Mandela-ilmiö on termi, jossa ihmisryhmällä tai tietyllä väestöllä on samat muistot tietystä ilmiöstä, kuten tapahtumista, nimistä ja yksityiskohdista, mutta ne eroavat todellisesta asiasta. Se on mielenkiintoinen teoria, jota jotkut paranormaalin ilmiön asiantuntijat sekoittavat rinnakkaisuniversumiin ja vastaaviin.

Joidenkin tutkimusten mukaan Mandela-ilmiö perustuu psykologiseen ilmiöön nimeltä konfabulaatio, jossa se määritellään keksittyjen tai väärin tulkittujen muistojen tuottamiseksi maailmasta tai itsestä huomaamatta, että ne eivät ole todellisia. Jotkut voivat sanoa, että Mandela-ilmiö on vain yksilön väärä muisto.

Mandela-efektistä tehtiin jopa testi, joka osoitti, että osa ihmisistä on sitä mieltä, että Mandela-efekti on vain huonon muistin tuote. Mutta on liian aikaista sanoa, onko kyse vain huonosta muistista. Koska monet ihmiset ovat kokeneet sen, nautitaan nyt lukemisesta kuuluisista Mandela-efekteistä, joita tapahtuu tällä hetkellä maailmassa. Tässä luettelossa esitellään 10 monista Mandela-efekteistä, jotka ovat olleettapahtui vuosien varrella.

  Top 10 esimerkkiä Mandela-vaikutuksesta

  10. Berenstainin karhut

  buzzfeed.com

  Kyllä, luit oikein! Sen nimi on Berenstain, jossa on -ain, sen sijaan, että se olisi tavallinen -ein, jonka tunnemme nykyään muistiemme perusteella. Useimmat ihmiset muistavat tämän vanhan kunnon sarjakuvan nimen Berenstein. Mutta itse asiassa se oli ja on edelleen Berenstain, jossa on lopulta -ain.

  Tosin jotkut ovat toimittaneet todisteita siitä, että sen nimi oli aiemmin Berenstein. Siinä näkyy VHS-kasetti, jossa se kirjoitettiin Berensteinin nimellä kasetin kyljessä. Mutta etupuolella lukee Berenstain.

  Tuo todiste ei ollut mitään muuta kuin tietty kirjoitusvirhe, joka perustui sarjan luojan pojan haastatteluun. Haastattelussa sarjan luojan poika sanoi, että jossain vaiheessa Dr. Seuss, Ted Geisel, muutti sen berensteiniksi.

  Vaikka Berenstein kuulostaa paljon sopivammalta, luoja kutsuu sitä silti mieluummin Berenstainiksi, koska se on heidän sukunimensä.

  9. Kellogg's Froot Loops -juustosämpylät

  buzzfeed.com

  Jälleen kerran, luit oikein, se kirjoitetaan Frootilla kaksinkertaisella O:lla, ei Fruitilla. Kellogg'sin mukaan se kirjoitettiin niin, koska muroissa oli neljä eriväristä silmukkaa. Joten nimi tehtiin esittelemään neljää värillistä silmukkaa laittamalla se O:ksi Frootissa ja Loopsissa. Kellogg'sin kuvauksen perusteella se oli neljä värillistä silmukkaa, jotka tarjoavat eri makua jokaiselle värille, vaikkane kaikki maistuvat samalta.

  Vaikka useimmat ihmiset muistavat sen Fruit Loopseina, todellisuudessa se on kirjoitettu Frootina jo kauan ennen tätä päivää.

  8. Lause "Luukas, minä olen sinun isäsi".

  Lause "Luke, minä olen isäsi" tuli meille kaikille tutusta ja rakastetusta elokuvasarjasta, Star Warsista. Tosin muistamme sen niin, että Darth Vader sanoo lapsensa nimen ennen kuin paljastaa isänsä todellisen henkilöllisyyden. Todellisuudessa Darth Vader sanoi "Ei, minä olen isäsi". Joo, minäkin olin yllättynyt ottaen huomioon, miten todella rakastan Star Warsia. Silti en edes muista elokuvan kuuluisinta repliikkiäoikein.

  7. KitKat

  Oletko koskaan pitänyt taukoa ja syönyt KitKatin ja miettinyt sitten, milloin Kitin ja Katin välistä on poistettu viiva? Kävi ilmi, että alun perin tavujen välissä ei ollut mitään viivaa. Se oli alusta asti vain KitKat.

  Se on vain mielemme, joka muistaa asioita uudelleen muistiemme perusteella, mikä osoittautuu Mandela-ilmiön tuotteeksi.

  6. Looney Tunes

  Lapsena leikitään ulkona ja sitten tullaan kotiin katsomaan suosikkisarjakuvia, kuten Looney Toons Show'ta. Hetkinen, sen nimi on Looney Tunes! Milloin se tapahtui? Ilmeisesti sen nimi on ollut Looney Tunes siitä lähtien, kun ohjelma alkoi. Hyvä syy vääriin muistikuviin on se, että lapsena Tunesin ääni kuulostaa paljon Toonsilta. Näin nuorelle katsojalle annetaan vaikutelma siitä, että seon jälkimmäinen.

  5. Monopolimies, jolla on monokeli.

  buzzfeed.com

  Takavuosina! Pelatessamme Monopoli-peliä ystävien kanssa, olemme melko varmoja, että näemme rikkaan Pennybags-sedän käyttävän monokkelia. Mutta monopolipelin laatikon etupuolella olevan kuvan perusteella Pennybags-sedällä ei ollut monokkelia lainkaan. Ehkä mielemme sekoitti Pennybag-sedän Planterin kyltissä olevaan maapähkinämieheen? Tai sitten kyseessä on vain Mandela-efektin seuraus muistissamme.

  4. Pikachulla ei ole mustan kärjen häntää.

  buzzfeed.com

  Muistamme, että Pikachulla oli musta merkki hännän kärjessä, mutta Pikachusta kertovat kuvat ja pelit osoittavat, että sen häntä on vain ruskeankeltainen. Miten useimmat Pokemon-fanaatikot voivat muistaa, että Pikachulla oli musta merkki hännässä, vaikka kaikki lähteet todistavat muuta?

  Vanhan sukupolven peleissä, eli Pokemon Blue, Red ja Yellow, Pikachu näkyy ilman mustia jälkiä pyrstön kärjessä, mutta pelin tekoaikana käytössä olleen tekniikan vuoksi grafiikka ei ollut niin hienostunutta kuin nyt.

  Pelaajat siis luulivat, että Pikachulla on musta jälki hännän kärjessä. Se on vain asiakaspuolinen häiriö. Jossa luulimme, että musta jälki oli Pikachun hännän ominaisuus. Todellisuudessa se on vain häiriö, joka johtuu pelin grafiikan luomisessa käytetystä teknologiakoneesta.

  3. Sarjan nimi on Sex and the City.

  Suurin osa ihmisistä muistaa tämän elokuvan nimellä Sex in the City. Vaikka julisteissa ja mainoksissa lukee Sex and the City. Vaikka monet väittivät, että se oli "in" jossain vaiheessa. Jopa julkaisivat vanhoja valokuvia, joissa lukee "in" eikä "and". totuus on, että se oli Sex and the City alusta asti. Joten julkaistut vanhat valokuvat vain tukivat vääriä muistoja.

  2. Yleinen veriryhmä on O

  Monet meistä luulivat, että kun meillä on veriryhmä O, voimme luovuttaa kenelle tahansa sitä tarvitsevalle henkilölle. Mutta kiitos Mandela-efektin, näyttää siltä, että muistimme ei oikeasti muista oikeaa asiaa. Tämän päivän tutkimukset osoittavat, että veriryhmä O-negatiivinen on universaali veriryhmä. Mutta veriryhmä O-positiivinen ei ole universaali. Joten on parempi tarkistaa veriryhmämme uudelleen ennen kuin luovutamme verta. Tai muuten me...on syy toisen kuolemaan.

  1. Nelson Mandelan kuolema

  Tästä kaikki alkoi, Nelson Mandelan kuolema synnytti Mandela-efektin, siksi nimi. Monet ihmiset muistavat Nelson Mandelan kuoleman 80-luvun alussa. Useimmat ihmiset muistavat sen melko selvästi, hautajaiset televisiossa, Oprahin jakson hänen kuolemastaan jne.

  Mutta oli järkyttynyt, kun Nelson Mandela valittiin Etelä-Afrikan presidentiksi. Nelson Mandelan todellinen kuolema oli 5. joulukuuta 2013. Vaikka keksityt muistot ihmiset muistavat Nelson Mandelan kuoleman hänen vankilassa ollessaan. Ei ole mitään todisteita! On edelleen mysteeri, mistä he saivat nämä muistot ja miksi he muistavat sen hyvin selvästi. On liian aikaista sanoa, että he tekivät sen kaiken.koska monet ihmiset muistavat tapahtumat hyvin selvästi.

  Kirjoittaja - Kurt Rivas

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden