Maailman markkinoiden parhaat autot ovat aina kiehtoneet autoharrastajia vuosikymmenien ajan. Vietämme niin paljon aikaa katselemalla ja kuolaamalla näitä autoja useista syistä. Useimmille meistä näiden autojen todellinen ajaminen (saati omistaminen) on vain kaunista haaveilua. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettemme voisi viettää aikaa katselemalla tarkkaan joitakin parhaitaja kalleimmat ajoneuvot maailmassa ja miten ne muuttavat autoteollisuuden kasvoja.

Tässä on luettelo maailman 10 parhaasta autosta tällä hetkellä. Seuraavat autot on listattu niiden laadun, ajettavuuden, ominaisuuksien ja arvon mukaan - ei välttämättä pelkän hinnan perusteella. Sillä kun on kyse parhaista autoista, hinta ei aina ole luotettavin mittari.

  Top 10 parasta autoa maailmanmarkkinoilla tänään.

  10. Aston Martin Vanquish

  Aston Martin Vanquish on Grand Tourer, joka esiteltiin vuonna 2001 ikääntyvän Virage-malliston seuraajana. Ensimmäisen sukupolven V12 Vanquish esiteltiin Geneven autonäyttelyssä vuonna 2001. Se toimi virallisena James Bond -autona elokuvassa Die Another Day. Vanquish S esiteltiin vuonna 2004 tehokkaammalla moottorilla ja paremmalla aerodynamiikalla. Vanquish S ja V12 Vanquish olivatkorvattiin DBS:llä vuonna 2007. Vuonna 2012 Vanquish-nimi herätettiin henkiin DBS:n seuraajalle. Vuonna 2013 Aston Martin paljastaa 183 mailia tunnissa kulkevan Vanquishin droptopin. Hiilikuitukorin ja valtavan 12-sylinterisen moottorin ansiosta Aston Martinin uuden avoauton, Vanquish Volanten, suorituskykyä ei voi enää pidätellä. Droptop-kupeen huippunopeus on 183 mailia tunnissa.

  9. SSC Ultimate Aero

  SSC Ultimate Aero on SSC North American valmistama amerikkalainen keskimoottoriurheiluauto. Tämä amerikkalainen auto on itse asiassa maailman kolmanneksi nopein laillinen katuauto, jonka huippunopeus on 257 mailia tunnissa ja jonka nopeus 0-100 mailia tunnissa on 2,7 sekuntia. Arviolta vain 25 kappaletta tätä mallia valmistetaan.

  8. Maybach Landaulet

  Landaulet on markkinoiden kallein sedan, ja se kulkee nopeudesta 0-100 km/h 5,2 sekunnissa. Se on yksi ylellisimmistä koskaan valmistetuista autoista, ja siinä on avattava katto, joka avautuu kokonaan taakse. Tämä Maybach on tehty erityisesti toimitusjohtajille ja johtajille, joilla on oma henkilökohtainen kuljettaja.

  7. Porsche Carrera GT

  Porsche Carrera GT on keskimoottorinen urheiluauto, jota Porsche valmisti vuosina 2004-2007 Leipzigissa, Saksassa. Sports Car International nimesi Carrera GT:n 2000-luvun parhaiden urheiluautojen listansa ykköseksi ja kaikkien aikojen parhaiden urheiluautojen listansa kahdeksanneksi.

  6. Pagani Zonda C12 F

  Pagani Zonda C12 F on italialaisen Pagani-valmistajan rakentama urheiluauto. Pagani Zonda C12 F on yksi maailman kalleimmista autoista. Sen huippunopeus on 215 mailia tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 mailia tunnissa 3,5 sekunnissa.

  5. Enzo Ferrari

  Yhtiön perustajan Enzo Ferrarin mukaan nimetty auto on 12-sylinterinen keskimoottorinen berlinetta. Se rakennettiin vuonna 2002 Formula 1 -tekniikalla. Se on kaikkien aikojen suosituin superauto. Enzon huippunopeus on 217 km/h ja se pystyy kiihdyttämään nopeudesta 0-100 km/h 3,4 sekunnissa. Sitä valmistettiin vain 400 kappaletta ja sitä myydään tällä hetkellä huutokaupoissa yli 1 000 000 dollarilla.

  4. McLaren F1

  McLaren F1 on McLaren Automotiven suunnittelema ja valmistama urheiluauto. Autossa on lukuisia omia malleja ja tekniikoita. Se on kevyempi ja virtaviivaisempi kuin monet nykyaikaiset urheiluautot. Vuonna 1994 McLaren F1 oli nopein ja kallein auto. Vaikka se on rakennettu yli 15 vuotta sitten, sillä on edelleen uskomaton huippunopeus 240 mph ja saavuttaa60 km/h 3,2 sekunnissa. McLaren F1 on edelleen listan kärjessä ja päihittää muut superautot.

  3. Koenigsegg CCXR

  Koenigsegg CCXR on ruotsalaisen autonvalmistajan Koenigseggin keskimoottorinen roadster. CCXR:n voimanlähteenä on CCX:stä peräisin oleva modifioitu kaksoistehoinen V8-moottori, joka on muunnettu käyttämään E85- tai E100-etanolipolttoainetta sekä tavallista 98-oktaanista bensiiniä. Modifioinnin tarkoituksena on tehdä moottorista joustava eri polttoaineiden kanssa.

  Se saavutti yli 400 km/h huippunopeuden, kun se toimi biopolttoaineilla, kuten E85 ja E100. CCXR on Koenigseggin ensimmäisen hyperauton CCX:n seuraaja, jossa on muunnettu flexfuel-moottori, joka pystyy polttamaan sekä tavallista bensiiniä että etanolipolttoaineita. CCXR:n suunnittelija ja Koenigseggin perustaja Christian von Koenigsegg on sanonut: "Insinöörimme eivät voineet aivan uskoa lukuja, kun testasimme CCX:n ja CCX:n välillä.Maaliskuussa 2009 Forbes valitsi CCXR:n kymmenen kauneimman auton joukkoon.

  2. Lamborghini Reventon

  Lamborghini Reventón on keskimoottorinen urheiluauto, joka esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2007. Se oli kallein Lamborghini-ajoneuvo Lamborghini Venenon julkaisuun asti, ja se maksoi kaksi miljoonaa dollaria. Sen huippunopeus mitattiin Dubaissa, Arabiemiirikunnissa 221 mailia tunnissa (355,7 km/h).

  Kaikkien aikojen tehokkain ja kallein Lamborghini on listan 2. sijalla. 60 km/h saavutetaan 3,3 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 211 km/h. Harvinaisuus (rajoitettu 20 kpl) ja tyylikäs muotoilu ovat syitä, miksi se on kallis ja kallis omistaa. Se on auto, jossa on istumapaikat kahdelle henkilölle. Sitä valmistettiin rajoitettu määrä, yhteensä noin 27 kappaletta, joista 7 museoille.

  1. Bugatti Veyron

  Bugatti Veyron on kaikilla mittareilla mitattuna maailman äärimmäisin sarjatuotannossa oleva maantieauto. Se on nopein sataan, sillä on korkein huippunopeus ja se pystyy hallitsemaan radalla. Bugatti Veyron EB 16.4 on Volkswagen-konsernin suunnittelema ja kehittämä keskimoottorinen Grand Touring -auto, jonka Bugatti Automobiles S.A.S. valmistaa Molsheimissa, Ranskassa.

  Tämä on ylivoimaisesti kallein katu laillinen tuotantoauto, joka on saatavilla markkinoilla tällä hetkellä (perus Veyron maksaa 1 700 000 dollaria). Veyron pystyy saavuttamaan nopeuden 0-60 mph 2,5 sekunnissa, ja se on nopein katu laillinen auto, kun sitä testattiin uudelleen 10. heinäkuuta 2010, jolloin 2010 Super Sport Version huippunopeus oli 267 mph. 6. huhtikuuta 2013 Bugatti teki maailman nopeimman roadsterin ennätyksen.Veyron Grand Sport Vitesse, jonka huippunopeus on keskimäärin 408,84 km/h (254,04 mph).

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden