Teacup-rodut ovat pienempiä kuin pienet koirarodut. Ne ovat monien vakiokokoisten koirien miniversioita, ja ne ovat ihanteellisia lemmikkejä pieniin taloihin ja asuntoihin. Kaikki nämä minikoirat ovat iloisia, ihmisystävällisiä ja hyviä lemmikkejä.

Alla on lueteltu pienikokoisia koirarotuja, jotka ovat kooltaan pieniä ja persoonallisuudeltaan suuria.

  Teacup-koirarodut - Top 10 rotuvalintaa kotiin tuotavaksi:

  1. Pomeranian

  Teacup-koirarotu Pomeranian.

  Pomeranian on pieni koirarotu, joka on ollut olemassa jo satoja vuosia. Alun perin niitä kasvatettiin auttamaan kelkkailussa ja paimennuksessa, mutta nykyään niitä pidetään lähinnä sylikoirina pienen kokonsa vuoksi.

  Teacup-versio otettiin käyttöön 1800-luvulla, jotta ihmiset voisivat pitää näitä koiria seuralaisina eikä työkoirina. Tämä pienempi versio teki niistä vielä ihastuttavampia.

  2. Villakoira

  Minikoirarodut lapsille ja perheille.

  Teacup-villakoira on erinomainen koirarotu pieneen tilaan. Nämä koirat tunnetaan ja niitä rakastetaan älykkyytensä, sosiaalisten taitojensa ja urheilullisen vireensä vuoksi. Ne sopivat erinomaisesti kotieläimiksi, koska ne painavat vain alle neljä kiloa - eli kevyemmin kuin keskivertokissa.

  Vakioversio voi painaa 45-70 kiloa, mutta se ei irtoa niin paljon kiharan turkinsa ansiosta, mikä tekee siitä täydellisen, jos sinulla on allergioita kuten minulla.

  3. Beagle

  Beagle-kääpiökoirarodut.

  Vaikka teacup-beaglet ovat kooltaan pieniä, ne tunnetaan ystävällisyydestään ja valtavasta energisyydestään. Ne sopivat erinomaisesti asuntoihin, ja ne ovat myös melko energisiä. Beaglet painavat noin 15 kiloa, mikä on paljon, kun otetaan huomioon niiden asema teacup-koirina.

  Ne voivat olla itsepäisiä, mutta koulutuksessa nämä koirat reagoivat hyvin positiiviseen vahvistukseen, jossa käytetään palkintoja, kuten kouluttajan antamia herkkuja.

  4. maltalainen

  Teekuppi maltalainen.

  Nämä teekupin maltanit ovat täydellisiä kumppaneita ihmisille, jotka kaipaavat sylikaveria. Ne ovat niin pieniä ja matalaenergisiä, että ne käpertyvät mielellään viereesi sohvalle, kunhan se tarkoittaa, että ne saavat laatuaikaa ihmisystävänsä kanssa.

  Niillä on pitkä historia aatelisnaisten arvokkaana omaisuutena, mutta pienen kokonsa ansiosta ne ovat loistavia seuralaisia ihmisille, jotka tarvitsevat jonkun, joka halaa niitä.

  5. Pomsky

  Pomsky, teacup-koirarotu.

  Husky-pomeranian on kiehtova ja monipuolinen rotu. Ne ovat yleensä keskikokoisia, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka paljon geenejä ne perivät kummaltakin vanhemmalta, sillä näille pennuille ei ole määriteltyä kokoa.

  Näillä koirilla on runsaasti energiaa, joten varmista, että olet valmis leikkimään niiden kanssa. Ne ovat yleensä keskikokoisia, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka paljon geenejä ne perivät kummaltakin vanhemmalta, sillä näille pennuille ei ole määriteltyä kokoa.

  6. Yorkshirenterrieri

  Teacup Yorkie.

  Yorkshirenterriereitä on kaikenkokoisia ja -muotoisia, pienestä teekupista standardikokoon. Ne voivat painaa 3-5 kiloa, mutta ovat silti yhtä suloisia ja persoonallisia.

  Nämä pienet ilonpakkaukset eivät kaihda huomiota, koska ne rakastavat naurattaa meitä. Yorkit myös puhuvat (paljon), joten varaudu hauskoihin keskusteluihin kotona - se on kuitenkin jokaisen minuutin arvoista.

  7. Bichon Frise

  Bichon Frise, minikoirarodut.

  Bichon frise on erittäin pehmoinen koira, jota rakastetaan sen suurten silmien ja pörröisen valkoisen ulkonäön vuoksi. Ranskankielisestä nimestään, joka tarkoittaa "kiharaa sylikoiraa", ne täyttävät kaikki odotukset siitä, että ne ovat loistavia seurakavereita.

  Nämä koirat ovat pehmoisia seurakavereita, jotka tarvitsevat liikuntaa pysyäkseen terveinä - ne kaipaavat aikaa ulkona perheen uuden parhaan ystävän kanssa.

  8. Chihuahua

  Chihuahua, minikoirarodut.

  Jos haluat koiran, joka on tarpeeksi pieni kannettavaksi käsilaukussasi, teacup-chihuahua saattaa olla sinua varten. Ne tunnetaan pienimpänä koirarotuna, mutta niillä on runsaasti persoonallisuutta ja charmia, jotka monet ihmiset pitävät vastustamattomina.

  Nämä pennut tarvitsevat jonkin verran sosiaalistamista, jotta niistä voi tulla monipuolisia kumppaneita ja jotta ne voivat tulla toimeen muiden eläinten tai kotieläinten kanssa. On tärkeää tarjota niille sekä fyysistä liikuntaa (kuten runsaasti kävelylenkkejä) että henkistä stimulaatiota vuorovaikutteisten leikkien avulla.

  9. Mopsi

  Pienikokoiset koirarodut: mopsi.

  Nämä pienikokoiset mopsit ovat täydellisiä kumppaneita niille, joilla on rajoitetusti tilaa ja jotka eivät halua, että riehakas lemmikki hidastaa heidän liikkumistaan. Ne vaativat vähän liikuntaa, joten ne mahtuvat helposti pieniin koteihin tai asuntoihin viemättä liikaa lattiatilaa.

  Ne ovat loistavia lemmikkejä, koska niiden rento luonne tekee niistä leppoisia missä tahansa kodin ilmapiirissä.

  10. Shih Tzu

  Teacup-koirarodut: Shih Tzu.

  Nämä koirat ovat peräisin Kiinasta, ja ne on kasvatettu rikkaiden ihmisten kumppaneiksi, ja siksi ne ovat varsin hemmoteltuja. Näillä "diivoilla" on pitkä kiiltävä karva, joka voidaan helposti muotoilla erilaisiin tyyleihin, kuten söpöihin pulliin tai poninhäntään.

  Niiden ruumiinrakenteen ansiosta ne voivat harrastaa mitä tahansa urheilua rasittamatta liikaa lihaksiaan, mikä tekee niistä ihanteellisia niille, jotka etsivät energisiä lemmikkejä, mutta haluaisivat jotain hillitympää. Litteän nenänsä vuoksi ne voivat kuitenkin ylikuormittaa itseään, jos niitä harjoitetaan liian voimakkaasti.

  Tiedätkö muita teacup-koirarotuja, jotka ovat ihastuttavan pieniä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden