Juhlapyhien aikaan ihmiset ympäri maailmaa juhlivat perheidensä ja ystäviensä kanssa. Joissakin osissa maailmaa juhlapyhät ovat kuitenkin muutakin kuin pelkkää juhlimista. Seuraavassa tarkastelemme joitakin suosituimpia juhlapyhiä ympäri maailmaa.

Yksi maailman suosituimmista juhlapyhistä on joulu. Joulua vietetään kristittyjen keskuudessa kaikkialla maailmassa 25. joulukuuta. Juhlapäivänä muistetaan Jeesuksen Kristuksen syntymää, ja se on perheen, ystävien ja lahjojen antamisen aikaa.

Toinen suosittu juhlapyhä, jota vietetään talvikaudella, on hanukka. Hanukka on juutalainen juhlapyhä, jota vietetään kahdeksan yötä. Juhlapyhä on perheen, ystävien ja lahjojen antamisen aikaa.

Lomakaudella vietetään myös uudenvuodenaattoa. Uudenvuodenaattoa juhlitaan 31. joulukuuta kaikkialla maailmassa. Juhlapyhä on juhlien, samppanjan ja lähtölaskennan juhlien aikaa.

Tässä on siis katsaus joihinkin suosituimpiin juhlapyhiin ympäri maailmaa. Juhlitpa sitten joulua, hanukkaa tai uudenvuodenaattoa, juhlapyhien aika on perheen, ystävien ja juhlien aikaa.

  Top 10 suosituinta kausilomaa ympäri maailmaa.

  Maailmassa vietetään monia juhlapäiviä, mutta jotkut niistä ovat erityisen erityisiä. Tässä on kymmenen eri kulttuurien kausiluonteisinta juhlapäivää, joita kannattaa ehdottomasti juhlia.

  1. joulu

  Joulu on juhlapäivä, jota kristityt viettävät kaikkialla maailmassa. Se on Jeesuksen Kristuksen syntymän muistopäivä, ja sitä leimaavat yleensä juhlat, lahjojen antaminen ja perhekokoukset. Joulu on myös pohdinnan aikaa. Monille se on aika miettiä kulunutta vuotta ja asettaa lupauksia tulevaa vuotta varten. Se on aika miettiä saamiamme siunauksia ja laskea meidänJoulu on todella kiitoksen antamisen aikaa.

  Joulu on myös aika ajatella niitä, joilla on vähemmän onnea kuin meillä. Joulu on aika antaa apua tarvitseville. Joulu on aika tavoittaa ne, jotka ovat yksin, ja auttaa heitä tuntemaan, että heitä rakastetaan ja tarvitaan. Joulu on rakkauden ja antamisen aikaa.

  Katso myös; Top 10 parasta joulumarkkinaa Euroopassa.

  2. Eid al-Fitr

  Eid al-Fitr on muslimien juhlapäivä, joka on islamilaisen paastokuukauden, ramadanin, päättymisen merkki. Sitä vietetään yleensä juhlilla, perhekokouksilla ja lahjojen antamisella vähävaraisille.

  Vähävaraisille lahjoittaminen on muslimien uskon kulmakivi, ja Eid al-Fitr on täydellinen hetki toteuttaa tämä käytännössä. Ramadan on pohdiskelun ja henkisen kasvun kuukausi, ja sen myötä aika ajatella muiden tarpeita. Koraani kehottaa muslimeja antamaan köyhille ja apua tarvitseville, ja Eid al-Fitr on täydellinen tilaisuus tehdä juuri niin.

  On monia tapoja antaa Eid al-Fitrin aikana vähemmän onnekkaille. Yksi suosittu tapa on lahjoittaa paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle tai ruokapankille. Näin varmistat, että lahjoituksesi menee niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Toinen tapa antaa on tehdä vapaaehtoistyötä paikallisessa soppakeittiössä tai kodittomien turvakodissa. Tämä on hyvä tapa antaa takaisin yhteisöllesi ja vaikuttaa toisten ihmisten elämään.

  Riippumatta siitä, miten päätät lahjoittaa, muista, että lahjoittaminen on keskeinen osa muslimien uskoa. Eid al-Fitr on täydellinen hetki toteuttaa uskoasi ja vaikuttaa vähemmän onnekkaiden elämään.

  Eid al-Adha

  Eid al-Adha on muslimien juhlapäivä, jolla muistetaan Aabrahamin halukkuutta uhrata poikansa Jumalalle. Sitä vietetään yleensä juhlilla, eläinuhreilla ja lahjojen antamisella apua tarvitseville.

  Eid al-Adha on perheen, ystävien ja yhteisön aikaa. Monille se on aika miettiä uskoaan ja kiittää siitä, mitä heillä on. Se on myös aika muistaa niitä, jotka ovat vähemmän onnekkaita, ja auttaa heitä kaikin mahdollisin tavoin. Eläinuhrit ovat muistutus Aabrahamin uhrista ja tapa osoittaa kiitollisuutta Jumalalle. Uhrauseläinten liha jaetaan yleensäLahjoja annetaan myös köyhille ja apua tarvitseville, jotta heitä voitaisiin auttaa joulun alla.

  3. Hanukka

  Hanukka on juutalainen juhlapäivä, jolla muistetaan Jerusalemin pyhän temppelin uudelleen vihkimistä. Sitä vietetään yleensä kynttilöiden sytyttämisen, lahjojen ja ruokien, kuten latkien ja sufganiyotien, merkeissä.

  Yksi hanukan ainutlaatuisimmista piirteistä on se, että sitä ei mainita Toorassa, vaan pikemminkin Makkabealaisten kirjoissa, jotka eivät ole osa heprealaista Raamattua. Tämä on saanut jotkut uskomaan, että hanukka ei alun perin ollut uskonnollinen juhla, vaan pikemminkin poliittinen.

  Tämä voi olla totta, mutta juhlapyhä on ajan myötä saanut uskonnollisen merkityksen. Monille juutalaisille hanukka on aika muistaa ja juhlia uskonnollista perintöään ja miettiä yhteyttään Israelin maahan ja koko juutalaiseen kansaan.

  Juutalaiset lahjoittavat rahaa hyväntekeväisyyteen ja antavat lahjoja läheisilleen. Tämä on sopusoinnussa juhlan hengen kanssa, jossa on kyse kiitoksen antamisesta siitä, mitä meillä on.

  Vaikka hanukka on ehkä alkanut poliittisena juhlapäivänä, siitä on tullut uskonnollisen pohdinnan ja antamisen aika. Monille juutalaisille se on aika juhlia perintöään ja antaa takaisin sitä tarvitseville.

  Rosh Hashanah

  Rosh Hashanah on juutalainen uusi vuosi, ja sitä vietetään syys- tai lokakuussa. Se on pohdinnan ja katumuksen aikaa, ja se on myös uuden vuoden ja kaiken sen tuoman juhlan aikaa.

  Jom Kippur

  Jom Kippur, sovituspäivä, on juutalaisuudessa vuoden pyhin päivä. Se on paasto- ja rukouspäivä, ja se on myös aika miettiä kulunutta vuotta ja pyytää anteeksiantoa.

  4. Diwali

  Diwali on hindulainen valojuhla, jota vietetään hyvän voiton merkiksi pahasta. Se on yksi hindulaisuuden tärkeimmistä juhlapäivistä, ja sitä vietetään tyypillisesti juhlien, koristelujen ja tulien sytyttämisen merkeissä.

  Diwali on myös aika kiittää menneen vuoden siunauksista ja pyytää jatkuvaa suojelua ja vaurautta tulevalle vuodelle. Hindut uskovat, että Diwali on aika, jolloin Lakshmi, vaurauden ja hyvinvoinnin jumalatar, vierailee kodeissa ja antaa siunauksensa. Monet hindut käyttävätkin juhlapäivän valmistellakseen kotejaan ja itseään Lakshmin saapumista varten.

  Diwali on myös lahjojen vaihtamisen sekä juhlien ja juhlien aika. Perheet ja ystävät kokoontuvat yhteen juhlimaan juhlapäivää, vaihtavat usein lahjoja ja syövät erityisiä Diwali-ruokia.

  Holi

  Holi on yksi hindujen uskonnollisista juhlapyhistä. Se tunnetaan myös nimillä värien juhla, kevään juhla ja rakkauden juhla, ja se on ikivanha hindujen uskonnollinen festivaali. Holia juhlitaan keväällä ja se merkitsee kevään saapumista. Festivaali on valon ja värien juhla, ja sitä juhlivat yleensä Intian ja naapurimaiden ihmiset. Holi juhlii paluutaFestivaalin tärkeimpiä piirteitä ovat kirkkaanväristen vaatteiden käyttö, ystävien ja perheenjäsenten tapaaminen, leikkiminen ja perinteisiin seremonioihin osallistuminen.

  5. Pääsiäinen

  Pääsiäinen on kausiluonteinen juhla, jota kristityt juhlivat ympäri maailmaa. Juhlapyhällä muistetaan Jeesuksen ylösnousemusta kuolleista. Pääsiäinen ajoittuu yleensä huhtikuulle tai toukokuun alkuun, ja siihen liittyy juhlia, kuten kananmunien metsästystä, pääsiäismunia ja jäniksenmetsästystä.

  Pääsiäinen on yksi maailman juhlituimmista vuodenaikojen juhlapyhistä. Se on perheiden aika kokoontua yhteen ja juhlia Jeesuksen Kristuksen ylösnousemusta. Pääsiäinen on myös aika pohtia kristillistä uskoa. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa juhlivat pääsiäistä osallistumalla uskonnollisiin jumalanpalveluksiin tai nauttimalla perinteisiä pääsiäisruokia ja -juomia. Pääsiäisenä juhlitaan myös uusia pääsiäisjuhlia.elämää ja kevään tuomaa toivoa.

  6. Kiitospäivä

  Kiitospäivä on yksi suosituimmista vuodenaikojen juhlapyhistä, jota vietetään eri päivinä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Grenadassa, Saint Luciassa ja Liberiassa. Perheet kokoontuvat yhteen juhlimaan kiitospäivää ja viettämään aikaa ystävien ja perheen kanssa. Kiitospäivä on aika miettiä elämän siunauksia ja arvostaa kaikkea sitä, mitä meillä on. Kiitospäivään liittyy monia perinteitä, kuten seuraavat.kuten kalkkuna, täytteet, karpalokastike, kurpitsapiirakka ja bataatit.

  Katso myös; 10 tärkeintä asiaa, jotka sinun on tiedettävä kiitospäivästä.

  7. Uudenvuodenaatto

  Uudenvuodenaattona on aika miettiä kulunutta vuotta ja tehdä lupauksia uutta vuotta varten. Silloin on myös aika juhlia perheen ja ystävien kanssa ja valvoa myöhään ilotulitusta.

  Monet ihmiset juhlivat juhlimalla tai menemällä ulos ystävien kanssa. Jotkut haluavat jäädä kotiin ja katsoa uudenvuodenaattona elokuvan. Mitä ikinä teetkin, varmista, että se on juhlava ja iloinen tilaisuus!

  8. Kuun uusi vuosi

  Kuun uutta vuotta vietetään monissa Aasian maissa. Se on aika, jolloin toivotetaan uusi vuosi tervetulleeksi ja juhlitaan uuden kuunkierron alkua. Kuun uusi vuosi on tärkeä juhlapäivä.

  Kiinalainen uusi vuosi - tammikuun lopusta helmikuun loppuun

  Kiinalainen uusivuosi on perinteinen kiinalainen juhlapäivä, joka merkitsee kuun uuden vuoden alkua. Sitä juhlitaan yleensä ilotulitteiden, juhlien ja lahjojen vaihtamisen merkeissä. Kuun uuden vuoden juhlimisen lisäksi kiinalainen uusivuosi on myös aika miettiä kulunutta vuotta ja asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle. Se on aikaa olla perheen ja ystävien kanssa ja muistaaperinteiden merkitys.

  Bhutanin uusi vuosi - maaliskuun puoliväli

  Bhutanilainen uusivuosi on perinteinen bhutanilainen juhla, jota vietetään kuun uudenvuoden ensimmäisenä päivänä. Juhla on perheiden tapaaminen ja uudenvuoden juhliminen. Bhutanilainen uusivuosi on myös aika miettiä kulunutta vuotta ja asettaa tavoitteita uudelle vuodelle.

  Japanin uusi vuosi - 1. tammikuuta

  Japanin uusi vuosi on Japanin tärkein juhlapäivä. Sitä vietetään yleensä perhekokoontumisilla, temppelissä vierailuilla ja lahjojen vaihdolla.Japanin uusi vuosi on myös aikaa pohtia ja asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle. Monille ihmisille tämä on aika vuodesta, jolloin he arvioivat elämäänsä ja asettavat itselleen parannuslupauksia.

  Tiibetin uusi vuosi - tammikuun lopusta helmikuun alkuun

  Tiibetin uusi vuosi on perinteinen tiibetiläinen juhlapäivä, joka merkitsee tiibetiläisen kalenterin alkua. Sitä vietetään yleensä juhlien, laulujen ja tanssin merkeissä.

  9. Karnevaali

  Carnaval on paastonaikaa edeltävä juhla, jota juhlitaan monissa osissa maailmaa. Sitä juhlistavat tyypillisesti paraatit, puvut ja juhlat. Carnaval on myös itsetutkiskelun ja perinteiden aika. Juhliessa mietimme usein kulunutta vuotta ja sitä, mitä toivomme saavuttavamme tulevana vuonna. Monille Carnaval on aika pohtia omaa perintöään ja kulttuuriaan. Se on aika, jolloin tullayhdessä ja juhlia asioita, jotka tekevät meistä ainutlaatuisia.

  Tänä vuonna pohdin Carnavalin merkitystä elämässäni.

  Karnevaali on minulle aikaa olla yhteydessä perheeseeni ja ystäviini ja muistaa esi-isiä. Se on aikaa juhlia sitä, kuka olen ja mistä tulen. Tänä vuonna olen erityisen kiitollinen karnevaalista. Se on ilon ja yhtenäisyyden aikaa, ja se muistuttaa minua niistä asioista, jotka ovat elämässä kaikkein tärkeimpiä.

  10. Día de Los Muertos

  Día de Los Muertos eli Kuolleiden päivä on meksikolainen juhlapäivä, jolla juhlistetaan kuolleiden elämää. Perinteisesti perhe ja ystävät kokoontuvat yhteen muistamaan ja kunnioittamaan läheisiään.

  Onko sinulla suosikkijouluperinteitä? Jaa ne kanssamme alla olevissa kommenteissa!

  Mitä ovat kausilomat?

  Kausipyhiä on monenlaisia, esimerkiksi pääsiäinen, kiitospäivä, joulu ja hanukka. Jokaisella juhlapyhällä on omat ainutlaatuiset perinteensä ja juhlansa.

  Juhlapyhät voivat olla hauska tapa nauttia perhe-elämästä ja pitää yhteyttä ystäviin. Ne tarjoavat myös tilaisuuden muistella mennyttä vuotta ja odottaa tulevaa vuotta.

  Top 10 kausilomaa maailmassa

  1. Joulu - 25. joulukuuta
  2. Eid al-Fitr , Eid al-Adha
  3. Hanukka - marraskuun lopusta joulukuun loppuun
  4. Diwali - lokakuun lopusta marraskuun alkuun
  5. Pääsiäinen
  6. Kiitospäivä
  7. Uudenvuodenaatto
  8. Kuun uusi vuosi
  9. Karnevaali - helmikuun loppupuoli
  10. Día de Los Muertos

  Riippumatta siitä, mikä vuodenaika nyt on, jossakin päin maailmaa on aina juhlittava juhlapäivä. Euroopan joulun talven ihmemaasta Yhdysvaltojen kesän kuumiin huvituksiin, tällä listalla on jokaiselle jotakin.

  Joulusta ja hanukasta pääsiäiseen ja ramadaniin, kaikkien kulttuurien ja uskontojen ihmiset kokoontuvat yhteen juhlimaan.

  Lomakausi on loistava aika kokoontua yhteen perheen ja ystävien kanssa, ja nämä kausiluonteiset juhlapyhät ovat parhaita aikoja siihen. Talon ja kuusen koristelemisesta lahjojen vaihtoon ja matkustamiseen on niin paljon tekemistä lomakaudella.

  Olipa kyseessä sitten perinteinen juhla-ateria tai jokin perheellesi ominainen juhla-ateria, ruoka on aina tärkeä osa juhlapyhiä. Jos siis etsit tekemistä juhlapyhien ajaksi, kannattaa tutustua joihinkin näistä kausiluontoisista juhlapyhistä.

  Mitkä ovat 5 talvilomaa?

  Kausipyhät ovat hyvä tapa nauttia perheen ja ystävien seurasta talvisesta säästä. Seuraavassa on viisi suosituinta talvipyhää: uudenvuodenpäivä, joulu, hanukka, kwanzaa ja ystävänpäivä.

  Mitkä kuukaudet ovat lomakautta?

  On taas se aika vuodesta, jolloin alamme miettiä lomia. Monille ihmisille joulunaika on aikaa kokoontua yhteen perheen ja ystävien kanssa, syödä paljon ruokaa ja juhlia.

  Joulukuun lopun ja tammikuun alun välistä ajanjaksoa, joka sisältää joulun, hanukan ja uudenvuoden, kutsutaan useimmiten lomakaudeksi.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden