Me ihmiset olemme luoneet lain oikeudenmukaisuutta varten. Mutta miten oikeusjärjestelmämme voisi olla täydellinen, jos me ihmiset emme ole täydellisiä? On useita tapauksia, joissa lakimme on tuominnut tai teloittanut viattomia ihmisiä. Seuraavassa on 10 tapausta, joissa viattomia ihmisiä on teloitettu rikoksesta, jota he eivät ole koskaan tehneet. Luettelo ei ole tietyssä järjestyksessä.

  10. Teng Xingshan

  Vuonna 1989 Teng Xingshanin katsottiin syyllistyneen raiskaukseen, ryöstöön ja murhaan naisen, Shi Xiaorongin. Hän oli paikallinen nainen, joka lopulta katosi ja mies löysi hänen paloitellun ruumiinsa. Poliisi vahvisti, että nainen oli Shi Xiaorong, ja syytti Teng Xingshania rikoksesta. Huaihuan väliaikainen kansantuomioistuin oli teloittanut hänet 28. tammikuuta 1989. Mutta vuonna 1993 Shi Xiaorong palasi takaisin kylään.väitti Shandongin kidnapanneen hänet. Katso myös; 10 julminta vaimoa.

  9. Perryn perhe

  Vuonna 1660 William Harrison katosi kylästään Charingworthista Gloucestershiressä. Poliisi löysi hänen vaatteensa repeytyneinä ja veressä paikallisen tien varrelta. Kun poliisi kysyi Williamin palvelijalta, John Perryltä, hän epäili äitinsä ja veljensä tappaneen Willaimin rahan takia. Ilman lisätutkimuksia Perry teloitettiin äitinsä ja veljensä kanssa rikoksesta. Kaksi vuotta myöhemmin,William palasi ja väitti, että hänet oli siepattu ja myyty orjaksi Osmanien valtakuntaan. viite.

  8. Derek Bentley

  Derek oli englantilainen mies, joka oli kehitysvammainen. 2. marraskuuta 1952 poliisi yritti pidättää hänet ja hänen kuusitoistavuotiaan ystävänsä Christopher Craigin, kun he yrittivät murtautua Barlow & Parkerin makeistehtaan varastoon. Christopherilla oli ase, jolla hän ampui poliisia ja tappoi tämän huolimatta Bentleyn antautumispyynnöstä. Derek Bentley oli teloitettu tappamisesta.poliisi, mutta ei Christopher, koska hän oli tuolloin alaikäinen. Lähde: "Kuka on poliisi?".

  7. Colin Campbell Ross

  30. joulukuuta 1921 kaksitoistavuotias tyttö Alma meni lihakauppaan noutamaan lihapakettia, mutta ei koskaan palannut takaisin. Poliisi löysi hänen ruumiinsa alasti Gun Alleyltä. Tiedotusvälineet hypetettiin tapausta liikaa, mikä painosti poliisia tekemään pidätyksen. Poliisi epäili viinibaarin omistajaa Colin Campbell Rossia, jota poliisi myöhemmin kuulusteli yksityiskohtaisesti. Tosin Colin nimitti useita todistajia.joka voi vahvistaa, että hän ei ollut poistunut tiloistaan murhan iltapäivänä, mutta poliisi jätti kaiken huomiotta ja pidätti hänet 12. tammikuuta 1922. Oikeudenkäynnin jälkeen Ross teloitettiin 24. huhtikuuta 1922. Myöhemmin vanhat todisteet tutkittiin uudelleen nykyaikaisilla rikosteknisillä menetelmillä, ja Ross todettiin syyttömäksi.

  6. Timothy Cole

  Vuonna 1985 Timothy Cole tuomittiin 25 vuodeksi vankilaan Texas Techin opiskelijan Michele Mallinin raiskauksesta. Hän tunnisti Timothyn erehdyksessä raiskaajakseen. Vaikka Michele kertoi poliisille, että hänen raiskaajansa tupakoi raiskauksen aikana, poliisi ei ottanut lausuntoa huomioon, vaikka tiesi, että Timothy ei koskaan tupakoinut, koska hänellä oli vakava astma. Vuonna 1995 todellinen syyllinen Jerry Wayne tunnusti raiskauksen. DNA:n jälkeentesti, Timothy vapautettiin 6. helmikuuta 2009, mutta hän oli jo kuollut 2. joulukuuta 1999 vankilassa astmakohtaukseen. Katso myös; 10 pahinta naista historiassa.

  5. Gary Graham (alias Shaka Sankofa).

  Vuonna 1981 Shaka Sankofa, joka oli rikoksen tapahtumahetkellä vasta 18-vuotias, sai syytteen ryöstöstä ja 53-vuotiaan Bobby Grant Lambertin murhasta. Hänet tuomittiin yhden todistajan perusteella, joka näki hänet muutaman sekunnin ajan kaukaa, kun taas poliisi jätti huomiotta muut silminnäkijät, jotka näkivät murhaajan lähietäisyydeltä ja sanoivat, että Shaka ei ole tuo mies. Hänet teloitettiin 22. kesäkuuta 2000. Pidätyksestään murhapäivään astiteloituksessa hän väitti jatkuvasti olevansa syytön. lähde.

  4. Timothy John Evans

  Timothya syytettiin vaimonsa ja tyttärensä murhasta heidän kotonaan Notting Hillissä Lontoossa. T. Johan tuomittiin heikkojen todisteiden perusteella, kun hän jatkuvasti sanoi, että todellinen syyllinen on hänen naapurinsa John Christie. Evansin teloituksen jälkeen Christie todettiin sarjamurhaajaksi, joka murhasi useita naisia, mukaan lukien Timothyn vaimon ja oman vaimonsa. Katso myös; 10 selkäpiitä karmivaa sarjamurhaajaa.

  3. Mahmood Hussein Mattan

  Maaliskuun 6. päivänä 1952 42-vuotias nainen, Lily Volpert, murhattiin raa'asti liikkeensä ulkopuolella viiltämällä hänen kurkkunsa auki partaveitsellä. Tutkinnan jälkeen poliisi pidätti epäiltynä Mattanin, joka oli somalialainen kauppamerimies. Syyttäjän puolesta poliisi esitti Harold Coveria tapauksen päätodistajana. Poliisi jätti kuitenkin huomioimatta muut todistajat, jotka vahvistivat, että rikospaikalla ollut mies ei ollut Mattan.Hänet teloitettiin hirttämällä 3. syyskuuta 1952.

  2. Joe Arridy

  Joe Arridy pidätettiin ja teloitettiin koulutytön raiskauksesta ja murhasta kotikaupungissaan Pueblossa, Coloradossa. Vastaava seriffi George Carroll otti hänet kiinni junan kautta väitti, että hän hyväksyi rikoksensa. Joe oli kehitysvammainen, ja hänen älykkyysosamääränsä oli 40:s. Poliisilla ei ollut vankkoja todisteita häntä vastaan, mutta hänet teloitettiin ensisijaisesti oman tunnustuksensa perusteella. Kolme osavaltiotapsykiatrit olivat yhtä mieltä siitä, että Joe oli "kykenemätön erottamaan oikeaa ja väärää, eikä siksi kykenisi tekemään mitään rikollista tekoa." Vankilan johtaja Roy Bestin mukaan Joe Arridy oli onnellisin ihminen kuolemansellissä, koska hän ei ymmärtänyt teloituksen merkitystä.

  Katso myös; Maailman 10 älykkäintä ihmistä.

  1. David Spence

  Vuonna 1982 Davidia syytettiin kolmen teini-ikäisen murhasta. Oletettiin, että Davidin oli palkannut liikkeen omistaja Muneer Deeb(varsinainen syyllinen), joka sitten raiskasi ja murhasi kaksi 17-vuotiasta tyttöä ja yhden 18-vuotiaan pojan Wacossa, Texasissa. Hänet oli teloitettu tappavalla ruiskeella 14. huhtikuuta 1997. Poliisiluutnantti Marvin Horton ja murharyhmän rikosetsivä Ramon Salinas hyväksyivät myöhemmin, ettäTodistajat oli lavastettu. David Spenceä vastaan ei ollut todisteita. Hän oli syytön.

  Kirjoittanut: Munender Singh

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden