Ääretön allas on saanut nimensä visuaalisesta vaikutuksesta, jonka se luo, jos se ulottuu horisonttiin tai "äärettömyyteen" asti, koska sen reuna tai kehä on näkymätön. Käsitteen uskotaan olleen käytössä ensimmäisen kerran Ranskassa 1600-luvun alussa, ja sitä käytetään nykyään monissa ylellisissä lomakohteissa ja hotelleissa. Mutta kuten kaikessa, luonto on tehnyt parhaan työn luodessaan äärettömän uima-altaan.Jotkut niistä ovat hyvin korkealla. Monet niistä sulautuvat suurempiin vesistöihin, jolloin ne näyttävät sulautuvan taivaaseen. Nämä eivät ole vain visuaalinen paratiisi, vaan myös hyvin harvoja. Katsotaanpa siis 10 luonnon äärettömyysallasta maailmassa.

  10. Sydneyn vuorovesialtaat

  Sydneyn rannikkoalueilla Australiassa on joitakin erinomaisia vuorovesialtaita. Parhaat niistä ovat North Narrabeenissa ja Coogee Beachilla, mukaan lukien Wylie's Baths ja McIvors Pool. Luonnollisina äärettöminä uima-altaina muodostuneet altaat, joista joissakin on nykyään teräsbetoniseinät, kaiteet ja tikkaat, mutta merivesi ruokkii niitä edelleen. Korkeat vuorovedet huuhtovat seinien yli, jolloin altaiden loppu ja alku sulautuvat yhteen.valtameri.

  9. Gunlomin uima-allas

  Australiassa sijaitsevassa Kakadun kansallispuistossa ja Arnhem Landissa on joitakin viehättäviä vesireikiä ja vesiputouksia, jotka tekevät tästä alueesta hämmästyttävän henkeäsalpaavan. Osa niistä on kiellettyjä, mutta Gunlom-putousten huipulla sijaitsevasta luonnon äärettömästä uima-altaasta, Gunlom Plunge Poolista ja sen kallioseinämistä avautuvat upeat näkymät Kakadun upeille tasangoille ja Arnhem Landin jyrkänteelle.

  8. Kuang Si vesiputous

  Laosin sisämaa-alueella sijaitseva Luang Prabang houkuttelee matkailijoita kolmiportaisella vesiputouksellaan, Kuang Si Fallsilla. Travertiiniputoukset putoavat jyrkästi matalista altaista ja kerääntyvät eri kohdissa alajuoksua luonnon äärettömiin altaisiin, joiden väri on hieno turkoosinsininen. Suurin osa näistä altaista on avoinna uimiseen kävijöille. Polkujen varrelta avautuu erinomainen näköala putouksille.

  7. Tai O Lantau

  Hongkongin Lantau-saari on tunnettu Tian Tan Buddhasta, Disneyland Resortista ja jopa lentokentästä, mutta yksi sen piilotetuista aarteista on Tai O:n äärettömyysallas. Tai O Lantau on luonnon luoma uima-allas, ja vaikka pääsy altaalle on huono ja matkustajan on käveltävä pitkään, allas on jäänyt puhtaaseen, koskemattomaan tilaansa kauniissa ympäristössä.

  6. Piscina Naturale di Ferreira

  Portugalin taivaallisessa maassa on useita luonnollisia vuorovesialtaita, jotka istuvat kauniisti Azorien autonomisessa saaristossa. Yksi näistä vuorovesialtaista on São Miguelin saarella sijaitseva Piscina Naturale di Ferreira. Vierailijat voivat pulahtaa lämpimään veteen ja nauttia villistä uintitavasta samalla, kun he ahmivat edessä olevan valtameren kauneutta tai mustia laavakiviä.

  Saatat myös pitää:

  10 Hämmästyttävää paikkaa, joissa todella rakastat istua.

  Maailman 10 ihaninta rantaa.

  10 kauneinta paikkaa maapallolla, jotka on nähtävä kerran elämässä.

  Top 10 Australian upeaa rantaa.

  10 lasimaista, kiteistä paikkaa ja kohdetta maailmassa.

  5. Caldeira Velha

  Myös Caldeira Velhan geotermiset lähteet sijaitsevat São Miguelin Azoreilla Portugalissa. Caldeira Velha tarjoaa kuitenkin toisenlaisen visuaalisen kokemuksen, sillä se sijaitsee sademetsässä, kaukana kivikkoisista rannoista ja vuorovesialtaista. Se sijaitsee kauniisti vesiputouksen juurella rehevän kasvillisuuden keskellä. Ruosteenväristen kallioseinämien sisällä on tervetuliaisallas, jossa on mineraalipitoinen lämmin vesi.

  4. Porto Monizin luonnon laava-altaat

  Porto Moniz on kylä tunnetussa Madeiran lomakohteessa, joka sijaitsee Atlantin valtameressä Portugalin saaristossa. Yksi tämän suositun matkailun vetovoimaisimmista piirteistä on outojen, tummien ja aggressiivisten laavakallioiden luonnolliset äärettömyysaltaat, jotka täyttyvät kristallinkirkkaasta vedestä. Se tarjoaa erinomaiset uintiolosuhteet, kun raivoisa meri ympäröiheitä.

  3. Top Lammet

  Coloradossa sijaitsevan Villa Groven Valley View Hot Springsin kuumien lähteiden, lampien ja vesistöjen joukossa ovat Top Ponds, sarja kolmea porrastettua allasta, jotka ruokkivat toisiaan. Ne muodostavat ainutlaatuisen äärettömän uima-altaan. Ne ovat Orient Land Trustin suojelemia. Vierailijat voivat kylpeä luonnonkivistä koostuvissa lammikoissa ja nauttia lämpimistä, miellyttävistä kylvytiloista, sillä kuumien lähteiden ruokkiman veden lämpötila voi nousta jopa 93-107°F:een.

  2. Paholaisen allas

  Devil's Pool on vaarallisesti sijoitettu äärettömän suuri uima-allas Victorian putousten reunalla Sambiassa. Vaikka altaan pohjalla oleva kiviseinä suojaa uimareita joutumasta putoamaan Victorian putousten pauhuun, paras - turvallisin - aika sukeltaa tähän altaaseen on kuiva kausi elokuun ja tammikuun välisenä aikana, jolloin vedenpinta laskee. Uiminen tässä vaarallisessa altaassa voi olla melko vaarallista.piristävää.

  1. Pamukkalen travertiiniterassit

  Vesi 17 kuumavesilähteestä Turkin "puuvillalinnassa" Pamukkalessa muodostaa travertiiniterassit. Jäätävän siniset vedet ovat jääneet lumivalkoisiin portaisiin äärettömän kylmiltä näyttävien äärettömien altaiden ansoihin, mutta todellisuudessa lämpötila voi nousta jopa 100 °C:seen, mikä tarjoaa visuaalisen kokemuksen, joka on täysin vastakkainen tuntoaistimukselle, mikä erottaa tämän Unescon maailmanperintökohteen muista.

  Katso myös:

  Indonesian 10 eksoottista nähtävyyttä.

  Top 10 romanttisinta paikkaa maailmassa.

  Luonnon 10 parasta ihmettä.

  10 hämmästyttävintä äärettömän uima-altaita, jotka saavat sinut haluamaan uida.

  10 villiä mutta romanttista leirintäaluetta maailmassa.

  Näiden upeiden luonnon äärettömyysaltaiden viehätysvoima ja kauneus ovat todellakin vertaansa vailla. Ne ovat maalaismaisia ja lähes tunnelmallisia, sillä ne näyttävät luonnostaan uuden puolen joka vuodenaikana. Vaikka kaikkialla maailmassa on nykyään joitakin erinomaisia ihmisen tekemiä äärettömyysaltaita, luonnon äärettömyysaltaat ovat kaikessa harvinaisuudessaan ja puhtaudessaan sekä ainutlaatuisissa paikoissaan, jotka alkavat suihkulähteiden huipulta ja päättyvät sydämeen.rannat ovat helmiä, jotka kutsuvat luonnonkauneuden todellisia suojelijoita.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden