Jotkin historian ajanjaksot ovat väistämättä niin mielenkiintoisia, että ne voisivat sopia täydelliseksi elokuvan kulissiksi. Elokuvantekijät ovat hyvin tietoisia tästä tosiasioista. Tässä luettelossa on joitakin historiallisia ajanjaksoja, jotka ovat suosittuja elokuvantekijöiden keskuudessa ja joita kuvataan usein elokuvissa. Mainitsimme myös joitakin suosittuja elokuvia kyseisestä aikakaudesta, jotta saatte käsityksen siitä, kuinka monta hienoa ja mieleenpainuvaa elokuvaa kyseisestä historiallisesta ajasta on tosiasiassa tuotettu.Jotta elokuvat pääsisivät tähän luetteloon, ne on tuotettava sen ajanjakson ulkopuolella, johon ne sijoittuvat. Tässä on 10 suosituinta elokuvissa kuvattua historiallista ajanjaksoa:

  10. Piratismin kulta-aika

  Suosittuja elokuvia: Pirates of the Caribbean -sarja, Peter Pen ja Aarresaari.

  1650-1730-lukujen välistä ajanjaksoa kutsutaan yleisesti merirosvouksen kulta-ajaksi. Merirosvot ovat aina olleet suosittu aihe elokuvissa, mutta suurin osa merirosvoihin perustuvista elokuvista tuotti pettymyksen yleisölle, vain muutama onnistui menestymään ja useimmat niistä saivat kriitikoilta kielteisen vastaanoton, kunnes Pirates of the Caribbean -elokuvasarja ilmestyi. Tämä elokuvasarja ei ainoastaan pelastanut genreä, vaan siitä tuli myös yksi suosituimmista elokuvista.rakastettu nykyaikana. 3,7 miljardin dollarin tuotto vain neljällä elokuvalla kertoo kaiken. Suurin osa sen menestyksestä on Johnny Deppin Oscarin arvoisen näyttelijäntyön ja ILM:n mielettömien visuaalisten efektien ansiota.

  9. Ranskan vallankumous

  Suosittuja elokuvia: Les Miserable, Marie Antoinette ja The Lady And The Duke.

  Suosituimpia elokuvissa kuvattuja historiallisia aikakausia, tämä ajanjakso historiasta antoi meille ikimuistoisen hahmon "Fatine" musikaalielokuvasta "Les Miserable", joka on saanut inspiraationsa Victor Hugon samannimisestä kuuluisasta romaanista, joka kuvaa yksityiskohtaisesti kapinan nousua. Ne, jotka pitävät enemmän väkivallasta kuin laulusta, voivat kuitenkin haluta katsoa klassisen "Lady and the Duke" -elokuvan, joka kuvaa karuja totuuksiaTämä ajanjakso tuottaa myös monia elokuvia aikakauden suosituista henkilöistä, kuten Napoleon Bonapartesta ja Marie Antoinettesta. Tämä vallankumouksellinen aikakausi on antanut meille eri genrejä edustavia elokuvia väkivaltaisista historiallisista draamoista musikaaleihin.

  8. Antiikin Kreikka

  Suosittuja elokuvia: 300-sarja, Alexandra The Great, Clash Of The Titans, Hercules, Troy ja Wrath Of The Titans.

  Jumalia, sankareita, hirviöitä ja eeppisiä taisteluita, ei ihme, että antiikin Kreikka on aivan täydellinen ympäristö erittäin viihdyttäville kesän blockbustereille. Mikä muu genre voi tarjota 300 spartalaisen ja satojentuhansien persialaisten välisen sodan, mutta myös puoliksi ihmisen ja puoliksi jumalan taistelun Krakenin kaltaisten hirviöiden kanssa. Vaikka tämä aikakausi ei tuota Oscar-palkittuja elokuvia, mutta viihdyttää varmasti laajasti...Vain harvat elokuvat tältä aikakaudelta ovat ei-fiktiivisiä, mutta emme voi valittaa elokuvista, jotka kertovat Juggernaut Herculeksesta ja Leonidaksesta.

  7. Muinainen Rooma

  Suosittuja elokuvia: Gladiaattori, Ben Hur, The Passion Of The Christ, Hail Ceaser.

  Ehkä millään historian ajanjaksolla ei ole suosituimpia historiallisia aikakausia kuvattu elokuvissa tai annettu meille enemmän kuuluisia hahmoja kuin antiikin Roomassa. Julius, Ceaser, Celia Petra ja Commodus ovat vain muutamia nimiä tämän aikakauden lukemattomista legendaarisista nimistä, mutta suosituin on fiktiivinen "Maximus DecimusMeridus" Ridley Scottin Oscar-palkitusta elokuvasta "Gladiaattori". Tämä elokuva käytännössäGladiaattorit, vaunukilpailut ja massiiviset taistelut - muinaisessa Roomassa ei ole mitään, mitä ei voisi olla rakastamatta. Se oli myös antiikin maailman suurin valtakunta, jossa asui yli 90 miljoonaa ihmistä, joten se on epäilemättä yksi suosituimmista historiallisista ajanjaksoista viihdeteollisuuden kannalta.

  6. Keskiaika

  Suosittuja elokuvia: Robin Hood, Braveheart, Excalibur, Lumikki, Huntsman, Maleficent, The Viking Sagas And King Arthur.

  Se tunnetaan myös nimellä keskiaika, joka kesti 5.-15. vuosisadalla Rooman valtakunnan kaatumisen jälkeen. Tämä ajanjakso on suuri ja luultavasti tärkein ihmiskunnan historiassa. Tällä ajanjaksolla näimme arabimaailman ja viikingien nousun. Mutta asiat, jotka tekevät tästä ajanjaksosta niin täydellisen ja suositun elokuville, ovat vahvat ritarit, mieleenpainuvat kuninkaat, prinsessat ja kauniit linnat, jotka kaikki kääntyvät kohtiMonet ikoniset Disney-elokuvat sijoittuvat myös tähän ajanjaksoon. Elokuvantekijöillä ei ole myöskään pulaa hahmoista, joista he voivat valita sekä todellisia että fiktiivisiä, kuten Henrik 2., musta prinssi, kuningas Arthur ja Robin Hood.

  5. Amerikan 1920-luku

  Suosittuja elokuvia: The Great Gatsby, Bullets Over Broadway, Some Like It Hot, Chicago ja Boardwalk Empire.

  Tämä vuosikymmen, joka tunnetaan myös nimellä roaring twenties, oli ehdoton juhla, ja sitä pidetään yleisesti yhtenä Amerikan historian suurimmista vuosikymmenistä, joten se on luonnollisesti suosittu Hollywood-elokuvien näyttämönä. Se antoi meille klassisen komedian "Some like it hot" sekä ikonisen Jay Gatsbyn ja hänen epätoivoisen rakkauden etsintänsä. Tälle vuosikymmenelle ajoittui myös jazzin ja rikollisuuden nousu yhteiskunnassa, mikä näkyy erityisesti elokuvissa.kuten "Chicago" ja "Broadwalk Empire". Myös tuleva trilogia "Fantastic Beasts and Where to Find Them" sijoittuu tälle ajanjaksolle. 1920-luvun Amerikka on viidennellä sijalla suosituimpien elokuvissa kuvattujen historiallisten ajanjaksojen listallamme.

  4. 1970s

  Suosittuja elokuvia: American Hustle, Almost Famous, Anchorman ja That '70s Show.

  Pitkät hiukset, kellohousut ja korkokengät: jotkut kutsuvat tätä ajanjaksoa muodin ikoniseksi vuosikymmeneksi. Sekä miehillä että naisilla oli tapana pukeutua tiukkoihin ylä- ja löysiin ala-asuihin. Tätä vuosikymmentä on käytetty tehokkaasti monissa eri elokuvissa. Nousevista rock-yhtyeistä uutisankkureihin, tämä omaleimainen asetelma on antanut elokuville joitakin elokuvien mielenkiintoisimmista hahmoista." "Tämä'70s show' näyttää joukon teini-ikäisiä, jotka varttuvat vuosikymmenen huipulla. Autoista rocktähtiin kaikki oli hienoa tällä vuosikymmenellä. Ei ole yllättävää, että tämä vuosikymmen on yksi ikimuistoisimmista vuosikymmenistä ja suosituimmista elokuvista ympäri maailmaa.

  3. Viktoriaaninen aikakausi

  Suosittuja elokuvia: Sherlock Holmes -sarja, Liisa Ihmemaassa, The Prestige, David Copperfield, Oliver ja Sweeney Todd.

  Ajanjakso 1837-1901 Britanniassa kuningatar Victorian johdolla tunnetaan Britannian rauhan, vaurauden ja kansallisen itseluottamuksen ajanjaksona. Se on erittäin suosittu ajanjakso elokuvantekijöille, yksi tärkeimmistä syistä on kirjailija Charles Dickens, jonka lukuisia teoksia on sovitettu sekä pienelle että suurelle valkokankaalle. Tämä ajanjakso on myös ilkeänrikolliset, kuten tosielämän Viiltäjä-Jack ja fiktiivinen Sweeny Todd. Se on yksi suosituimmista historiallisista aikakausista, joita kuvataan elokuvissa. Kun tällaiset pahikset vaeltavat kaduilla, ei ole ihme, että ihmiset tarvitsevat Sherlock Holmesin kaltaisia salapoliiseja. Ohjaaja Christopher Nolan teki myös ylistetyn elokuvan, joka sijoittuu tälle aikakaudelle nimeltä "The Prestige".

  2. Vanha länsi

  Suosittuja elokuvia: Unforgiven, Django Unchained, Slow West, True Grit ja The Hateful Eight.

  Jos pidät cowboyista ja pistooleista rocktähtien ja kitaroiden sijaan ja haluat elää mieluummin jatkuvan tappamisen uhan alla, vanha länsi on vain sinua varten. Se tunnetaan myös nimellä villi länsi, ja se on Yhdysvaltain historian aikakausi, joka on antanut John Waynen, Robert Redfordin ja Clint Eastwoodin kaltaisille raskassarjalaisille hienoimpia rooleja. Vaikka lännen genre koki kuivan kauden 1960-luvun jälkeen, mutta ohjaajat kutenQuentin Tarantino ei anna genren kuolla niin helposti, viimeaikaiset loistavat elokuvat kuten "Django Unchained" ja "The hateful eight" ovat osoittaneet, että genre elää ja voi hyvin nykyäänkin, ihmiset voivat yhä rakastua vanhan lännen aseistettuihin kovis-cowboyihin.

  1. Toinen maailmansota

  Suosittuja elokuvia: Schindlerin lista, Salainen Ryan, Inglorious Bastards, Pianisti, Suuri pako ja Fury.

  Aseet, konfliktit, räjähdykset ja miljoonat kuolemat eivät ole mikään ihme, että toinen maailmansota oli yksi ihmiskunnan historian raaimmista ajanjaksoista. Se on suosituimpien elokuvissa kuvattujen historiallisten ajanjaksojen joukossa ykkönen. Tämä ajanjakso on myös suosituin elokuvantekijöiden keskuudessa viime vuosikymmeninä, ja näyttää siltä, että joka vuosi ilmestyy uusi toisen maailmansodan aikainen elokuva. "Ryanin sotamies" ja "Schindlerin lista" saivat Oscarin.suosikkeja ja tutki sodan eri elementtejä. Vuoden 2014 Raivon menestys osoittaa, että yleisö ei ole kyllästynyt näkemään tätä ajanjaksoa valkokankaalla eivätkä elokuvantekijät ole kyllästyneet tekemään elokuvia tästä ajanjaksosta, jopa Christopher Nolanin seuraava elokuva sijoittuu tähän ajanjaksoon.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden