Suihkuhävittäjillä on tärkeä rooli sotilasilmailussa. Sotilasilmailu on nykyään epäilemättä tärkein strateginen ase sekä taistelutehokkuuden että käyttöönotetun ratkaisevan tärkeän tekniikan osalta. Trendikkäässä sodankäynnissä ilmaherruus on alusta alkaen välttämätöntä, jotta ilma-aseet ja ilma-merioperaatiot voidaan usein toteuttaa turvallisesti ja tehokkaasti. Taisteluhävittäjät ovat jatkuvastiMerkittävä rooli ilmaherruudessa. Teknologian kehittymisen myötä useat maat modernisoivat taistelusuihkukoneensa täyttääkseen päivän vaatimukset. Tässä on luettelo 15 uskomattoman kehittyneestä suihkuhävittäjästä; osa niistä on osa sotilasilmailua ja osa tulee olemaan osa lähitulevaisuudessa.

  Top 15 uskomattoman kehittynyttä suihkuhävittäjää

  15. JF-17 Thunder (Kiina/Pakistan)

  JF-17 Thunder monitoimihävittäjä on Kiinan ja Pakistanin yhdessä kehittämä monitoimihävittäjä. Sen nimi on Joint Fighter-17 (JF-17), kun taas Kiinassa sen nimi on "FC-1 Xiaolong", joka tarkoittaa "Fighter China-1 Fierce Dragon". Siinä on perinteinen aerodynaaminen rakenne. Se on varustettu venäläisellä Klimov RD-93 -turboturbiinimoottorilla, jossa on jälkipoltto. Lisäksi se on johdannainen RD-33:sta, jota käytettiin Mikoyan MiG-29 Fulcrum -mallissa. JF-17:non tarkoitettu ilmapuolustus- ja maahyökkäystehtäviin, ja sillä on näköetäisyyden ylittävä hyökkäyskyky.

  14. Mikoyan MiG-35 (Venäjä)

  Venäläinen hävittäjä MiG-35 - on MiG-29 Fulcrum -hävittäjäsarjan lopullinen evoluutio. MiG-35:ssä on huomattavasti parannettu avioniikka ja asejärjestelmät, erityisesti uusi AESA-tutka ja omaleimainen suunniteltu OLS, joka vapauttaa koneen riippuvuudesta GCI-järjestelmistä (maasta ohjatut torjuntajärjestelmät) ja mahdollistaa itsenäiset monitoimitehtävät. Venäjän sotilaiden mukaanuudet MiG-35D-monitoimihävittäjät Yhdysvaltain F-35-suihkuhävittäjien rinnalle.

  13. F-16 Fighting Falcon (Yhdysvallat)

  Alun perin General Dynamicsin Yhdysvaltain ilmavoimille kehittämä F-16 Fighting Falcon on listallamme sijalla 13. Tämä ilmaherruuden päivähävittäjäksi suunniteltu yksimoottorinen hävittäjä kehittyi menestyksekkääksi monitoimikoneeksi, joka on tarkoitettu kaiken aikaa käytettäväksi monitoimikoneeksi. Tuotannon hyväksymisen jälkeen vuonna 1976 koneita on rakennettu yli 4500 kappaletta, ja ne palvelevat 25 muun valtion ilmavoimissa.

  12. Mikoyan MiG-31 (Venäjä)

  Numero 12, venäläinen hävittäjä MiG-31 (Nato-nimitys Foxhound-A) - on MiG-25 "Foxbat" -mallin äärimmäinen evoluutio. MiG-31 on yliäänihyökkäyslentokone. Se on yksi maailman nopeimmista taistelukoneista. Tämän hävittäjän uusin versio on MiG-31BM - todellinen monitoimihävittäjä Foxhound, joka kykenee pitkän matkan torjuntaan, tarkkuusiskuihin, torjunta- ja torjuntatehtäviin.ja puolustuksen tukahduttamistehtävät.

  Katso myös: Top 10 edistyneintä hyökkäyshelikopteria.

  11. Boeing F/A-18E/F Super Hornet (Yhdysvallat)

  McDonnell Douglasin F/A-18 Hornetiin perustuva F/A-18E/F Super Hornet on taistelukokenut iskuhävittäjä, joka on sisäänrakennettu monipuolinen. F/A-18E/F:n integroitujen ja verkottuneiden järjestelmien kokonaisuus tarjoaa paremman yhteentoimivuuden, kokonaisvaltaisen voimatuen taistelukomentajalle ja maassa oleville joukoille. Sekä F/A-18E (yksipaikkainen) että F/A-18F (kaksipaikkainen) mallit muuntuvat nopeasti yhdestä lentokoneesta toiseen.tehtävätyyppi toiseen kytkintä kääntämällä, jotta ilmaherruus olisi johdonmukaista.

  10. Saab JAS 39 Gripen (Ruotsi)

  Neljännen sukupolven, kevyt, yksimoottorinen monitoimihävittäjä Gripen (gripen) on ruotsalaisen Saabin kehittämä neljännen sukupolven monitoimihävittäjä. JAS 39 Gripenissä käytetään uusinta teknologiaa, jolla voidaan suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten ilmapuolustusta, sieppausta sekä maahyökkäystä ja tiedustelua. Edistyksellisen aerodynaamisen rakenteensa ansiosta tämä hävittäjä on erittäin ketterä lähitaistelussa. Se voi nousta ja laskeutualyhyen radan lentokentät.

  9. Sukhoi Su-35 (Venäjä)

  Kehittyneimpien suihkuhävittäjien joukossa sijalla 9 on venäläisvalmisteinen raskaan luokan pitkän kantaman monitoimihävittäjä Su-35. Suihkuhävittäjä on Sukhoin suunnittelema alkuperäisestä ilmaherruushävittäjästä Su-27. Se sai alun perin nimekseen Su-27M ja myöhemmin nimeksi Su-35. Konetta pidetään Sukhoi Su-30MKI:n (Intialle tarkoitettu modernisoitu Su-30-variantti) läheisenä serkkuna, koska se on samankaltaisensen sisältämät ominaisuudet ja komponentit.

  8. Eurofighter Typhoon (Euroopan unioni)

  Eurofighter Typhoon on neljäntenä maailman 10 edistyneimmän hävittäjähävittäjän joukossa. Eurofighter Typhoon on neljän eurooppalaisen valtion - Yhdistyneen kuningaskunnan, Saksan, Espanjan ja Italian - sekä niiden johtavien puolustus- ja ilmailualan yritysten voimin rakennettu maailman edistynein vaihtelevan roolin taisteluhävittäjä, joka tarjoaa samanaikaisesti käyttöönotettavia ilmasta ilmaan- ja ilmasta pintaan -ominaisuuksia.

  7. Dassault Rafale (Ranska)

  Ranskalainen Dassault Rafale on maailman edistyneimpien suihkuhävittäjien joukossa sijalla 7. Dassault Aviationin suunnittelema ja rakentama Rafale on kaksimoottorinen, kanardin delta-siipinen monitoimihävittäjä. Lähes kokonaan yhden maan rakentama Rafale eroaa muista aikakautensa eurooppalaisista hävittäjistä korkealla legendaarisuudellaan, joka kykenee samanaikaisesti pelaamaan ilmaherruutta ja ilmatilaloukkauksia,tiedustelutoiminta ja liikkuvat ydinpelotustehtävät.

  Katso myös: Maailman 10 nopeinta lentokonetta.

  6. Boeing F-15EX Eagle II (Yhdysvallat)

  Yksi menestyneimmistä nykyaikaisista ja kehittyneimmistä suihkuhävittäjistä, jolla on yli 100 ilmataisteluvoittoa. Boeingin kehittämä F-15 Eagle on Yhdysvaltain ilmavoimien voiman symboli. Se on tehokkain, kehittynein ja ketterin F-15 tähän mennessä.

  F-15EX on suunniteltu tuottamaan arvoa Yhdysvaltain ilmavoimille, ja se on Yhdysvaltain ilmavoimien selkärankainen hävittäjä - ei vain tänään vaan myös seuraavien vuosikymmenten ajan. F-15 on kaksimoottorinen, kaiken sään taktinen hävittäjä. Eagle lensi ensimmäisen kerran heinäkuussa 1972, ja sen jälkeen sitä on viety moniin maihin, erityisesti Japaniin, Israeliin ja Saudi-Arabiaan. Se on edelleen käytössä, ja sen odotetaan pysyvän myös tulevaisuudessa.Lisätietoja F-15EX-hävittäjästä saat täältä.

  5. Shenyang FC-31 (Kiina)

  4. Chengdu J-20 (Kiina)

  3. Sukhoi Su-57 (Venäjä)

  2. F-22 Raptor (Yhdysvallat)

  F-22 on moniroolinen ilmaherruushävittäjä, jonka suorituskyky on parantunut nykyisiin lentokoneisiin verrattuna. Tämä huippuluokan ase on suunniteltu ensisijaisesti ilmaherruushävittäjäksi, mutta koneella on myös joitakin lisäominaisuuksia, kuten ilmasta pintaan, elektroniseen sodankäyntiin ja signaalitiedusteluun liittyviä tehtäviä. F-22 Raptor on häiveteknologiaa hyödyntävä, yksipaikkainen, kaksimoottorinen viidennen sukupolven yliäänihävittäjä.superketterä hävittäjälentokone. Katso myös 10 mielettömän outoa lentokonetta, jotka ovat todella olleet olemassa.

  1. F-35 Lightning II (Yhdysvallat)

  F-35 Lightning II on maailman edistyneimpien suihkuhävittäjien ykkönen. Kone on suunniteltu modernia taistelutilaa silmällä pitäen. Se on joustavin, teknisesti kehittynein, viidennen sukupolven monitoimihävittäjä, joka on koskaan rakennettu. Kehittyneiden häiveominaisuuksiensa ansiosta F-35 tarjoaa innovatiivisia kykyjä, jotka vastaavat kansakuntien turvallisuustarpeisiin kaikkialla maailmassa.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden