Juon teetä kahdesti päivässä, ja jos vierailet missä tahansa kotitaloudessa Intiassa, on todennäköistä, että sinulle tarjotaan mieluummin teetä kuin muita juomia, kuten kahvia tai alkoholia. Toisin kuin nykyään, kun britit hallitsivat Intiaa, teetä pidettiin statuksen osoittajana, jota nauttivat vain yläluokkaiset ihmiset. Tee on epäilemättä yksi maailman suosituimmista juomista. Tässä on 10 mielenkiintoisinta faktaa teestä:

      • 10 mielenkiintoista faktaa teestä - maailman suosituin juoma:

10 mielenkiintoista faktaa teestä - maailman suosituin juoma:

10. Tisanit

Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta useimmiten juomamme on "tisaneja". Jotta juomaa voitaisiin pitää teenä, se on valmistettava Camellia Sinensis -teekasvin lehdistä. Paikallisessa kaupassa tarjotut lehdet ovat sekoitus eri lehtiä, joista voidaan valmistaa juoma, joka näyttää teeltä, mutta todellisuudessa se ei sisällä varsinaista teetä.Lehdet. Älä ole siitä liian huolissasi, koska seos sisältää yleensä erittäin hyödyllisiä yrttejä, kuten kamomillaa, inkivääriä ja muita, jotka ovat todella erittäin terveellisiä.

9. Teelehtien lukeminen

Tasseomnacy on ennustamismenetelmä, jossa teelehtien muodostamia kuvioita käytetään apuna tulevaisuuden havaitsemisessa. Menetelmä juontaa juurensa muinaiseen Kiinaan ja on mahdollisesti mustalaisheimojen levittämä. Tämä ennustamismenetelmä oli suosittu aikana, jolloin noituus oli kielletty. Tasseomnacy katsottiin helpoksi korvikkeeksi muille tällaisille käytännöille. Teelehtien lukemisen menetelmä (mukaan lukienEncyclopedia of Occultism & Parapsychology) oli seuraava: Kun kupillinen teetä on kaadettu, teesiivilää käyttämättä, tee juodaan tai kaadetaan pois. Sitten kuppia ravistetaan hyvin ja jäljelle jäänyt neste valutetaan pois lautaselle. Ennustaja tarkastelee nyt teelehtien kuviota kupissa ja antaa mielikuvituksen leikkiä [niiden ehdottamilla muodoilla].

8. Japanilainen teeseremonia

Japanilainen teeseremonia on epäilemättä tärkeä osa japanilaista kulttuuria. Vaikka se saattaa tuntua yllättävältä, mutta teeseremoniassa on kyse enemmän itse seremoniasta kuin teestä. Se on todella elitistinen kulttuuri, jossa eräänlainen kitkerä vihreä tee nimeltä "Matcha" tarjoillaan makean ruokalajin kera. Teeseremonia on monimutkainen asia, joka vaatii vuosien harjoittelua ja teetä.seremonian suorittamisen tehokkuus auttaa edistämään sosiaalista asemaa. Siihen osallistuu yleensä yhteensä neljästä viiteen ihmistä. Japanilainen teeseremonia on eräänlainen rituaalinomainen suotuisa juhla, jossa ihmiset ovat sosiaalisesti yhteydessä toisiinsa.

7. Masala Chai

Se on intialainen juoma; pohjimmiltaan kanelia, kardemummaa, inkivääriä, mustapippuria ym. sekoitetaan mustaan teehen tai lypsettyyn teehen. Amerikkalaisten keskuudessa masala chai on kuuluisa nimellä 'chai tea latte'. Mielenkiintoista on, että täällä Intiassa, jos tilaat 'chai tea', ihmiset nauravat naamallesi, koska termi 'chai' tarkoittaa itse asiassa teetä, joten pohjimmiltaan sanot 'tea tea'. Joten kun Intiassa sanot yksinkertaisesti 'masala chai', sanot 'masala chai'.tea", joka tarkoittaa maustettua teetä.

6. Teen kofeiinittomuus

Kofeiini on kahvissa ja teessä esiintyvä karvas alkaloidi, joka on vastuussa niiden piristävästä vaikutuksesta. Ihmisillä on väärä käsitys siitä, että mustan tai vihreän teen kofeiinittomuus on helppo tehtävä. Suosituin menetelmä on seuloa teetä 30 sekunnin ajan ja heittää jäämät pois, ja keittää neste uudelleen. Mutta kofeiinittomista teepusseista tehdyissä tutkimuksissa on todettu, että noin 1,5 litran kofeiinittomuuden poistamiseksi on tarpeen90 % kofeiinista saadaan hauduttamalla teetä vähintään 10 minuuttia tai kauemmin.

5. Soijalesitiini

'Soijalesitiini' on yksi suosituimmista jalostetuissa elintarvikkeissa käytetyistä ainesosista. Lesitiini on öljyinen aine, jota esiintyy kasveissa (soijapavut) ja eläimissä (munankeltuaiset). Soijalesitiinillä on jalostettuja emulgointiominaisuuksia, joita esiintyy muun muassa teepusseissa. Vaikka se voi olla ongelmallista soija-allergisille, 'soijalesitiini' on itse asiassa hyödyllinen terveydelle. Pienessä tutkimuksessa, joka suoritettiin, jottalöytää sen käytön hyödyt ovat vahvistaneet, että soijalesitiinillä on voima käsitellä tehokkaasti tulehduksellisia suolistosairauksia. On myös ehdotettu, että soijalesitiini voi myös pystyä torjumaan Parkinsonin, Alzheimerin ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön tauteja. Tosin tämä on vielä kauan todistamatta.

4. Lahpet

Lahpet on itse asiassa marinoitua teetä, joka on Burmassa herkkua. Teelehdet höyrytetään ja pehmennetään, minkä jälkeen ne pakataan bambutyynyihin ja asetetaan syvään pimeään kuoppaan vuosiksi; tarvittaessa lehdet tarkistetaan ja höyrytetään uudelleen halutun maun aikaansaamiseksi. Lopputuote nautitaan pikemminkin ruokana kuin juomana, ja sen päälle lisätään valkosipulia ja maapähkinöitä,Kuivatut herneet, seesaminsiemenet, katkaravut ja muut. Samoin kuin japanilainen teeseremonia, lahpet on osa burmalaista kulttuuria, ja sillä on merkittävä rooli sosiaalisessa yhteenkuuluvuudessa.

3. Saastunut tee

Se on melkein yhtä pelottavaa kuin miltä se kuulostaa. Eräässä Brasiliassa tehdyssä tutkimuksessa on havaittu, että erilaiset teet (musta ja vihreä) sisältävät hälyttävän paljon alumiinia & fluoridia. Löydetty fluoridin määrä voi helposti aiheuttaa hampaiden fluoroosia, kun taas alumiini voi aiheuttaa Alzheimerin tautia. Maaperä, jolla puut kasvatettiin, oli pohjimmiltaan heikkolaatuista, mikä edistää puiden leviämistä.Teetä, joka on myös yksi parhaista terveyttä edistävistä elintarvikkeista.

2. L-teaniini

Teestä löytyvällä ainesosalla nimeltä "L-Teaniini" on hämmästyttäviä vaikutuksia aivoihin, joiden tunteminen saa sinut juomaan enemmän teetä joka päivä. Tutkijat ovat havainneet, että L-Teaniini voi rentouttaa aivoja, auttaa vähentämään stressiä ilman, että se tuntuu uneliaalta (tämän vuoksi äitisi tarjoaa sinulle teetä myöhäisillan opintojen aikana). Se jopa parantaa muistia ja saa ihmisen syvällisesti tiedostamaan omanympäristössä.

1. Teen vaikutus terveyteemme

Vaikka tätä suosittua juomaa pidetään suurelta osin terveellisenä, erilaisissa tutkimuksissa on saatu vaihtelevia ja usein ristiriitaisia tuloksia. Eräässä tutkimuksessa, joka tehtiin 37 vuoden aikana tuhansille ihmisille, todettiin järkyttävällä tavalla, että runsas teetä juovat henkilöt olivat vaarassa sairastua eturauhassyöpään. Toisessa tutkimuksessa todettiin päinvastainen tilanne. Eräässä toisessa tutkimuksessa testattiin vihreän teen katekiinien vaikutusta miehiin, ja se tehtiineturauhassyövän edeltävässä vaiheessa ja havaittiin joitakin suotuisia vaikutuksia ihmisillä, mutta jatkotutkimuksissa linjalla ei voitu havaita minkäänlaisia hyötyjä. Ilmeisesti tarvitaan riittävä määrä tutkimuksia, jotta voidaan tehdä kunnollinen johtopäätös. Vihreä tee on yksi superruoka-aineista, jotka kohottavat mielialaa nopeasti.

Nelson Hayden

Tekijä Nelson Hayden