on rajattomat voimat. Hän kasvaaRajattomasti, herättää kuolleita, tappaa kosketuksella ja vailla sielua. Vuosina 2009-2010 julkaistussa Blackest Night -tarinassa Nekron oli päävastustaja.

  1. Parallaksi

  Parallax on kirjailija Ron Marzin ja taiteilija Darryl Banksin luoma superpahis. Hän ilmestyi ensimmäisen kerran Green Lantern vol. 3, #48 vuonna 1994. Parallaxin ensisijainen ase on pelko ja mielenhallinta. Hän on niin voimakas, että hän on aiemmin onnistunut ottamaan haltuunsa Spectren, Wonder Womenin ja Teräsmiehen. Ainoa keino voittaa hänet on voittaa pelko. Parallaxilla ei ole todellista fyysistä muotoa, vaan hän on oikeastaan pelko.paha energia, joka ruokkii ihmisten pelkoa.

  Tässä on muita hyviä listoja, joista saatat pitää;

  10 suurinta Marvelin sarjakuvakonnaista.

  10 Batmanin psykologiset häiriöt.

  10 inspiraatiota sarjakuvien superroistojen takana.

  10 pelottavinta superpaholaisuutta.

  10 Disneyn satujen synkkää alkuperää.

  10 unohdettua Disney-prinsessaa.

  10 kaikkien aikojen suosituinta lohikäärmettä.

  10 sarjakuvahahmoa, joilla on psyykkisiä häiriöitä.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden