Kaarimuistomerkit ovat upeita matkailunähtävyyksiä ympäri maailmaa. Nämä ihmisen tekemät kaaret, jotka on rakennettu kunnianosoitukseksi merkittäville henkilöille tai historiallisten tapahtumien muistoksi, ovat upeita arkkitehtonisia maamerkkejä, joilla jokaisella on oma tarinansa kerrottavanaan. Maailmassa on joitakin erikoisia kaarimuistomerkkejä. Tässä on luettelo kymmenestä niistä. Katsotaanpa.

  Top 10 erinomaista kaaren muistomerkkiä:

  10. Gateway Arch

  Gateway Arch sijaitsee St. Louisissa, Missourissa, Mississippi-joen märällä rannalla. Se on ruostumattomasta teräksestä emaloitu, ja se on rakennettu litteäksi ajokaareksi. 192 metrin korkeudellaan Gateway Arch on maailman korkein kaari sekä läntisen pallonpuoliskon korkein muistomerkki ja Missourin korkein esteetön rakennus. Matka huipulle munanmuotoisilla raitiovaunuilla kestää 4 tuntia.minuuttia.

  9. Rua Augusta Arch

  Rua Augustan kaari sijaitsee Lissabonissa, Portugalissa, Kauppatorilla. Tämä kivinen riemukaarimuistomerkki on historiallinen rakennelma, joka rakennettiin kaupungin jälleenrakentamisen muistoksi vuoden 1755 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Siinä on 6 pylvästä ja useita historiallisten henkilöiden patsaita. Alun perin se suunniteltiin kellotorniksi, ja sen huomattavan korkea korkeus antaa sille raskaan ulkonäön.

  8. Arcade du Cinquantenaire

  Cinquantenairen kaari sijaitsee Brysselissä, Belgiassa. Se on monumentaalinen kolminkertainen kaari, joka kohoaa Cinquantenairen puiston keskellä. Se tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, jonka sivuseinissä on Belgian maakuntien persoonallisuuksia, pylväitä, jotka mukailevat Avenue de Tervurenin alkuperäistä pohjapiirrosta, ja ennen kaikkea sen huipulla olevaa pronssista valmistettua nelikulmaista veistosryhmää.

  7. Konstantinuksen kaari

  Konstantinuksen kaari sijaitsee Roomassa Palatinuksen kukkulan ja Colosseumin välissä. Se on upea riemukaari, joka on rakennettu Konstantinus I:n voiton muistoksi Maxentiuksesta Milvianuksen sillan taistelussa vuonna 312. Kaari on tehty marmorista, ja sen kivessä on taidokkaita 2. vuosisadan reliefejä. Tämä upea kaarimuistomerkki on viimeisin niistä riemukaarista, joita Roomassa vielä on.

  6. Intian portti

  Intian portti sijaitsee New Delhissä, Intiassa, Rajpolun varrella. Se on sotamuistomerkki, joka on rakennettu ensimmäisen maailmansodan ja kolmannen englantilais-afganistanilaisen sodan aikana kaatuneiden 82 000 jakamattoman Intian brittiläisen armeijan sotilaan muistoksi, ja siinä on 13 300 nimeä. Se on yksinkertainen rakennelma, jossa on musta marmorisokkeli, sotakypärä ylösalaisin käännettyyn kivääriin asetettuna ja neljä ikuista liekkiä kaaren alapuolella.

  5. Arc de Triomf

  Arc de Triomf sijaitsee Barcelonassa, Espanjassa, Passeig de Lluís Companysin kävelykadun yläpäässä. Se on muisto- tai riemukaari, joka rakennettiin Barcelonan maailmannäyttelyn pääkulkuportiksi vuonna 1888. Kaari on rakennettu punertavasta tiilimuurauksesta. Se on uusmudéjar-tyylinen. Sen etummaisessa friisissä on kiviveistos ja vastakkaisella puolella on kiviveistos.

  4. Siegestor

  Siegestor sijaitsee Münchenissä, Ludwig Maximilian -yliopiston ja Ohmstraße-kadun välissä. Tässä upeassa kaarimuistomerkissä on kolme kaarta, ja voittokaaren yläosassa on Baijerin patsas, jonka kruunaa leijona-quadriga ja muita patsaita. Kaari rakennettiin alun perin Baijerin armeijalle omistetuksi muistomerkiksi. Nykyään se on muistomerkki, joka muistuttaa rauhasta.

  3. Patuxai

  Patuxai sijaitsee Vientianen keskustassa Laosissa. Se on sotamuistomerkki, joka on omistettu laosilaisille sotilaille, jotka taistelivat itsenäisyyden puolesta Ranskasta. Patuxay-puiston ympäröimä muistomerkki on tyypillisesti laosilainen. Sitä kuvaa useat mytologisten olentojen patsaat, kuten kinnari eli naga-kuningas. Siinä on myös kaksi betonista portaikkoa, näköalagallerioita, kioskeja ja paljon muuta.

  2. Vallankumouksen muistomerkki

  Vallankumouksen muistomerkki sijaitsee Tasavallan aukiolla Mexico Cityn keskustassa. Se on 67 metriä korkea, ja sitä pidetään maailman korkeimpana riemukaarena. Se rakennettiin Meksikon vallankumouksen muistoksi. Muistomerkki toimii myös mausoleumina viidelle Meksikon vallankumouksen sankarille vuodelta 1910. Sen arkkitehtuuri on ainutlaatuista eklektistä arkkitehtuuria, joka edustaa art decoa ja meksikolaista sosialistista realismia.

  1. Rooseveltin kaari

  Rooseveltin kaari sijaitsee Yellowstonen kansallispuiston pohjoisen sisäänkäynnin luona Gardinerissa, Montanassa. Se oli Yellowstonen ensimmäinen suuri sisäänkäynti. Se on riemukaari, joka on tunnettu ruosteisuudestaan. Yhdysvaltain silloisen presidentin Theodore Rooseveltin vuonna 1903 laskeman kaaren kulmakiveen oli kätketty aikakapseli, jossa oli Rooseveltin kuva, paikallisia sanomalehtiä, Raamattu ja muita esineitä.

  Maailmassa on useita muitakin erinomaisia kaarimuistomerkkejä, kuten voittokaari Pjongjangissa Koreassa, Intian Gateway of India Intiassa, Arc De Triumphe Ranskassa jne. Marian tahrattoman sydämen voittokaari ja Pyhien viattomien pyhäkkö on ehdotettu kaarimuistomerkki Buffaloon, New Yorkiin. Yli 213 metrin pituudellaan siitä tulee korkein kaari. Nämä keinotekoiset kaaret ovat seuraavatpidetään niiden paikkojen symboleina, joissa ne seisovat.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden