Tanssi on taiteenlaji, johon yleensä liittyy kehon liikkumista, usein rytmikkäästi ja musiikin tahtiin. Sitä esitetään monissa kulttuureissa tunneilmaisun, sosiaalisen vuorovaikutuksen tai liikunnan muotona, hengellisessä tai esitystilanteessa, ja joskus sitä käytetään ideoiden ilmaisemiseen tai tarinan kertomiseen. Tanssi on viihdyttävää. Joillekin se on intohimo ja joillekin ammatti. Osaatpa tai etkö osaa?Et voi, mutta tanssit! Kaikki tanssivat.

Tässä olen listannut 10 suosituinta tanssityyliä, joita tanssitaan ympäri maailmaa. Olen varma, että osa tyyleistä on sinulle tuttuja, mutta tässä listassa käsitellään joitakin eri kulttuureista peräisin olevia tansseja, jotka ovat todennäköisesti sinulle uusia. Olen saattanut unohtaa jonkun, joten jaa suosikkisi kommenttikentässä.

  10. Gangnam Style

  Ilmaisu "Gangnam Style" on korealainen neologismi, joka viittaa Soulin Gangnamin kaupunginosaan liittyvään elämäntyyliin. Kappale ja siihen liittyvä musiikkivideo levisi elokuussa 2012 ja on siitä lähtien vaikuttanut populaarikulttuuriin maailmanlaajuisesti.

  "Gangnam Style" sai vaihtelevia ja myönteisiä arvosteluja, ja kehuja saivat sen tarttuva rytmi ja PSY:n huvittavat tanssiliikkeet musiikkivideolla ja live-esityksissä eri puolilla maailmaa ovat muodostuneet ilmiöksi ja tulleet tunnetuksi tanssityyliksi.

  9. Hip-hop-tanssi

  Hip-hop-tanssi tarkoittaa "katutanssin" tyylejä, joita esitetään ensisijaisesti hip-hop-musiikin tahtiin tai jotka ovat kehittyneet osana hip-hop-kulttuuria. Siihen kuuluu laaja valikoima tyylejä, joista tärkeimmät ovat breaking, locking ja popping, jotka luotiin 1970-luvulla ja joista tanssiryhmät tekivät suosittuja Yhdysvalloissa.

  Tämä tanssityyli, jota yleensä tanssitaan hip hop -musiikin tahtiin ja joka on kehittynyt hip hop -kulttuurista. Hip dance koostuu pääasiassa liikkeistä, jotka suoritetaan lähellä maata.

  8. Steppitanssi

  Steppitanssi on tanssimuoto, jolle on ominaista naputtava ääni, joka syntyy metallilevyistä, jotka on kiinnitetty sekä tanssijan kengän palloon että kantapäähän. Steppitanssin tanssimista varten on tehty erityiset kengät. Nämä metallilevyt luovat kovaa pintaa vasten naputellessaan lyömäsoundin, ja siksi tanssijoita pidetään muusikkoina.

  Steppitanssin juuret ovat afroamerikkalaisessa tanssissa, kuten juba-tanssissa, englantilaisessa Lancashire Clog -tanssissa ja luultavasti ennen kaikkea irlantilaisessa stepdancessa. Sen uskotaan alkaneen 1800-luvun puolivälissä minstrel-show'iden myötä.

  7. Yangko-tanssi

  Yangko-tanssi on perinteinen han-kiinalaisten kansantanssi. Se on peräisin Kiinasta, ja se on suosittu osa kiinalaista kulttuuria. Siinä vartaloa heilutetaan tiettyjen rytmien mukaan. Vyötäröä ja lantiota käytetään jalkojen liikuttamiseen musiikin tahdissa.

  Tanssilla on tuhatvuotinen historia Kiinassa, ja sitä esitetään yleensä lyhtyjuhlissa. YouTubessa on paljon videoita tanssista. Yangko on muuttunut sen perustamisesta lähtien, ja nyt nähtävä video sattuu olemaan peräisin 1940-luvun lopulta.

  6. Vatsatanssi

  Vatsatanssi on länsimainen nimitys "perinteiselle länsiaasialaiselle" tanssille, erityisesti Raqs Sharqille. Sitä kutsutaan länsimaissa joskus myös Lähi-idän tanssiksi tai arabialaiseksi tanssiksi. Termi "vatsatanssi" on virheellinen nimitys, sillä tanssiin osallistuvat kaikki kehon osat, joista lantio on tärkein.

  Minusta kukaan ei tee sitä paremmin kuin Shakira. Vatsatanssi yleistyi länsimaissa 1700- ja 1800-luvun romanttisen liikkeen aikana, kun orientalistiset taiteilijat kuvasivat romanttisia kuvia ottomaanien valtakunnan haaremielämästä.

  5. Kathak

  Kathak on yksi kahdeksasta Intian klassisen tanssin muodosta, joka on peräisin Intiasta. Tämä tanssimuoto juontaa juurensa muinaisen Pohjois-Intian nomadipartoihin, joita kutsuttiin kathakareiksi eli tarinankertojiksi. Nykyään sen muoto sisältää jälkiä temppeli- ja rituaalitansseista sekä bhakti-liikkeen vaikutuksesta. 1500-luvulta lähtien se omaksui tiettyjä piirteitä persialaisesta tanssista ja Keski-Aasian tansseista.tanssia.

  Tanssin nimi tulee sanskritista, joka tarkoittaa tarinaa. Klassisia tansseja voi verrata balettitansseihin. Nämä tanssit ovat hyvin monimutkaisia ja niillä on yleensä jokin merkitys. Aivan kuten nimenkin, niiden on tarkoitus kertoa jonkinlainen tarina. Minusta kukaan ei tee sitä paremmin kuin Madhuri Dixit.

  4. Break Dance tai B-boying

  Break Dance eli B-boying tai B-girling on Michale Jacksonin suosima katutanssityyli, joka koostuu neljästä pääelementistä: toprock, downrock, power moves ja freezes/suicides.

  Tämä tanssityyli on hyvin akrobaattinen ja siinä on voimistelun elementtejä, tämä tanssityyli vaatii voimaa, taitoa, tasapainoa ja tekniikkaa muun muassa. Tämän tanssin harrastajaa kutsutaan b-pojaksi, b-tytöksi tai breakeriksi. Näitä termejä suosii suurin osa pioneereista ja merkittävimmistä harrastajista.

  3. Baletti

  Kyseessä on esitystanssi, ja se sai alkunsa Italiasta 1400-luvulla. Tanssi kehittyi Ranskassa ja Venäjällä ja kehittyi esitystanssista konserttitanssiksi. Se on hyvin monimutkainen tanssimuoto, ja sitä opetetaan eri balettikouluissa ympäri maailmaa. Tanssi koreografioidaan yleensä lauluäänen tai orkesterimusiikin tahdissa.

  Siihen kuuluu pointe-työskentelyä, virtausta ja erittäin tarkkoja akrobaattisia liikkeitä. Baletti kehittyi romanttisesta, ekspressionistisesta ja uusklassiseen balettiin. Sana kääntyy alun perin 'tanssia'>> 10 Awesome Ballet Dance Photos.

  2. Salsa

  Salsa on Kuubasta peräisin oleva synkretistinen tanssilaji. Se on yleensä paritanssia, vaikka on olemassa tunnustettuja soolomuotoja. Salsaa tanssitaan yleensä salsamusiikin tahtiin, vaikka useimmat tanssivat askeleita myös latinalaisamerikkalaisen musiikin tahtiin.

  Salsa vaatii parin, vaikka sen voi koreografioida myös linjatanssiksi, jossa paria ei välttämättä tarvita. Salsan voi esittää improvisaationa, mutta yleensä se on koreografioitu. Tämä tanssityyli on hyvin suosittu Latinalaisessa Amerikassa, ja ajan myötä se on levinnyt Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan, Australiaan, Aasiaan ja Lähi-itään.

  1. Line Dance

  Linjatanssi on koreografioitu tanssi, jossa askelsarja toistuu ja jossa ryhmä ihmisiä tanssii yhdessä tai useammassa rivissä tai rivissä riippumatta henkilöiden sukupuolesta, kaikki samaan suuntaan päin ja suorittavat askeleet samanaikaisesti. Linjatanssijat eivät ole fyysisessä kontaktissa toisiinsa.

  Vanhemmissa "linjatansseissa" on linjoja, joissa tanssijat ovat vastakkain, tai "linja" on ympyrä, tai kaikki "linjan" tanssijat seuraavat johtajaa ympäri tanssilattiaa; pitäen samalla kiinni vieressä olevien tanssijoiden kädestä. Katso myös; Kaikkien aikojen 10 kuuluisinta tanssijaa.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden