Yhdistyneet Kansakunnat on olemassa estääkseen konfliktien kärjistymisen tai pahenemisen. Viimeaikainen terrorismin nousu on kuitenkin herättänyt ihmisissä kysymyksiä kolmannen maailmansodan mahdollisuudesta. Koulutus ja apu eivät ole ratkaisu, koska terrorismi ei ole lähtöisin vain köyhistä maista. Itse asiassa yli 600 Pohjois-Amerikasta kotoisin olevaa ihmistä on liittynyt ISISiin sen jälkeen, kun ISIS perustettiin.Voisit tarkastella 10 syytä, miksi pojista tulee terroristeja, mutta sillä välin tarkastellaan asioita, jotka voivat johtaa kolmanteen maailmansotaan.

  10 asiaa, jotka voivat johtaa kolmanteen maailmansotaan - Kolmannen maailmansodan syy:

  10. Liittoutumat

  Itse asiassa näin maailman konfliktit alkavat. Ensimmäisen maailmansodan aikana Saksa ja Italia tukivat Itävaltaa. Italia vaihtoi puoluetta, ja kolmoisliitto (Britannia, Ranska, Venäjä) sopi, että jos jompaankumpaan hyökätään, kaksi muuta tulevat apuun. Niinpä Itävalta hyökkäsi Serbiaan, Saksa hyökkäsi Ranskaa vastaan ja kääntyi takaisin hyökkäämään Venäjää vastaan, Britannia auttoi Ranskaa ja Italia liittyi joukkoon. Tällä tavoin melkeinpäkoko Eurooppa oli sodan vallassa.

  Kolmannessa maailmansodassa tapahtuu luultavasti näin: Iran ja Intia saattavat hyökätä Pakistaniin, Kiina auttaa ja sekaantuu asiaan, Amerikka ylittää molemmat osapuolet ja tulee ilmeisesti apuun, Filippiinit ja naapurisaaristo saattavat jäädä miettimään, kummalle puolelle liittyisivät, ja niin edelleen. Lähi-idässä on jo nyt monia konflikteja, jotka saattavat mennä päällekkäin kolmannen suuren sodan kanssa.

  9. Alueellinen laajentuminen

  Ensimmäinen maailmansota alkoi, koska Itävalta halusi Serbian itselleen (vaikka muitakin syitä on). Tämä himo laajentaa rajoja ja hallita yhä suurempaa osaa planeetasta tekee sodanlietsojat hulluiksi. Israel haluaa jäljellä olevan Palestiinan, Yhdysvallat haluaa Amerikan alkuperäisasukkaiden vaikutuspiirissä olevat alueet, Intia tähtää Kashmiriin, Kiina etsii saaria merestä ja niin edelleen.

  8. Resurssit

  Myytti vai tosiasia, emme tiedä, koska meillä ei ole omaa satelliittia, mutta sanotaan, että syy siihen, miksi Yhdysvallat ja Intia jahtaavat Balochistanin maakuntaa Etelä-Aasian Pakistanissa, on maaperässä olevat mineraalit ja metalli. Tämä on siis jälleen yksi Avatar-peli, vain että se on todellinen, joskin yhtä karkea ja verinen. Lopulta voimakkaampi osapuoli voittaa, mutta ei ilman, että se laittaapaljon omaa panosta.

  7. Vesi

  75 % maapallosta on vettä, mutta vain 3 % on makeaa. Tästä 3 %:sta vain 1 % on koko maailman väestön käytettävissä. 6 miljardia ihmistä ja niin paljon vettä. "Vettä, vettä kaikkialla, mutta ei pisaraakaan säästöön!" Tämä on kuuluisa sitaatti, jota meille opetettiin koulussa, ja oikeista syistä. Kun maailman lämpötila nousee ja aavikko peittää alleen vettä ja kaupungistuminen, saatamme nähdä, kuinka DanBrownin "Inferno" tai Matt Damonin tähdittämä "Elysium", joka ottaa todellisuuden muodon vasta muutaman sadan vuoden kuluttua. On totta, että silloin meitä ei enää ole, mutta antavatko tulevat sukupolvet meille anteeksi tekojamme? Makean veden resurssien haltuunotto voisi olla yksi syy kolmanteen maailmansotaan.

  6. Resurssit

  Kolmas maailmansota, joka ei ole välitön, mutta väistämätön, voi johtua jonkin maan ahneudesta vallata resursseja enemmän kuin se tarvitsee. Valitettavasti maailman uusiutumattomat energiavarat hupenevat hämmästyttävän nopeasti. Se ei ole edes tasaista. Vielä 50 vuotta, ja tämän planeetan öljyvarat saattavat olla lopussa. Epätoivoissaan vahvemmat maat yrittävät saada haltuunsa öljy- ja kaasuvarantoja.Somaliassa, maassa, jossa on kaasua ja kultaa, oli lupaava tulevaisuus, kunnes tiedät-kyllä-kuka sen ajoi sisällissotaan.

  5. Tauti

  Ebolan kaltaisten tappavien virusten ilmaantuminen Afrikan maissa on herättänyt hälytyksen kaikkialla maailmassa. Vaikka väliaikaisia toimenpiteitä, kuten näihin maihin kuuluvien ihmisten liikkumisen rajoittaminen, on toteutettu, kestää vielä jonkin aikaa, ennen kuin levottomuudet lääkkeiden ja huumeiden suhteen alkavat laajamittaisesti. Jälleen kerran saatamme olla silloin jo maan alla, poltettuina tai korppikotkien ruokkimina - mutta iskeekö tauti sittenkinsukupolvet antavat meille anteeksi, että ajoimme heidät sodan partaalle?

  4. Aseet

  Kasvavat investoinnit aseisiin, erityisesti ydinaseisiin, ovat potentiaalinen uhka maailmalle ja tuleville sukupolville. Vaikka joukkotuhoaseita on käytetty aiemmin, vaikka ne on määrätty lähinnä pelotteeksi. Samalla kun maat yrittävät pitää aseiden käytön poissa rakentamalla lisää aseita, ne ryhtyvät hulluun kilpavarusteluun, joka päättyy vain muutaman sukupolven kuluttua muutaman ohjuksen räjäyttämiseen.

  3. Usko ja teologia

  Eräiden ihmisten uskossa ympäri maailmaa väitetään, että kolmas maailmansota on lähellä. Juutalaisten mukaan Harmagedonin tapahtuma on suuri sota, joka pelastaa heidät sorrosta ja tuo heidät ulos piilopaikoistaan. Muslimit puolestaan uskovat kolmannen maailmansodan tapahtumiseen, mutta sen näkökulma on kapina juutalaisia ja maailman muita kuin muslimeja vastaan. Sitkeäusko näihin uskomuksiin voi johtaa kolmanteen suureen sotaan.

  2. Ukrainan konflikti

  Molemmissa edellisissä maailmansodissa Venäjä oli yksi suurvalloista. Venäjän joukkojen äskettäistä hyökkäystä Krimille monet ukrainalaiset kutsuvat sotatoimeksi. Vaikka nämä kaksi ovat aina olleet vihaisia toisilleen (melkein aina), jännitteet ovat nyt saavuttamassa kiehumispisteen. Voisiko tämä olla tapahtuma, joka johtaisi liittoutumien sekaantumiseen ja lopulta sotaan?

  Yllä on lueteltu joitakin suosituimpia asioita, jotka voivat johtaa kolmanteen maailmansotaan. Kaikkien edellä mainittujen kolmannen maailmansodan syiden yläpuolella meneillään oleva Ukrainan ja Venäjän välinen konflikti on listan kärjessä. 24.2.2022 alkaen Venäjän joukot ovat aloittaneet suurhyökkäyksen Ukrainaan ampumalla ohjuksia kaupunkeihin ja sotilaskohteisiin. Toisaalta Ukraina on julistanut sotatilan ja katkaissut kaikki diplomaattiset suhteet Venäjään.Joidenkin asiantuntijoiden mukaan se on melkein kolmannen maailmansodan alku.

  1. Luonnonsääntö

  Kansakunnat ovat pyyhkäisseet pois toisia kansakuntia tehdäkseen tilaa uusille. Vahvimman selviytyminen on ollut tämän maailman normi. 50 miljoonan kuolemantapauksen jälkeen pelkästään Euroopassa maailma näki eurooppalaisten kansakuntien nousevan pelkistä romuista. Maailma saavuttaa kehityksensä huipun ja pyrkii sitten tuhoamaan sen - vain aloittaakseen sen. Jos tämä on maailmankaikkeuden noidankehä ja väistämätön kiertokulku, silloin... seon sanomattakin selvää!

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden