Itsemurha on maailmanlaajuinen kansanterveysongelma, joka vaikuttaa kaikenikäisiin, sukupuolisiin ja kulttuuritaustaisiin ihmisiin. Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että vuosittain itsemurha vaatii yli 800 000 ihmisen hengen maailmanlaajuisesti. Vaikka itsemurhien määrä vaihtelee suuresti maittain, joissakin maissa itsemurhien esiintyvyys on muita suurempi.

  Top 10 maata itsemurhien määrän mukaan 2023:

  Vuonna 2022 kymmenen maata, joissa itsemurhien määrä oli korkein (itsemurhien määrä 100 000 asukasta kohti), olivat;

  1. Lesotho (72,4)
  2. Guyana (40,3)
  3. Eswatini (29.4),
  4. Etelä-Korea (28,6)
  5. Kiribati (28.3)
  6. Mikronesian liittovaltio (28.2)
  7. Liettua (26.1)
  8. Suriname (25,4)
  9. Venäjä (25.1)
  10. Etelä-Afrikka (23.5)

  Lesotho eteläisessä Afrikassa sijaitsevassa sisämaavaltiossa on maailman korkein itsemurhien määrä, 72,4 itsemurhaa 100 000 asukasta kohti. Maalla on useita haasteita, kuten köyhyys, työttömyys ja poliittinen epävakaus, jotka voivat osaltaan vaikuttaa korkeaan itsemurhien määrään.

  Guyana Eteläamerikkalaisessa maassa itsemurhien määrä on 40,3 itsemurhaa 100 000 asukasta kohti, mikä on maailman toiseksi korkein luku. Maassa on ongelmia, kuten huumeiden väärinkäyttö, suuri köyhyys ja mielenterveyspalvelujen puute, jotka voivat osaltaan vaikuttaa korkeaan itsemurhien määrään.

  Eswatini Itsemurhien määrä on 29,4 itsemurhaa 100 000 asukasta kohti, mikä on kolmanneksi korkein luku maailmassa. Maassa on haasteita, kuten köyhyys, HIV/aidsin suuri määrä ja mielenterveyspalvelujen rajallinen saatavuus, mikä voi osaltaan vaikuttaa korkeaan itsemurhien määrään.

  Aasiassa, Etelä-Korea Itsemurhien määrä on 28,6 itsemurhaa 100 000 asukasta kohti, mikä tekee siitä yhden maailman korkeimmista itsemurhien määrästä. Maassa on haasteita, kuten taloudellinen epävarmuus, erittäin kilpaillut työmarkkinat ja korkea stressitaso, jotka voivat osaltaan vaikuttaa korkeaan itsemurhien määrään.

  Belgia Länsi-Euroopan maassa itsemurhien määrä on 18,3 itsemurhaa 100 000 asukasta kohti, mikä on maailman yhdenneksitoista korkein luku. Belgiassa on eräitä maailman liberaaleimmista laeista, jotka koskevat lääkärin avustamaa itsemurhaa eli eutanasiaa, mikä on todennäköisesti vaikuttanut tilastoihin.

  Itsemurhien korkea määrä näissä maissa korostaa tarvetta lisätä tietoisuutta ja toimia itsemurhien ehkäisemiseksi. Hallitusten ja terveydenhuollon organisaatioiden on investoitava mielenterveyspalveluihin, itsemurhien ehkäisyohjelmiin ja riskiryhmiin kuuluvien tukemiseen, jotta itsemurhien määrää voidaan vähentää.

  Luettelo 10 maasta, joissa itsemurhien määrä on korkein 2022:

  Kukaan muu kuin he itse ei tiedä, mitä heidän mielessään liikkuu muutama minuutti ennen kuin he riistävät oman henkensä omin käsin. Aikojen saatossa ja uskonnollisissa kirjoituksissa on sanottu, että ihmisen sielu ei koskaan lepää, jos hän kuolee ennen aikojaan, ja vielä pahempaa on, jos hän on tappanut itsensä tai hänet on murhattu. Joissakin maissa itsemurhien määrä on niin korkea, että kokomaata vainoavat kuolleet.

  Periaatteessa mikä tahansa luonnoton kuolema jättäisi vihaisen sielun ihmettelemään vuosikymmeniksi, ellei jopa vuosisadoiksi, joidenkin kansantarinoiden mukaan, joissa jopa raportoitiin tietyistä tapauksista, joissa ihmiset, joita kutsutaan "epäkuolleiksi", tulevat vainoamaan eläviä lyhyeksi jääneen elämänsä onnettomuuden vuoksi.

  Vaikka kansanperinne ja aaveet voivat jäädä mysteerien ja ikuisten tarinoiden haamuksi, joita kerrotaan aikojen kuluessa sukupolvelta toiselle, itsemurha on todellisuutta. Monet ihmiset pienimmistä vanhimpiin ovat tehneet sen monista tuntemattomista tai tunnetuista syistä.

  Tässä on luettelo 10 maasta, joissa itsemurhien määrä on korkein vuonna 2021, mukaan lukien miesten, naisten, mystisistä syistä tehtyjen itsemurhien ja itsemurhien laskettavissa olevista syistä tehtyjen itsemurhien määrä.

  10. Kazakstan

  Maa, joka on hieman "aavemainen" maailmalle, koska se ei oikeastaan ole nimi, joka heti ponnahtaisi esiin, kun ajatellaan maita yleensä, mutta itsemurhat Kazakstanissa ovat yksi suurimmista uutisotsikoissa esiintyvistä valitettavista tapahtumista. Kazakstan on kymmenennellä sijalla niiden maiden joukossa, joissa itsemurhien määrä on maailman korkein. 86 teini-ikäistä on tehnyt itsemurhan viiden kuukauden aikana vuonna 2005.Kazakstan ja kaikki lapset täällä olivat alle 18-vuotiaita, ja ajattelimme, mitä stressiä joku, joka ei ole edes täysi-ikäinen, olisi voinut tehdä itsemurhan?

  No useimmat näistä tapauksista voitaisiin jäljittää takaisin yhteisiin ongelmiin, kuten epäonnistumiseen kokeissa ja siihen, ettei ole tarpeeksi vahva kohtaamaan ihmisten häpeää. Epäonnistuminen yleisesti ottaen ei kuitenkaan ole maailmanloppu, joku vain epäonnistuu, jos hän lopettaa yrittämisen. Muita itsemurhaan johtavia tapauksia ovat: äärimmäisen yksinäisyyden tunne, koulujen konflikti, joka on saattanut luodavihamielisyys lapsessa tai perheriidat.

  9. Nepal

  Nepalin poliisin raporttien mukaan Nepalissa on tapahtunut huikea määrä itsemurhia sen jälkeen, kun Nepalissa tapahtui kauhea maanjäristys, jonka vaikutus oli niin suuri, että noin 965 ihmistä otti henkensä omin käsin sen sijaan, että heidät olisi tappanut yksi voimakkaimmista luonnonvoimista.

  Nämä maanjäristykset ovat tapahtuneet huhtikuussa 2015, mikä voi myös selittää, että jos ihmiset ottivat elämänsä tänä vuonna, se olisi yksinkertaisesti syitä puuttuu tai ei pysty käsittelemään menetys heidän rakkaansa aikana nämä traagiset tapahtumat jne. Kääntämällä se yksi niistä maista, joissa itsemurhien määrä on korkein.

  Tämän olisi ilmeisesti pitänyt herättää heissä jumalanpelko, ja ei ole yhtään ihmistä maan päällä, joka ei pelkäisi maanjäristystä, joka saattaisi aiheuttaa talon kaatumisen heidän ja kaiken heidän rakastamansa päälle ja murskaisi kaiken muun, mitä he ovat koko elämänsä rakentaneet tai mitä heillä on hallussaan.

  Nepalin poliisin tietojen mukaan yli 4000 ihmistä tekee vuosittain itsemurhan, ja suurin osa heistä tekee itsemurhan luonnonkatastrofeihin liittyvien pelkojen tai epäkohtien vuoksi, kun taas loput voivat johtua myös köyhyydestä. Ihmiset eivät voi hallita luonnonkatastrofeja, mutta ihmisillä on kuitenkin valta valvoa omia tekojaan, jotka kohdistuvat heidän elämäänsä.

  8. Tansania

  Tansaniassa asuu paholainen, eikä kyse ole maailmalla tunnetusta "Tansanian paholaisesta". Tässä tapauksessa paholainen on itsemurhien määrän kasvu, joka vaihtelee vuosien mittaan. Useimmat näistä vaihteluista johtuvat kasvusta sen sijaan, että ne olisivat vähentyneet.

  Tansanian itsemurhien määrä riittää herättämään psykiatrien, fysiologien ja muiden mielen asiantuntijoiden huolen ja herättää ennakointia ja pohdintaa itsemurhien määrän ja sen lisääntymisen syistä Tansanian paikallisten asukkaiden osalta.

  Viiden vuoden aikana Tansaniassa itsemurhien määrä on ollut korkein, ja siellä on kuollut 3420 itsemurhaa, joista enemmistö on miehiä ja naisia ja vähemmistö alle 18-vuotiaita alaikäisiä.

  Joitakin merkittäviä syitä näiden itsemurhien taustalla ovat nuoret tytöt ja sosiaaliset ongelmat, joita he kohtaavat päivittäin ja jotka tietysti aiheuttavat sellaista stressiä, jota he eivät enää kestä, sekä parantumattomat sairaudet, joiden kanssa ei haluta elää, kuten HIV/AIDS jne.

  7. Mosambik

  Maa, jonka lipussa on Ak-47, osoittaa selvästi, että se on sota-alue ja että jokaisen miehen on oltava sotilas ollakseen sivistymätön ihmisten sivilisaatiossa. Tämän näkeminen olisi maailmalle symboli siitä, että toivoa ei ole. Häikäilemättömyys, aggressiivisuus, puolustautuminen ja sisällissota ovat pelin nimi joissakin Mosambikin osissa.

  Mosambik on myös yksi Afrikan köyhimmistä ja alikehittyneimmistä maista, mikä tarkoittaa, että he kohtaavat väistämättä useita ongelmia ja elämää alentavia asioita, jotka edistävät heidän mahdollista turvautumistaan itsemurhaan. Maassa on yksi maailman korkeimmista itsemurhien määristä. Esimerkiksi kaikilla ei ole kunnollisia saniteettitiloja maaseudulla, ja he joutuvat kävelemään kilometrejä saadakseen apua.jokeen, jossa he voivat sairastua malariaan ja muihin veden tartuntatauteihin.

  Raiskaus on myös rikos, jota tapahtuu Mosambikissa, ja vaikka se on harvinaisempaa kuin muissa maissa, sitä tapahtuu, mikä on traumaattista uhrille, joka tekee itsemurhan tuon elämän tuhoavan tapahtuman vuoksi. Mosambik on luokiteltu Afrikan itsemurhamaaksi numero 1. Koska Mosambik on köyhä ja altis kaikenlaisille parantumattomille ja kroonisille sairauksille, itsemurha ei ole Mosambikissa itsemurha.harvinainen asia, joka voi tapahtua.

  6. Suriname

  Maassa, jossa uskomukset ja intialaiset perheperinteet ovat niin voimakkaita ja tuskallisia samaan aikaan, että koska osa niistä on niin tiukkoja, ne voivat ajaa ihmisen tekemään itsemurhan, mikä tekee Surinamista yhden niistä maista, joissa itsemurhien määrä on korkein.

  Erityisesti intialaisilla naisilla on vaikeinta, koska järjestetyt avioliitot, jotka osoittautuvat epäonnisiksi, tai pahimmassa tapauksessa, jossa heitä ei naiteta lainkaan, tuovat häpeää perhetaustalle, ja heidät yleensä poltetaan elävältä, paloitellaan, raiskataan, murhataan tai runnellaan epämuodostuneiksi ihoonsa heitetyllä hapolla ja niin edelleen, ja heille tehdään muitakin kiduttavia ja hirvittäviä asioita.

  Naiset, niin kauniita kuin he ovatkin, ovat alttiimpia riistämään itseltään henkensä hetken mielijohteesta ilman harkintaa sen sijaan, että he kuolisivat julmien miesten halveksivalla ja epäinhimillisellä tavalla tai siksi, etteivät he voisi noudattaa Surinamen yhteiskunnan perinteitä. Tämän lisäksi Suriname on myös köyhä maa, ja paikallisten on vaikea saada elantonsa, mikä on osaltaan vaikuttanut seksuaaliseen hyväksikäyttöön,terveys, lapsityövoima ja koulutuksen puute.

  5. Liettua

  Liettuassa oli aikoinaan maailman korkein virallinen itsemurhien määrä, joka näytti ohittaneen Espanjan ja Amerikan yhdysvaltojen yhteenlasketut järkyttävät luvut. On myös todettu, että itsemurhien määrä on Liettuassa kaksinkertainen maaseudulla.

  Yleinen syy useimpiin itsemurhiin johtuu ihmisten olosuhteista, esimerkiksi alkoholismista, alkoholin väärinkäytöstä, huumeiden käytöstä annoksina, joita keho ei pysty käsittelemään, mikä vaikuttaa heidän yleiseen ajattelutapaansa ja tilanteidensa ja olosuhteidensa ylikuormitukseen, joita joku ajattelee millä tahansa tietyllä hetkellä, voi riittää ajamaan jonkun ennenaikaiseen kuolemaan.

  Köyhyys on Liettuassa niin vakava, että ihmiset, jotka kävelevät kaduilla, kaivavat roskiksia, nukkuvat jalkakäytävillä tai makaavat pahvien alla ryysyissä ja repaleisissa vaatteissa, ovat kertoneet, että heillä oli kerran elämä ja työpaikka, että he olivat hyvin ravittuja jne., mutta "kommunistisella menneisyydellä" on paljon tekemistä sen kanssa, miten ja miksi he ovat nyt tällaisia.

  Toivo on tässä maassa kaukana kärsivien ihmisten enemmistön mielestä, ja se näyttää olevan äärimmäinen tekijä, joka motivoi heitä ottamaan viimeisen askeleen ja vetämään narun irti elämästään.

  4. Sri Lanka

  Sri Lankan itsemurhien määrä on yksi maailman korkeimmista, eikä pelkästään edellä mainituista kliseisistä syistä. 4000 ihmistä vuodessa ja 11 ihmistä päivässä jättää henkensä. Jos tämä jatkuu, se riittää pyyhkimään kokonaisen yhteisön sukupuuttoon kuukaudessa tai kahdessa.

  Monet ihmiset ympäri maailmaa ovat käyneet läpi stressaavan velvollisuuden maksaa laskuja tai velkoja joskus elämässään, ja niinpä taloudelliset ongelmat voivat todella rasittaa ihmistä tuskallisiin mittoihin, jotka voivat saada hänet niin syvälle ajatuksiin, että hänen masennustasonsa nousee korkeimmilleen.

  Valitettavasti monista ihmisistä tuntuu, että jos pankit eivät voi auttaa heitä selviytymään pulasta ja jos he eivät pysty maksamaan sitä tai jos ystävät tai perhe eivät auta, ainoa pakotie on riistää itseltään elämä. Taloudellisten ongelmien lisäksi Sri Lankassa on myös useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kuoleman tai itsemurhan tekemiseen, ja se tuo meidät jälleen kerran takaisin intialaisiin perinteisiin, jengipaineeseen,ei ole tarpeeksi koulutettu saadakseen ammattitaitoista työtä, mikä taas johtaa taloudellisiin kysymyksiin ja ongelmiin, jotka ovat yksi merkittävimmistä ja yleisimmistä syistä siihen, miksi srilankalaiset riistävät henkensä.

  3. Etelä-Korea

  Aasian maat ovat yleensä melko vahvatahtoisia, runsasväkisiä ja modernisoituneita useimmissa tapauksissa. Kiina, jolla on maailman suurin väkiluku, vahvistaisi, että Aasian maissa on liian paljon ihmisiä, jotta olisi syytä olla huolissaan muutamasta itsemurhan tehneestä, eikö niin? No, se ei ole aivan näin. Maan väkiluvun määrä ei tarkoita, että jos muutama kuolee, niin se ei olisi suuri asia.menetys maalle.

  Etelä-Korea on toisaalta pieni maa, jossa on huomattava määrä väestöä, minkä vuoksi on suurempi huolenaihe, kun enemmistö tämän pienen maan väestöstä päättää riistää henkensä. Se on hypoteettisesti katsoen lähes sukupuuton partaalla, ja se aiheuttaa juuri tämäntyyppistä huolta.

  Eteläkorealaiset näyttävät olevan enemmän älykkäitä, korkeasti profiloituneita, koulutettuja ja menestyviä ihmisiä, joilla on taipumus tappaa itsensä tai yksinkertaisesti vetäytyä muualle kotikaupungistaan luullessaan pakenevansa ongelmiaan tajuamatta, että heidän ongelmansa vainoavat heitä missä tahansa maailmassa.Eteläkorealaiset.

  Kuolema ja itsemurha on hyvin vakava asia, eikä siihen pidä suhtautua kevyesti, eikä se ole myöskään jotain, jolle voi nauraa, vaikka Etelä-Korean ihmiset, jotka päätyvät ottamaan elämänsä, ovat kuitenkin koomisesti liikemiehiä, jotka ovat tyytymättömiä yrityksiinsä ja niiden menestykseen, mikä on hyvin typerä syy, jonka vuoksi joku päättää elämänsä, unohtaen, mitä tarvittiin, jotta saavutettiin se menestyspiste alun perin.Se herättää kysymyksen, miksi aloittaa ja edetä niin pitkälle vain antaakseen nyt periksi?

  2. Japani

  Japani, jonka väkiluku on 126 387 171, kuuluu niihin maihin, joissa itsemurhien määrä on korkein. Pelkästään viime vuonna 25 000 ihmistä teki itsemurhan, mikä on kolme kertaa enemmän kuin Yhdistyneen kuningaskunnan itsemurhien määrä. En halua olla tunteeton, mutta eräällä japanilaisella, 71-vuotiaalla miehellä on ollut melko ainutlaatuinen tapa päättää elämänsä, kirjaimellisesti päättämällä sen "tulisella" pakolla, kun hän asetti itsensä eloon.Japanin luotijunassa.

  Japani on suuri paikka ja siellä on liikaa ihmisiä, ja missä on enemmän ihmisiä, siellä on myös enemmän ongelmia. Japanilaisten kohtaamat ongelmat ovat hieman lievempiä verrattuna siihen, mitä muut maailman itsemurharyhmien ristiretkeläiset ovat joutuneet kohtaamaan, ennen kuin he saattoivat kuolemansa niin lähelle kuin halusivat.

  Masennus ja talouskriisi ovat yleensä enemmän kuin tarpeeksi keskiverto japanilaiselle miehelle tai naiselle riittää ottamaan henkensä. Nämä ovat kuitenkin vain väliaikaisia takaiskuja ja huonoja tunteita, jotka häviävät ajan myötä ja asiat, jotka voidaan helposti voittaa, mutta Japanin valtavan väestömäärän vuoksi, jos suurimmalla osalla japanilaisista olisi sama ajattelutapa ja jos he sopeutuisivat siihen, tämä lisäisi japanilaisen väestön määrää.korkoa maastopalossa tulevina vuosina.

  Talouskriisitilanne olisi pahin asia, josta japanilaiset liikemiehet voisivat kärsiä, koska suurin osa maailmasta on riippuvainen Aasian teollisuustuotteista ja niiden tuotannosta jne., ja on melkein kuin Japani olisi erittäin riippuvainen muiden maiden liiketoiminnasta, jotta ne voisivat toimia kestävästi.

  1. Guyana

  Guyana on korkeimpien itsemurhalukujen maiden listan ykkönen yksinkertaisesti siksi, että maailmalla tiedetään, että tämän maan asukkaat kuolevat kuin kärpäset. Niin tunteettomalta kuin se kuulosti, se on kuitenkin todellisuutta. Guyanassa on maailman korkeimmat itsemurhaluvut monista yleisistä syistä ja erityisesti joistakin oudoista syistä.

  Sen lisäksi, että Guyanan asukkaat kohtaavat masennusta, raiskauksia, köyhyyttä, kroonisia tai parantumattomia sairauksia tai tauteja, ammattitaitoisen koulutuksen puutetta, työttömyyttä, sisällissotaa silloin tällöin, perheeseen ja sosiaalisiin asioihin liittyviä kysymyksiä, tyytymättömyyttä omaan itseensä ja erityisesti mielenterveysongelmia, jotka ovat yleisiä paikallisten asukkaiden keskuudessa, kaikkein järkyttävin syy, joka on kaiken tähän mennessä käsitellyn yläpuolella.itsemurhien määrä on niin korkea edellä mainituissa maissa, että Guyanan itsemurhien määrä on noussut huimasti noituuden takia.

  Se on merkittävä tekijä mielisairauksien synnyssä, sillä ihmiset käyttävät henkisiä "voimia" yhteytensä kautta esi-isiinsä manipuloidakseen ja hallitakseen haluamiensa ihmisten mieliä, mikä on tarpeeksi voimakasta saadakseen heidät tekemään asioita, joita he eivät yleensä tee tai sano. Kansanperinteestä ja noituudesta on tullut kiistanalainen ilmiö, joka on maailmanlaajuinen ilmiö ja joka ulottuu suurimpaan osaan Afrikan mantereista.

  Vuosien mittaan tutkijat, psykologit ja muut ammattilaiset ovat yrittäneet murtaa kansanperinteen ja noituuden outoutta ja voimaa ja analysoineet sen tehokkuutta tavallisen ihmisen mieleen ja kehoon, ja tulokset ovat hieman huolestuttavia heikkohermoisille. Siitä huolimatta noituus näyttää olevan hallitseva tekijä Guyanassa, mikä lopulta tekee siitäItsemurhia tehdään eniten kaikissa muissa maissa, sillä kun paranormaali olento tai henkinen voima hallitsee ihmisen mieltä, sitä voidaan pitää tuhoisana ihmisenä, joka lopulta tuhoaa itsensä, jotta hän ei päätyisi vahingoittamaan kaikkia muita.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden