Häärituaalit ja -perinteet vaihtelevat suuresti eri kulttuurien, uskontojen, maiden ja yhteiskuntaluokkien välillä. Useimmissa hääseremonioissa pari vaihtaa avioliittolupauksen, lahja (sormus, kukat jne.) ja viranomainen julistaa avioliiton julkisesti. Monet kulttuurit ovat omaksuneet perinteisen länsimaisen tavan valkoisista häistä (joka liittyy häätKuningatar Victoria), jossa morsian pukeutuu valkoiseen hääpukuun ja huntuun. Mutta nyt käsittelemme joitakin maailman oudoimpia häärituaaleja.

Avioliitto on yleismaailmallinen tapahtuma, ja kaikissa kulttuureissa siihen liittyy pesulalista perinteitä ja rituaaleja, mukaan lukien vanha riimi "jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja jotain sinistä". Se on yksi harvoista yhtäläisyyksistä, joita eri puolilla maailmaa on yhteistä. Monissa kulttuureissa häihin valmistautumiseen kuuluu hääpaikan varaaminen, hääpuvun hankkiminen ja vieraiden kutsuminen.Seuraavien epätavallisten ja hämmästyttävien häärituaalien avulla on selvää, miten erilaisia häät voivat olla.

Tässä on 10 oudointa häärituaalia ympäri maailmaa, jotka eivät rajoitu vain valkoiseen pukuun ja huntuun.

  10. Tujia-kansan itkurituaali

  Kiinan Tujia-kansa valmistautuu häihin 30 päivää ennen hääpäivää itkemällä. Morsian viettää tunnin päivässä itkien. 10 päivää myöhemmin hänen äitinsä liittyy hänen seuraansa, ja kymmenen päivää sen jälkeen isoäiti, ja tämä jatkuu, kunnes kaikki perheen naiset itkevät päivittäin tunnin ajan. Onneksi se ei ole surun teko, vaan tämä on itse asiassa tarkoitettu ilon ilmaisuksi jaKoska kaikki naiset itkevät eri sävyillä, kerätty ääni kuulostaa melkein laululta.

  9. Suuteluperinne

  Ei, ei vain morsiamen ja sulhasen välillä, vaan vieraana saatat itse asiassa olla onnekas ja saada suudelman morsiamelle tai sulhaselle. Hääseremoniassa on perinteistä, että sulhanen katoaa jostain syystä seremonian ajaksi, ja sitten kaikki naimattomat nuoret miehet saavat suudella morsianta. Sama koskee sulhasta ja naispuolisia vieraita, jos morsian poistuu huoneesta. Aainutlaatuinen ruotsalainen perinne ja epäilemättä yksi oudoimmista häärituaaleista.

  8. Morsiamen päälle sylkeminen

  Yksi Keniassa sijaitsevan Massai-heimon (Masai) oudoimmista häärituaaleista. Massai-heimon järjestämässä hääseremoniassa morsiamen pää ajellaan, ja hänen päähänsä levitetään lampaanrasvaa ja öljyä. Morsiamen isä siunaa tyttärensä sylkemällä tämän pään ja rintojen päälle. Yleensä sylkeminen on häpeän symboli, mutta Massai-heimossa sen ajatellaan tuovan onnea ja onnea.

  Sitten hän lähtee miehensä kanssa eikä katso taakseen, koska pelkää muuttuvansa kiveksi. Aviomies ei jää taloon, jossa nainen pysyy seuraavat kaksi päivää, ja sitten anoppi ajelee hänen päänsä. Tästä alkaa hääseremonia, jossa heidät julistetaan mieheksi ja vaimoksi loppuelämäksi.

  7. Kumbh Vivah

  Kumbh Vivah on yksi hämmästyttävimmistä rituaaleista, jotka suoritetaan intialaisessa hengellisyydessä. Se on prosessi, jota käytetään, kun intialaisilla miehillä ja naisilla on Manglik Dosh. Tämä on Mangalikin ja joko Vishnun patsaan tai Peepal-puun tai banaanipuun välinen häät. Joillakin alueilla Kumbh Vivah on kuvitteellinen avioliitto tytön ja kannullisen vettä.

  Joidenkin intialaisten astrologien mukaan Mangalik Dosha vaikuttaa kielteisesti avioelämään aiheuttaen jännitteitä ja joskus toisen osapuolen ennenaikaisen kuoleman. Näiden vaikutusten kumoamiseksi voidaan ennen häitä suorittaa Kumbh Vivah.

  Kumbh Vivah on aivan kuin tavalliset häät. Manglik Dosh -tytön on suoritettava tämä rituaali kuten oikeat häät. Hänen on pukeuduttava hääpukuun ja koruihin yhdessä langan kanssa. Vanhemmat tekevät Kanya Daanin ja "Phere" otetaan myös mutapadan kanssa, kaikki kuten oikeissa hinduhäissä. Myöhemmin tytön on vaihdettava vaatteet, irrotettava lanka ja sidottava lanka mutapadan päälle.potti myöhemmin hukkuu johonkin jokeen tai lampeen ilmoittamatta siitä kenellekään.

  Kun rituaali on suoritettu, tyttö on ulkona Manglik Doshista. Hän voi nyt iloita todellisen henkilön kanssa eikä hänellä ole enää mitään ongelmia häiden jälkeen. Bollywood-näyttelijä Aishwarya Rai solmi yhden tällaisen avioliiton puun kanssa ennen kuin meni naimisiin miehensä Abhishekin kanssa.

  6. Sulhasen jalkojen hakkaaminen

  Sulhasen jalkojen hakkaamisrituaali tapahtuu Etelä-Koreassa hääseremonian jälkeen. Sulhasen ystävät riisuvat sulhasen kengät ja sitovat hänen jalkansa yhteen köydellä tai hihnalla. Sitten he nostavat sulhasen jalat irti maasta ja alkavat hakkaamaan hänen jalkapohjiaan kepillä tai kuivatulla keltaisella corvinalla. Keltainen corvina on eräänlainen kala! Uskotaan, että tämä tekee sulhasesta vahvemman ennen hääjuhlaa.Ensimmäinen hääyö. Se voi olla tuskallista, mutta se on hauskempaa kuin julmaa.

  Itse asiassa kyseessä on hauska perinne, jonka tarkoituksena on tarkistaa sulhasen vahvuus ja tietämys. Häneltä kysytään usein kysymyksiä ja häntä kuulustellaan testin aikana. Tällä hauskalla rituaalilla on tärkeä asema korealaisessa hääkulttuurissa.

  5. Morsiamen kantaminen Kynnyksen yli

  Perinne, jossa morsian kannetaan kynnyksen yli, ei ole uusi perinne, vaan se juontaa juurensa vuosisatojen takaa, ja sillä on useita eri alkuperiä. Yksi yleisimmistä uskomuksista on, että tämä rituaali sai alkunsa keskiaikaisesta Euroopasta, jossa uskottiin, että morsian oli erityisen altis pahoille hengille jalkapohjiensa kautta. Välttääkseen pahojen henkien tuomisen sisään, sulhanen kantoi morsiamen uuteen kotiinsa,jotkut muinaiset uskoivat, että morsiamen oli osoitettava, ettei hän ollut lainkaan hulluna isänsä kodista lähtemiseen, ja siksi hänet raahattiin kynnyksen yli sulhasen taloon.

  4. Karkota aaveet naimalla eläimiä

  Joissakin osissa Intiaa uskotaan, että aaveet voivat asua tietyissä elävän maailman ihmisissä. Erityisesti tyttöjen, jotka syntyvät niin, että maitohammas on jo puhjennut ikenestä läpi, ja tyttöjen, jotka ovat hyvin rumia tai joilla on jokin kasvojen vääristymä, uskotaan olevan aaveiden riivaamia. Ainoa keino murtaa tämä outo kirous on, että tyttö menee naimisiin eläimen kanssa, tyypillisesti vuohen tai koiran kanssa. He onnistuvat tekemäänYlenpalttinen hääseremonia viinan ja tanssin kera. Tämä on pelkkä teeskentelyseremonia, eikä tytön odoteta parittelevan eläimen kanssa. Se on vain pahojen henkien karkottamiseksi, ja tyttö voi mennä myöhemmin naimisiin miehen kanssa.

  3. Rituaali Morsiamen mustamaalaaminen

  Morsiamen mustamaalaaminen on hyvin vanha skotlantilainen perinne. Se on osa kiusaamisrituaalia, joka tapahtuu itse asiassa ennen häitä. Morsian yllätetään, ja hänet peitetään päältä varpaisiin kaikenlaisella roskalla. Se voi olla mitä tahansa: pilaantunutta maitoa jääkaapin perältä aina tervaan ja höyheniin asti. Rituaali, jossa morsiamet ja sulhaset peitetään.Tämä on yksi oudoimmista häärituaaleista, jota toteutetaan edelleen joissakin osissa Skotlantia.

  2. Kyz ala kachuu Morsiamen kidnappaus

  Kyz ala kachuu, tarkoittaa "ottaa nuori nainen ja karata", on melko hullu rituaali. Sitä on harjoitettu kautta historian ympäri maailmaa. Rituaali tunnetaan myös nimellä "morsiamen kidnappaus", avioliitto sieppaamalla tai avioliitto vangitsemalla. Se on käytäntö, jossa mies sieppaa naisen, jonka haluaa naimisiin. Nuori mies sieppaa naisen joko väkisin tai ovelasti, usein ystävien tai muiden henkilöiden seurassa.miespuoliset sukulaiset.

  Hänet viedään miehen perheen kotiin, jossa häntä pidetään huoneessa, kunnes miehen naispuoliset sukulaiset suostuttelevat hänet laittamaan naimisissa olevan naisen huivin päähänsä hyväksymisen merkiksi. Morsiamenryöstöä sanotaan harjoitettavan edelleen joissakin kulttuureissa, kuten romanien (mustalaisten) ja Kirgisian alueella.

  1. Money Dance

  Rahatanssi on tapahtuma joissakin hääjuhlissa eri kulttuureissa. Se sai alkunsa Puolassa 1990-luvulla. Rahatanssissa miespuoliset vieraat maksavat saadakseen tanssia hetken morsiamen kanssa, ja joskus naispuoliset vieraat maksavat saadakseen tanssia sulhasen kanssa. Häävastaanotolla morsian tanssii isänsä kanssa, kun sukulainen ojentaa esiliinaa. Vieraat, jotka laittavat esiliinaan rahaa, voittavatSamalla tansseissa on mukana morsiusneitoja ja muita tanssijattaria.

  Aiheeseen liittyvät artikkelit:

  10 outoa perinnettä eri puolilta maailmaa.

  10 maailman oudointa festivaalia.

  Top 10 kalleinta avioeroa historiassa.

  10 asiaa, joita ei pidä tehdä häitä varten.

  Top 10 outoa yliopistokurssia.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden