Urheiluhistoria on täynnä kiistanalaisia urheilijoita. Jotkut urheilijat aiheuttavat kiistoja asenteensa vuoksi, kun taas toiset urheilijat eivät näytä koskaan pysyvän poissa ongelmista lain kanssa. Tässä artikkelissa esiteltiin kaikkien aikojen 10 parasta urheilijaa, jotka ovat aiheuttaneet kiistoja erilaisten tahattomuuksiensa vuoksi.

Urheilun historian aikana on ollut lukuisia urheilijoita, jotka ovat ansainneet tittelin olla kiisteltyjä. Viime vuosina monet urheilijat ovat saaneet ei-toivottua mainetta dopingin, rikollisen toiminnan ja kiisteltyjen lausuntojen kautta. Tässä luettelossamme amerikkalainen entinen maantiepyöräilyn ammattilainen "Lance Armstrong" on kärjessä. Hänestä on tullut luultavasti kaikkien aikojen kiistellyin urheilija.aika.

Katso urheiluhistorian 10 kiistellyintä urheilijaa kautta aikojen.

  10. Dennis Rodman - Koripallo

  Eläkkeelle jäänyt amerikkalainen Hall of Fame -ammattilaiskoripalloilija Dennis Rodman tunnetaan luultavasti enemmän kiistoista ja käytöksestään kuin koripallourastaan. Vuosien varrella Rodman on ollut osallisena monissa kiistoissa, kuten; Kun hän käytti valkoista hääpukua kentällä mainostaessaan kirjaa. Rodman riiteli tuomareiden ja joukkuetovereiden kanssa ja hänet tunnettiin siitä, että hänellä oli erilainenvärjää hiukset joka päivä.

  Katso myös; Kaikkien aikojen 10 parasta NBA-pelaajaa.

  9. Mike Tyson - nyrkkeily

  Tunnetaan myös nimellä Malik Abdul Aziz, eläkkeellä oleva yhdysvaltalainen ammattinyrkkeilijä. Tyson on entinen kiistaton raskaan sarjan maailmanmestari. Hän pitää hallussaan ennätystä nuorimpana nyrkkeilijänä, joka on voittanut WBC:n, WBA:n ja IBF:n raskaan sarjan mestaruudet 20 vuoden, 4 kuukauden ja 22 päivän ikäisenä. Yksikään nyrkkeilijä ei ole yhtä kuuluisa ja kuuluisa kuin Tyson. Mutta tämän hämmästyttävän urheilijan ympärillä on myös kiisteltyjä mielipiteitä. Tysonin pahamaineisinkiistanalaisuus tulee siitä, että hän puri vastustajansa Evander Holyfieldin korvan irti ja puhui sen jälkeen sydämen repimisestä irti. Tyson ei myöskään onnistunut tekemään paluuta kehään useammin kuin kerran, ja hän on myös käyttäytynyt omituisesti vuosien varrella.

  8. John McEnroe - Tennis

  Kaikkien aikojen maailmanlistan ykköseksi noussut yhdysvaltalainen tenniksen ammattilaispelaaja John McEnroe. Hän voitti seitsemän Grand Slam -titteliä kaksinpelissä, yhdeksän Grand Slam -titteliä miesten kaksinpelissä ja yhden Grand Slam -titteliä sekanelinpelissä. Ihmiset muistavat hänet kuitenkin jostain aivan muusta. McEnroen ympärillä oleva kiistely liittyy hänen hulluun persoonaansa, huutaviin riepotteluihin tennispelien toimitsijoille ja hänen vihaiseen tiradioonsa.Yksi hänen kuuluisimmista raivokohtauksistaan oli vuoden 1981 Wimbledonin turnauksen aikana, jolloin hän sanoi erotuomarille: "Ette voi olla tosissanne!".

  7. O.J. Simpson - Jalkapalloilu

  Simpson, lempinimeltään "The Juice", on eläkkeellä oleva yhdysvaltalainen college-urheilija ja ammattilaisjalkapalloilija. Hän oli ensimmäinen ammattilaisjalkapalloilija, joka on juossut yli 2000 jaardia kauden aikana, minkä hän saavutti vuonna 1973. Maailmassa ei ole ihmistä, joka ei olisi koskaan kuullut Simpsonista, mutta se ei johdu hänen Heisman Trophysta tai hänen legendaarisesta Hall of Fame -urastaan NFL:ssä juoksevana pelaajana.Simpson on joutunut kiistojen keskelle sen jälkeen, kun hänen entinen vaimonsa Nicole Brown ja hänen ystävänsä Ron Goldman löydettiin väkivaltaisesti murhattuina vuonna 1994. Simpson todettiin syyttömäksi näihin kahteen murhaan, mutta kiistat moninkertaistuivat, kun hän julkaisi kirjan siitä, miten hän olisi tehnyt rikokset, jos hän olisi ollut murhaaja.

  6. Jason Miller - MMA (taistelija)

  Mayhem Miller on televisiopersoona ja eläkkeellä oleva yhdysvaltalainen keskisarjan ottelija, joka on ottellut UFC:ssä, Strikeforcessa, WFA:ssa, WEC:ssä ja DREAM:ssä. MMA-maailmassa on aina kiistoja, erityisesti UFC:n sisällä. Miller on kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Milleriä ympäröivät kiistat johtuvat hänen persoonallisuudestaan, joka on usein leveilevää ja kunnioittamatonta.Miller on MTV:n "Bully Beatdown" -ohjelman kasvot, ja hän on leimannut itsensä keppostelijaksi vuosien varrella. Millerin kepposet johtivat hiljattain siihen, että hänet potkittiin ulos UFC:stä, ja Dana White ei halua olla enää missään tekemisissä hänen kanssaan julkisuuteen tulleiden tapahtumien vuoksi. Vielä suurempi uutinen oli, kun Miller pidätettiin alasti kirkon sisällä, osittain sekavissa tunnelmissa, pian sen jälkeen, kun hänet oli erotettu UFC:stä.

  5. Ty Cobb - Baseball

  Yhdysvaltalainen Major League Baseballin ulkopelaaja Tyrus Raymond "Ty" Cobb tunnetaan lempinimellä "The Georgia Peach". Hänen on laajalti uskottu tehneen uransa aikana 90 Major League Baseballin ennätystä. Hänellä on edelleen hallussaan useita ennätyksiä. Kiistanalaisia urheilijoita on monessa eri muodossa, mutta Cobbin on oltava kiistanalaisin kentän ulkopuolisen pahan käytöksensä vuoksi. Cobb rikkoi MLB:ssä monia ennätyksiä, mutta hänenCobbin perintöä varjostaa se, että hänellä oli erittäin huono luonne. Hän riiteli kaikkien kanssa lähes kaikesta, ja kerran hän jopa kuristi Tiger Stadiumin kentänhoitajan. Cobb oli vain tikittävä aikapommi, joka joutui väkivaltaisiin tappeluihin, ja hänen juomisensa teki hänestä vielä arvaamattomamman.

  4. Pete Rose - Baseball

  Rose oli hyvin erityinen baseball-pelaaja Cincinnati Redsissä ja hänellä on lukuisia ennätyksiä, mutta hänen perintönsä tunnetaan parhaiten vedonlyönnistä. Vuonna 1989 Rose sai porttikiellon Major League Baseballiin ja Baseball Hall of Fameen, mikä oli rangaistus, jonka Rose hyväksyi sanomatta, että hän oli syyllinen kuin syytetty. Vuonna 2007 Rose lopulta tuli ulos ja myönsi, että hän löi vetoa baseball-peleistä ollessaan pelaajana.Hän oli hyvin katuvainen ja halusi vihdoin saada MLB:n hyväksynnän sille loistavalle pelaajalle, joka hän oli.

  3. Tim Tebow - Jalkapallo

  Amerikkalaista jalkapalloa, Tim Tebow'ta voidaan pitää hyvin ainutlaatuisena pelinrakentajana National Football Leaguen (NFL) New York Jetsissä. Hänen pelimekaniikkansa ei kuitenkaan ole se, mikä tekee hänestä kiistanalaisen. On tunnettua, että Tebow on hyvin uskonnollinen eikä hänellä ole mitään ongelmaa kiittää Jumalaa lehdistötilaisuuksissa, mikä on saanut ihmiset kyseenalaistamaan uskonnon roolin urheilussa. Tebow'ta on usein nähty NFL:n aikana.pelejä rukoilemalla yhdellä polvella, mikä loi ilmiön, joka tunnetaan nimellä "Tebowing." Jumalan rooli ja se, että hän puhuu niin avoimesti uskostaan, on johtanut siihen, että Tebowista puhutaan kaikkialla maailmassa.

  2. Terrell Owens - Jalkapallo

  Owens on helposti yksi National Football Leaguen (NFL) parhaista jalkapalloilijoista, joka on koskaan tullut National Football Leaguen (NFL) laitahyökkääjänä. Kuusinkertainen Pro Bowl -valinta, Owensilla on hallussaan tai hänellä on useita National Football Leaguen ennätyksiä. Lisäksi hän on kaikkien aikojen top-5:ssä useissa vastaanottoluokissa, mukaan lukien jaardit ja touchdownit. Mutta hänen egonsa on laittanut hänet maailmankiistaa.

  Kun muistellaan Owensin ennätyksellistä uraa, monet mielikuvat, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen, ovat hänen temppuilunsa. Hänen pilkkaava poseerauksensa Dallas Cowboysin keskikentän tähdellä touchdownin jälkeen. Hänen julkiset hyökkäyksensä joukkuetovereitaan, erityisesti Donovan McNabbia, vastaan. Myös hänen surullisen kuuluisa lehdistötilaisuutensa, jossa "avustaja" rikkoi jokaista suhdetoimintakäsikirjan sääntöä. Moni urheilun kannattaja niputtaisi lahjakkaiden muttakiistanalaiset vastaanottimet Chad Johnson/Ochocinco, Randy Moss tai Michael Irvin Owensin edellä tässä luettelossa, mutta Owensin toiminta oli usein epäasiallisempaa tai yksinkertaisesti ilkeämielisempää.

  1. Lance Armstrong - Pyöräily

  Lance Armstrong johtaa kiistellyimpien urheilijoiden listaa. Hän on yhdysvaltalainen entinen maantiepyöräilyn ammattilainen. Hän oli voittanut Tour de Francen ennätykselliset seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 1999-2005. Tänä aikana Armstrong otti Tour de Francen ensimmäisen sijan ja vakiinnutti asemansa yhtenä lajin parhaista. Häntä saatetaan pitää yhtenä kaikkien aikojen parhaista pyöräilijöistä. Mutta hän onjonka kaikki Tour de France -mestaruudet on määrä riistää, koska hän päätti lopettaa taistelun dopingsyytöksiä vastaan, jotka ovat varjostaneet hänen uraansa. Kiistassa on kyse siitä, onko Armstrong käyttänyt suorituskykyä parantavia lääkkeitä uransa aikana, mutta tietueiden mukaan hän on läpäissyt useita satoja dopingtestejä ammattilaisuransa aikana.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden