Maailman vaarallisin kala: Kalat kuuluvat luonnon kauneimpiin luomuksiin, ja ne luetaan todennäköisesti yhdeksi niistä monista lajeista, joita esiintyy vapaasti kaikissa ympäristöissä. Kauniiden kalojen lisäksi kalat ovat myös melko vaarallisia, unohtamatta hain jättimäistä ja vaarallista rakennetta.

Me kaikki olemme faneja tietää epätavallisia asioita, tietää luonnon salaisuuksia ja kaikki, joka on ilmaa mysteeri siitä houkuttelee huomiomme hetkessä. Tänään olemme tuoneet teille top 10 lista tappavin kala löytyy maapallolla, lukea ja nauttia.

Esittelemme teille maailman 10 vaarallisimman kalan listan.

  Maailman 10 vaarallisinta kalaa

  10. Sähköankerias

  Olette varmasti kuulleet niistä kouluaikana luonnontiedon tunnilla ja monet teistä ovat ihmetelleet niiden olemassaoloa. No, nyt ne ovat todella olemassa. Eivätkä ne ole vain olemassa, vaan nimensä mukaisesti niillä on voimakas sähköisku. Luonto on lahjoittanut kyseiselle olennolle kyvyn selviytyä.

  Lähteiden mukaan sähköankerias tuottaa jopa 600 voltin sähkövirran, joka riittää tappamaan ihmisen tai minkä tahansa muun elävän olennon. Se on epäilemättä yksi maailman tappavimmista kaloista. Ankeriaalla on myös pisin elinikä, noin 150 vuotta.

  9. Tiikerikala

  Tiikerikala on yksi vaarallisimmista kaloista, jolla on terävät hampaat ja todellinen taistelija- ja metsästäjäominaisuus. Kalaa tavataan yleisesti Kongo-joessa ja Tanganiyaka-järvessä, jotka sijaitsevat Afrikassa.

  Tiikerikala hyökkää laumoissa ja syö suuria eläimiä. Kaksi tunnetuinta tiikerikalaa ovat Goljat-tiikerikala ja tiikerikala, jotka molemmat ovat lajinsa suurimpia.

  Tiikerikala on vaarallisin petokala. Goliath-tiikerikala on tunnetuin tiikerikala. Se on suurin. Ennätysten mukaan se on painanut 70 kg. Sitä tavataan Afrikassa.

  8. Goonch Fish

  Goonch-kalaa tavataan Intian ja Nepalin välissä virtaavassa Kali-joessa. Kala kuuluu monniperheeseen, sillä on vaarallisen terävät hampaat ja yli metrin pituinen rakenne. Vielä vaarallisemmaksi ja kauhistuttavammaksi Goonch-kalan tekee se, että se tuntee ihmislihan maun.

  Kali-joessa tapahtuvien katoamisten ja hukkumisten hälyttävän suuri määrä johtuu tästä jättiläismäisestä ihmissyöjästä. Goonch-kalaa kutsutaan myös jokihirviöksi. On useita tapauksia, joissa Goonch on hyökännyt ihmisuimareiden kimppuun saatuaan ihmislihan maistumaan.

  7. Käärmeenpääkala

  Käärmeenpääkala on Kiinan, Venäjän ja Korean alkuperäinen asukas, mutta se voi löytää tiensä myös muihin maihin ja niiden ekosysteemeihin. Kun se pääsee järveen tai lampeen, se syö kaikki vedessä olevat elävät olennot.

  "Puhdistettuaan" veden se pääsee maalle ja syö mitä tahansa, kunnes se saavuttaa toisen vesialtaan. Käärmeenpää on arvokas ravintokala ja yksi maailman vaarallisimmista kaloista.

  6. Vandellia Cirrhosa

  Erittäin vaarallinen kala listallamme. Kala on todellinen ja tarkka ruumiillistuma käsitteelle "koolla ei ole väliä", kala on noin 2,5 cm pitkä ja 3,5 mm leveä, ja se tunnetaan myös nimellä "hammastikkukala". Kala aiheuttaa suhteellisen valtavaa, ja tarkoitamme todella valtavaa, onnettomuutta ihmisille.

  Vandellia vetää puoleensa verta ja virtsaa, koska se ottaa siitä pääasiallisen ravintonsa, joka on urea. Kala kulkeutuu helposti peräaukon, emättimen tai peniksen läpi ja alkaa imeä verta aiheuttaen uhrille äärimmäistä kipua. Monissa tapauksissa amputaatio on ainoa lääke siihen, mikä on vielä kauhistuttavampaa. Lue lisää Candirusta eli Vandellia cirrhosa -kasvista täältä.

  5. Piranha

  Muistatko elokuvan nimeltä Piranha, jossa pienet kalat hyökkäävät rantautujien kimppuun? Kyllä, puhumme samasta kalasta. Piranha on peräisin Etelä-Amerikasta ja Brasiliasta. Samanlainen kuin Vandellia Cirrhosa, Piranha on pienikokoinen ja vaarallisempi.

  Se on tunnettu myrkyllisestä puremavoimastaan, sillä se puree saaliinsa hetkessä luiksi. Koska se on yksi tappavimmista kaloista, se tunnetaan terävistä hampaistaan ja voimakkaista leuistaan.

  Vaikka piraijoita kuvataan usein yhdeksi maailman vaarallisimmista kaloista, ne eivät yleensä aiheuta vakavaa vaaraa ihmiselle. Joitakin hyökkäyksiä on kuitenkin tapahtunut. Piranhat hyökkäävät ihmisen kimppuun erityisesti silloin, kun ne ovat stressaantuneessa tilanteessa.

  4. Puskurikala

  Kyhmykala kuuluu tähän päivään mennessä löydettyjen myrkyllisimpien kalojen joukkoon. Kalan maksassa, munasarjoissa, suolistossa ja ihossa on tetrodotoksiinin myrkkyvarasto. Tetrodotoksiinimyrkky vaikuttaa aivoihin ja voi aiheuttaa heikkoutta, halvaantumista ja kuolemaa jo vähäiselläkin myrkyn nauttimisella, mikä tekee siitä erittäin vaarallisen kalan. Suurin osa kyhmykalalajeista on myrkyllisiä myöskinmyrkyllisiksi, ja ne muodostavat vakavan vaaran ihmisille.

  3. Ruutumeduusa

  Ruutumeduusa eroaa monin tavoin muista perheenjäsenistään, sillä sillä on kehittyneempi hermosto ja oikea silmäpari. Sillä on pitkät lippuletkut ja tappava myrkky.

  Lähteiden mukaan laatikkomeduusan myrkky voi aiheuttaa kuoleman muutamassa minuutissa, kun taas sen piston jättämät jäljet ovat ikuisia. Sen myrkky hyökkää sydämen toimintaan, sillä uhrin sydämen syke laskee äärimmäisen alhaiseksi. Se on maailman tappavin ja vaarallisin kala.

  2. Payara - Vaarallisin kala

  Payara tunnetaan myös nimellä "vampyyrikala", ja se on vielä vaarallisempi ja häijympi saalistaja kuin piranhat. Se voi kasvaa jopa kaksimetriseksi ja pystyy täysin saalistamaan lähes oman kokoisiaan kaloja. Sen lisäksi, että Payaralla on terävät hampaat ja kaksi ulointa etuhammasta, se on ainoa kala, joka pystyy ahmimaan piranhat, mikä nostaa sen tappavuuden Piranhoja korkeammaksi.

  1. Kivikala

  Kivikala ei ole vain yksi vaarallisimmista kaloista, vaan se on myös yksi oudoimmista merenelävistä. Kivikala on huomaamaton kala, sillä se muistuttaa kiven pintaa, eikä sitä voi tunnistaa, ellei ole astunut sen päälle.

  Kivikala on tunnetusti myrkyllisin kala elävällä maapallolla. Sen piston aiheuttama kipu on parantumaton ja uhri joutuu kärsimään tuntikausia. On olemassa pieni ristiriita siinä, tappaako kivikala vai ei. Jotkut uskovat, että se tappaa vain kivun, kun taas toiset väittävät, että sen myrkky voi tappaa kahdessa tunnissa.

  FAQ: Vaarallisimmat kalat.

  Mikä on maailman vaarallisin kala?

  Maailman vaarallisin kala: kivikala.

  Mikä on merten tappavin kala?

  Meren tappavin kala: laatikkomeduusa.

  Onko fugu myrkyllinen?

  Kyllä, tietyt fugu-kalan osat, kuten maksa ja munasarjat, sisältävät erittäin myrkyllistä ainetta nimeltä tetrodotoksiini. Se voi olla tappavaa, jos sitä ei valmisteta oikein.

  Onko tiikerikala myrkyllinen?

  Ei, tiikerikaloja (Hydrocynus spp.) ei yleensä pidetä myrkyllisinä.

  Onko kolumbialainen selkärangaton karppi myrkyllinen?

  Kolumbian selkärankaisen puoskarpin ei tiedetä olevan myrkyllinen. Vaikka sen purema voi olla voimakas ja vaatia mahdollisesti tikkejä, sillä ei ole myrkkyä tai myrkkyjä, jotka aiheuttaisivat myrkytyksen.

  Millä kalalla on eniten hyökkäyksiä?

  Kalalaji, joka on ollut osallisena eniten ihmisiin kohdistuneissa hyökkäyksissä, on härkähai (Carcharhinus leucas). Härkähait tunnetaan aggressiivisesta käytöksestään ja kyvystään uida sekä suolaisessa että makeassa vedessä, mikä tekee niistä todennäköisemmin kosketuksiin ihmisten kanssa. On kuitenkin tärkeää huomata, että haihyökkäykset ihmistä kohtaan ovat edelleen suhteellisen harvinaisia.tapahtumat.
  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden