- 1. Napoleon Bonaparte
- 2. Adolf Hitler
- 3. Josif Stalin
- 4. Pietari Suuri
- 5. Benito Mussolini
- 6. Henrik VIII
- 7. Winston Churchill
- 8. Karl Marx
- 9. Kuningatar Elisabet I
- 10. Vladimir Lenin
Historiassa on useita johtajia, jotka ovat vaikuttaneet kansaansa valtavasti. Historia itse rankkasi heidät asianmukaisesti hienosti, kun taas Caligula ja Nero kuvattiin huonoimmalla mahdollisella tavalla. Vladimir Putinin ja Barack Obaman välinen hiljainen sota huipun paikasta vaikutusvaltaisimpana henkilönä on nyt tuore sensaatio nykymaailmassa. Teknologiakaan ei ole kaukana, vaikkayrittäen selvittää historian vaikutusvaltaisimpia ihmisiä.
Laajan tutkimuksen jälkeen, jossa käytettiin algoritmia, joka asettaa historialliset henkilöt paremmuusjärjestykseen Wikipedian PageRank-arvon, lukijamäärän ja saavutusten perusteella, tietotekniikan professori Steven Skiena Stony Brookin yliopistosta ja Googlen ohjelmistoinsinööri Charles B. Ward julkaisivat kirjan nimeltä "Who's Bigger: Where Historical Figures Really Rank" (Kuka on isompi: missä historialliset henkilöt todella sijoittuvat). Monet eri eurooppalaiset henkilöt vakiinnuttivat itsensä myös kaikkeinTässä on siis luettelo Euroopan 10 vaikutusvaltaisimmasta johtajasta.
1. Napoleon Bonaparte
Ranskan keisari Napoleon Bonaparte toteutti eri puolilla Eurooppaa useita liberaaleja uudistuksia, joihin kuuluivat uskonnollisen suvaitsevaisuuden levittäminen ja feodalismin lopettaminen. Napoleonin säännöstö vaikutti suoraan lukuisiin eri maiden siviilioikeudellisiin lainkäyttöjärjestelmiin, ja hänen sotaretkiään opiskellaan edelleen sotilasakatemioissa kaikkialla maailmassa.
Hän oli Ranskan vallankumouksen edelläkävijä. Hän voitti suurimman osan Napoleonin sodista ja otti haltuunsa suurimman osan Manner-Euroopasta. Hän nousi ensimmäiseksi konsuliksi vallankaappauksella vuonna 1799; ja hänestä tuli Ranskan keisari vuonna 1804. Hän aloitti ensimmäisen Italian sotaretkensä, jota seurasivat Egyptin sotaretket jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Voitettuaan erilaisia sotilaallisiaHän teki valtavan pataljoonansa kanssa maailmanlaajuisia sotaretkiä, ja lopulta hän kärsi tappion kesäkuussa 1815 Waterloon taistelussa.
2. Adolf Hitler
Natsipuolueen perustajaisä Adolf Hitler toimi Saksan liittokanslerina vuosina 1933-1945 ja hänestä tuli natsi-Saksan diktaattori vuonna 1934. Historia muistaa hänet aina roolistaan toisessa maailmansodassa ja holokaustissa. Suoritettuaan velvollisuutensa ensimmäisen maailmansodan veteraanina hän liittyi Saksan työväenpuolueeseen vuonna 1919 ja hänestä tuli puolueen ainoa johtaja vuonna 1921. Epäonnistuttuaan hänenBeer Hall Putsch, hänet tuomittiin viideksi vuodeksi Landsbergin vankilaan, jonka aikana hän kirjoitti Mein Kampfin.
Hän sai merkittävän poliittisen tilaisuuden vapautumisensa jälkeen vuonna 1924, kun Saksa kärsi suuresta lamasta. Tultuaan natsi-Saksan yksinvaltaiseksi hallitsijaksi Hitler julisti Britannian päävihollisekseen ja alkoi valmistautua toiseen maailmansotaan vuonna 1939. Karmean sodan jälkeen Hitler voitti lopulta puna-armeijan ja länsiliittoutuneet vuonna 1945. Saatat myös pitää; hämmästyttävästätietoja Adolf Hitleristä.
3. Josif Stalin
Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin saneli käsitteen "sosialismi yhdessä maassa" ja korvasi Leninin 1920-luvun alussa käyttöön ottaman uuden talouspolitiikan. Samalla kun hän perusti Venäjää suureksi teollisuusvallaksi, hän julisti vangittavaksi miljoonia vastapuolella olevia ihmisiä pakkotyöleireille ja karkotti monia muita syrjäseuduille. Vaikutusvallan ja alueen jakaminen sisälläItä-Eurooppa Führerin ja Stalinin välillä tapahtui sen jälkeen, kun Stalin oli suostunut allekirjoittamaan hyökkäämättömyyssopimuksen natsi-Saksan kanssa elokuussa 1939. Saksa rikkoi myöhemmin sopimusta ja aloitti massiivisen hyökkäyksen Neuvostoliittoon kesäkuussa 1941.
Moskovan ja Stalingradin tuhoisien taistelujen jälkeen Neuvostoliiton joukot onnistuivat Stalinin johdolla pysäyttämään natsien hyökkäyksen, mutta joutuivat kärsimään raskaita alueellisia ja inhimillisiä tappioita. Hänen puna-armeijansa valloitti Berliinin voitettuaan akselivallat itärintamalla vuonna 1945. You may also like; 10 julminta hallitsijaa koskaan historiassa.
4. Pietari Suuri
Venäjän tsaarikunnan hallitsija ja Venäjän keisari Pietari Suuri korvasi 1600-luvulla monet keskiaikaiset yhteiskunnalliset ja poliittiset järjestelmät modernilla ja tieteellisellä järjestelmällä, joka perustui valistukseen. Hän laajensi Venäjän tsaarikunnan paljon suuremmaksi imperiumiksi lukuisilla onnistuneilla sodilla ja vakiinnutti alueensa Euroopan suurvallaksi. Hän määräsi kaikki hovin jäsenet, valtiovallanvirkamiehet ja sotilaat ajamaan partansa ja omaksumaan nykyaikaisen pukeutumistyylin osana uskonpuhdistustaan. Hän perusti syyskuussa 1698 Taganrogiin virallisesti historian ensimmäisen Venäjän laivastotukikohdan.
Narvan taistelussa kärsimänsä tappion jälkeen Pietari Suuri valloitti myöhemmin ruotsalaisen Liivinmaan maakunnan. Hän miehitti suurimman osan Suomea voitettuaan Gangutin taistelun vuonna 1714. Suuren Pohjan sodan jälkeen hän maksoi kaksi miljoonaa riksdaleria ja luopui suurimmasta osasta Suomea, mutta säilytti joitakin suomalaisia maita Pietarin lähellä. Pietari Suuresta tuli virallisesti koko Venäjän keisari 22. lokakuuta 1721.
5. Benito Mussolini
Kansallisfasistisen puolueen johtaja ja perustaja Benito Mussolini toimi Italian pääministerinä vuodesta 1922 karkottamiseensa vuonna 1943. Hallittuaan perustuslaillisesti vuoteen 1925 asti hän perusti virallisesti laillisen diktatuurin ja luopui kaikenlaisesta demokratiasta maassaan. Mussolini ja hänen fasistiset kannattajansa saavuttivat yhden puolueen diktatuurin koko maassa useilla laeilla.ja hänen salaiset poliisivoimansa, jota seurasi kaiken poliittisen opposition tuhoaminen.
Saksan hyökättyä Puolaan 1. syyskuuta 1939 ja aloitettua toisen maailmansodan Mussolini tuki Führeriä uskoen samalla, että Italia voisi saada alueellisen pääsyn Ranskaan, jotta hän voisi aloittaa hyökkäyshyökkäyksen Egyptiin sotilaallisin voimin. Hän hävisi äänestyksessä fasismin suuressa neuvostossa liittoutuneiden hyökättyä Italiaan ja kuningas Viktor Emmanuel III pidätti hänet 12. syyskuuta.1943.
6. Henrik VIII
Englannin kuningas sekä Ranskan ja Irlannin kuningaskunnan hallitsija Henrik VIII oli isänsä Henrik VII:n seuraaja, ja hänestä tuli Tudorien dynastian toinen monarkki. Häntä arvostetaan historiassa laajalti hänen roolistaan Englannin kirkon ja roomalaiskatolisen kirkon erottamisessa. Saatuaan menestyksekkäästi aikaan luostareiden hajottamisen hän asettui virallisesti nimelläEnglannin kirkon ylimmäksi päämieheksi vuonna 1536. Hän myönsi virallisesti Walesin lait 1535 ja 1542 ja otti Englannin ja Walesin oikeudellisen liiton hallintaansa.
Henrik VIII oli tunnettu myös kuudesta avioliitostaan ja henkilökohtaisesta kilpailustaan Habsburgien keisari Kaarle V:n ja Ranskan Fransiskus I:n kanssa. The Tudors: a Very Short Introduction -teoksessa häntä kuvataan "yhdeksi karismaattisimmista Englannin valtaistuimella istuneista hallitsijoista".
7. Winston Churchill
Brittiläistä poliitikkoa Winston Churchilliä pidettiin yhtenä vaikutusvaltaisimmista sota-ajan johtajista, ja hänestä tuli Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri vuosina 1940-1945 ja uudelleen 1951-1955. Churchillistä tuli pääministeri ensimmäisen kerran Neville Chamberlainin eron jälkeen 10. toukokuuta 1940. Politiikan lisäksi hän oli myös Britannian armeijan upseeri, historioitsija, kirjailija jalahjakas taiteilija.
Churchill on ainoa brittiläinen pääministeri, jolle on myönnetty Nobelin kirjallisuuspalkinto vuonna 1953. Hän on myös ensimmäinen henkilö, jolle on myönnetty Yhdysvaltojen kunniakansalaisuus. Hän johti Britannian voittoon natsi-Saksasta pääministerinä. Hänet nimettiin kaikkien aikojen suurimmaksi britiksi vuoden 2002 mielipidekyselyssä, ja hän sijoittui myös kärkisijoille mielipidekyselyissä pääministereidenUnited Kingdom. You may also like: 10 tärkeintä ihmistä 20. vuosisadalla.
8. Karl Marx
Saksalainen filosofi, sosiologi, taloustieteilijä, toimittaja, historioitsija ja vallankumouksellinen sosialisti Karl Marx on yksi modernin yhteiskuntatieteen tärkeimmistä arkkitehdeistä. Hänen näkemyksensä politiikasta, taloudesta ja yhteiskunnasta tunnetaan yhteisesti marxilaisuutena. Häntä kunnioitetaan laajalti myös kahdesta nerokkaasta kirjastaan, jotka ovat "Kommunistinen manifesti" ja "Das Kapital". Hän rakensi sosialismin perusajatukset.koska hän uskoi kapitalismin tuottavan sisäisiä jännitteitä, jotka lopulta johtavat sen itsetuhoon.
Työskenneltyään toimittajana Kölnissä, Pariisissa ja Lontoossa hän aloitti sosialismikampanjoinnin Kansainvälisen työväenyhdistyksen merkittävänä johtajana. 1900-luvulla monet marxilaisuuden periaatteita noudattaneet hallitukset ottivat vallan monissa eri maissa, kuten Neuvostoliitossa ja Kiinan kansantasavallassa.
9. Kuningatar Elisabet I
Englannin ja Irlannin kuningatar Kuningatar Elisabet I oli Tudor-dynastian viides ja viimeinen hallitsija. Häntä pidetään yleisesti yhtenä Euroopan vaikutusvaltaisimmista kuningattarista, koska hän vaikutti osaltaan modernin Euroopan perustamiseen. Hänen valtakautensa tunnetaan Elisabetin aikakautena, jota leimasi historian kuuluisimmat henkilöt, kuten William Shakespeare, Christopher Marlowe ja englantilainen kuningas William Shakespeare.Hän hallitsi laajaa aluettaan luotetuimpien neuvonantajiensa, William Cecilin ja paroni Burghleyn, avulla.
Elisabetin uskonnollinen järjestely vahvisti Elisabetin Englannin kirkon ylimmäksi hallitsijaksi ja salli pappien avioitua sekä kielsi kuvat kirkoista. Hän johti suhteellisen suvaitsevaista hallitustaan tunnuslauseella "video et taceo", joka tarkoittaa "näen enkä sano mitään". Hän johti myös Englannin historian suurimpia sotilasvoittoja Espanjan armadaa vastaan vuonna 1588.
10. Vladimir Lenin
Venäläinen vallankumouksellinen kommunistinen poliitikko ja teoreetikko Vladimir Lenin oli Venäjän sosialistisen federatiivisen neuvostotasavallan johtaja ja toimi myös Neuvostoliiton pääministerinä vuodesta 1922 kuolemaansa saakka. Venäjän keisarikunta luotiin uudelleen Neuvostoliitoksi hänen hallintonsa aikana. Hän noudatti marxilaisia ajatuksia koko elämänsä ajan ja kansallisti kaiken Neuvostoliiton varallisuuden.Hänen oma teoreettinen panoksensa marxismiin tunnetaan leninisminä.
Hän oli yksi vuoden 1917 lokakuun vallankumouksen pääjohtajista, joka romutti väliaikaisen hallituksen ajatukset ja perusti Venäjän sosialistisen federatiivisen neuvostotasavallan. Lenin suostui sopimukseen välittömän rauhan solmimisesta keskusvaltojen kanssa ja käynnisti uuden maailmanvallankumouksen. Time Magazine nimesi hänet yhdeksi 1900-luvun sadasta tärkeimmästä ihmisestä.
Kaikki edellä luetellut johtajat varmistivat paikkansa vaikutusvaltaisimpina kansoina aikakaudella, joka alkoi 1400-luvulta aina nykyaikaan asti. Heidän vaikutuksillaan massoihin oli valtava vaikutus ja he loivat myös modernien yhteiskuntien ideat. Mutta jos laskemme dynastisen aikakauden. On kaksi johtajaa, jotka osoittautuivat kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmiksi johtajiksi; Julius Caesar, joka onjota pidetään Rooman suurimpana keisarina. Ja Aleksanteri Suuri, jota ei tarvitse esitellä.