Useimmat meistä unelmoivat matkustaa ympäri maailmaa, vierailla uusissa paikoissa, maistaa uutta ruokaa ja tavata uusia ihmisiä. Matkustaminen ja ulkona syöminen on aina hauskaa, ja on jännittävää tutustua uusiin makuihin makuhermoille ja vatsalle. Ruokatottumukset vaihtelevat täysin eri maissa ja yhteisöissä. Ruoat, jotka voivat olla meille outoja, voivat olla kuuluisia herkkuja kyseisten maiden asukkaille.

Harvat ihmiset kokevat seikkailunhalua maistaa näitä outoja ruokia. Siksi jonkinlainen tutkimus ja tietoisuus kyseisen maan ruoasta ja ruoka-aineista voisi olla lisäetu ja auttaa sinua löytämään ruoan, jota voit helposti nauttia. Luettelossa on muutamia outoja ruokia ympäri maailmaa, jotka voidaan luokitella "uskalla syödä", koska joko ne saattavat koostua elävistä eläimistä tai elävistä eläimistä.lautasen tärkein ainesosa on jotain varmasti vaikea niellä, järkyttynyt! Älä ole, löydä luettelo alla:

  10. Jumiles:

  Jumiles, joka tunnetaan yleisesti nimellä "haisevia ötököitä", on kuusijalkainen, alle 1 cm:n kokoinen hyönteinen, joka elää metsän puunrunkojen alla tai kallion alla. Jumiles on osa päivittäistä ruokavaliota Meksikossa, erityisesti eteläisellä alueella.

  Ne maistuvat lääkkeellisiltä vahvan jodipitoisuutensa vuoksi, ja niissä on runsaasti B2- ja B3-vitamiinia. Jumiles syödään raakana tai murskataan molacajete- eli kivityökalulla, käytetään salsassa ja tarjoillaan maissitortillojen kanssa. Jumilesia myydään elävänä, vaikka ne kuolevat salsan valmistuksen aikana.

  9. Sannakji:

  Sannakji on miedosti maustettu ainutlaatuinen korealainen ruokalaji, jossa pieni mustekala (octopi) leikataan ja tarjoillaan välittömästi seesamiöljyn ja siementen kanssa. Se voidaan tarjoilla myös kokonaisena tai se voidaan leikata pieniksi annoksiksi. Palat itse asiassa kiemurtelevat lautasella ja niitä on vaikea saada kiinni haarukalla, se antaa suussa tunteen, kun ruoka yrittää taistella vastaan.

  Maut ovat hyvin mietoja, ja tätä ruokalajia on myös vaikea niellä, sillä se on ohut, liukas ja lonkerot tarttuvat kattoon, joten se vaatii paljon pureskelua, jotta se lopulta pääsee vatsaan. Seikkailunhaluiset syöjät pitävät Sannakjista, koska he haluavat kokea elävän olennon syömisen tunteen.

  8. StinkHeads:

  Kaikki kalanystävät pitävät maailman herkusta kuningaslohesta, mutta ovatko he koskaan kuvitelleet maistavansa sen haisevaa päätä? Kyllä, se on kuuluisa Alaskan herkku, jossa kuningaslohen pää laitetaan muovipussiin tai puiseen tynnyriin ja jätetään käymään luonnon vaikutuksesta. Pussit kuoritaan ulos, ja pää nautitaan siinä muodossa.

  Nimitys haiseva pää on peräisin kuningaslohikalan käyneestä päästä. Ne ovat yksinkertaisesti lohikalan mädäntynyt pään osa, ja tutkimukset jatkuvat edelleen näiden kalojen kulutukseen liittyvien terveysvaarojen ymmärtämiseksi, mutta botulismitapauksia on raportoitu vain vähän, joten nykyään noudatetaan uutta menetelmää, jossa pää haudataan erityiseen hautakuoppaan lian sekaan.

  7. Veripudding:

  Veri aamiaisella, jotain, joka ei tule mieleen villeimmissäkään ajatuksissa, mutta jota kulutetaan yleisesti Euroopassa, Aasiassa, Espanjassa ja Keniassa. Sitä kutsutaan myös mustamakkaraksi tai verimakkaraksi. Nimessä on mukana veri, koska se koostuu eläimen verestä, sian, nautaeläinten, lampaiden ja vuohien verta käytetään yleensä riippuen maasta, jossa sitä valmistetaan.

  Verimakkara valmistetaan periaatteessa sekoittamalla eläimen verta kaurahiutaleisiin ja johonkin muuhun sidosaineeseen. Sitä voidaan syödä paahdettuna, paistettuna, grillattuna tai jopa kylmänä. Irlannissa se on yksi aamupalavalikoiman vakiintuneista tuotteista. Taiwanissa ihmiset nauttivat verimakkaraa, joka on valmistettu tahmeasta riisistä ja sianverestä.

  6. Bushmeat:

  Bushmeat on laaja termi, jota käytetään lihasta, jota saadaan metsästämällä ei-kotieläimiä, kuten apinoita, simpansseja, gorilloja, rottia ja hedelmälepakoita, elintarviketarkoituksiin Afrikassa, erityisesti Länsi-Afrikassa. Tämän lihan syömiseen liittyy vakavia tautiuhkia. Ebolan sanotaan saaneen alkunsa tällaisesta lihasta, sillä tutkijat voivat yhdistää bushmeatin viruksen lähteeksi.olisi voinut siirtyä suoraan ihmiskehoon.

  Afrikan asukkaat pitävät sitä perinteensä mukaisena ja esi-isiensä ruokana. Kyläläiset pitävät sitä herkkuna ja ainoana kohtuuhintaisena proteiinin lähteenä, sillä muut proteiininlähteet ovat kalliita, joten he eivät voi sisällyttää sitä ruokavalioonsa. Bushmeat-lihan käyttö levittää hengenvaarallisia tauteja, mutta myös uhkaa villieläimiä ja luonnon monimuotoisuutta.

  5. Khash:

  Khash on eräänlainen keitto, jota aiemmin nautittiin lähinnä ravitsevana keittona talven kylmyyden voittamiseksi. Nykyään sitä pidetään herkkuna. Khash on Armenian, Georgian, Irakin, Iranin ja Turkin perinteinen ruokalaji. Se valmistetaan keittämällä lehmän jalkoja ja nilkkaa sekä aivoja (valinnainen) raskaalla pohjalla olevassa astiassa, johon ainekset mahtuvat, ja se maustetaan joillakin mausteilla.kypsennettävä vähintään 32 tuntia.

  Suolaa ja valkosipulin paloja lisätään ruokalajin tarjoilun jälkeen. Sitä syödään varhain aamulla talvella. Siitä on tullut myös juhla-ateria, jossa naiset ja herrat istuvat yhdessä syömässä ja juhlimassa. Ihmiset kohottavat maljan, kun he syövät khashia. Khashia syödään lavash-leivän kanssa. Khashia ei ole suositeltavaa syödä muuhun aikaan päivästä, koska se on hyvin raskas sulattaa.paikallisten kuvaamana.

  4. Sammakko-sashimi:

  Jos pidät itseäsi todella rohkeana ja etsit seikkailunhaluista ruokaa, kokeile sammakkosashimia. Sammakkosashimi on ruokalaji, jota tarjoillaan japanilaisissa Asadachi-ravintoloissa. Myös vain muutamat muut ravintolat ympäri maailmaa tarjoilevat tätä ainutlaatuista ruokalajia.

  Kun teet tilauksen Frog Sashimista, todellinen kokemus alkaa. Kokki tuo elävän sammakon eteesi! Ja ottaa sen sydämen ulos veitsen avulla, kun se vielä sykkii ja on elossa, ja ojentaa sen ylpeänä sinulle syömäpuikkojen avulla. Samalla koet lämpimästi pumppaavan sydämen käyvän vatsasi sisällä. Loput osasta viipaloidaan lautaselle.kokki. Koet lämpimän pumppaavan sydämen käyvän vatsasi sisällä.

  Sammakko-shahimia pidetään herkkuna, ja sitä on tarjolla harvoissa japanilaisissa ravintoloissa. Se tarjoillaan jäällä soijakastikkeen ja sitruunaviipaleiden kanssa. Tähän ruokalajiin liittyy kuitenkin muutamia kiistoja. Yli 5000 ihmistä jätti vetoomuksen tämän ruokalajin tarjoilun lopettamiseksi, koska elävien eläinten syöminen on lainvastaista.

  3. Cobra Heart:

  Kobrasydän on toinen ruokalaji rohkeille sydänihmisille tässä maailmassa. Kobra halkaistaan edessäsi, ja sinulle tarjotaan sykkivää sydäntä yhdessä sen oman veren kanssa. Sydän sykkii jonkin aikaa, kun se asetetaan lautaselle. Sydämen pumppauksen voi tuntea kurkussa.

  Käärmeen syöminen yhdistetään miehekkyydelle, ja sitä on saatavilla muutamissa ravintoloissa. Joissakin paikoissa kobran sydäntä tarjoillaan riisiliemen kanssa.

  2. Shirako:

  Shirako kuulostaa hienolta nimeltä herkulliselle ruokalajille. Se on hyvin kuuluisa ruokalaji. Sitä pidetään "japanilaisena erikoisruokana", joka näyttää valkoiselta kermaiselta möykkyltä, jolla on pehmeä ja sienimainen rakenne. Shirako, jota kutsutaan myös nimillä Kiku ja tachi, on urosturskan siittiöpussin tai maitiaisen muotoinen ruokalaji. Sitä on helposti saatavilla kaikissa Japanin ravintoloissa.

  Uroksen sukuelintä syödään myös Venäjällä, Romaniassa ja Sisiliassa. "Valkoisia lapsia" tarkoittaa shirako englanniksi. Sitä tarjoillaan höyrytettynä tai friteerattuna, ja sitä on saatavilla talvella. Shirakon maku muistuttaa sian aivoja, mutta se on kevyempi ja hienojakoisempi. Siittiöiden pyyntiin käytettäviä kaloja ovat turska, fugu, merikrotti ja merikrotti.

  1. Kokonainen lampaanpää:

  Kokonainen lampaan sydän on yksi Islannin herkuista. Siinä syödään koko lampaan pää aivoja lukuun ottamatta. Islantilaisten piti säilöä ruoka kovia talvia varten. Islannin suosittuja ruokia ovat lampaat ja merenelävät. Koko lampaan pään sanotaan maistuvan lammas- tai lampaanlihalle. Ja sen syöminen on ehdottomasti haasteellista. Se johtuu esitystavasta, jossa koko pää onesitellään lautasella edessäsi viimeisteltäväksi.

  Poskea ja kieltä pidetään koko ruokalajin maukkaimpana osana. Sitä saa kaikista paikallisista suurista ja pienistä ruokakaupoista. Ruoka valmistetaan keittämällä lampaanpää vedessä ja suolalla, ja kun se on jäähtynyt, se tarjoillaan. Koko lampaanpään esittely on todella jotain, joka saa ihmiset rohkeasti maistamaan sitä.

  Kirjoittanut: Richa T

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden