Kanit ovat ihastuttavia olentoja, ja jotain, mikä tekee niistä vielä rakastettavampia, on niiden koko. Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuisi, jos niiden koko pienenisi entisestään? Se varmasti lisäisi niiden viehättävyyttä ja ihanuutta. Nämä pienet kaverit ovat aivan vastustamattomia, ja kokonsa, turkkinsa ja söpöytensä vuoksi ne näyttävät aivan pikkuisilta pehmoleluilta.

Koirien ohella myös kanit ovat suosituimpia lemmikkejä Amerikassa ja kaikkialla maailmassa.

Ne ovat ihastuttavia, helppoja pitää, hauskoja, ja ne sopivat erinomaisesti lemmikiksi sellaiselle, joka on vasta-alkaja. Ne ovat myös vähemmän vaativia kuin kissat ja koirat, ja tarvitset vain hyvän kokoisen häkin ja tuoretta heinää, hedelmiä ja vihanneksia pitämään ne onnellisina ja terveinä.

Näitä pieniä kaneja kutsutaan myös kääpiökaneiksi, ja niillä on pieni ruumis ja suhteellisen suuri pää ja silmät. Niillä on tiiviisti asetetut korvat, jotka ovat joko roikkuvat, riippuvat tai pystyt.

  Alla on lueteltu joitakin maailman pienimpiä kanirotuja.

  1. Alankomaat Lop

  Se on kääpiökani, joka painaa täysikasvuisena 2-4 kiloa. Sillä on kompakti, leveä ja lyhyt ruumis, ja sen tunnusomaisin piirre ovat suuret ja roikkuvat korvat. Sen elinikä on jopa 7 vuotta, ja se on luonteeltaan hyvin ystävällinen ja sosiaalinen.

  2. American Fuzzy Lop

  Tämä kääpiökani-rotu painaa 3 - 4 kiloa, ja se on loistava lemmikki kaikille, jotka etsivät pientä, energistä ja pörröistä lemmikkiä kotiin. Ne ovat hieman tukevarakenteisia, kompakteja ja lihaksikkaita, ja koska ne ovat omintakeisen ulkonäkönsä vuoksi varmasti monien lemmikkieläinten ystävien silmään ja mielikuvitukseen. Niillä on kauniit lonkerokorvat, jotka roikkuvat pään kummallakin puolella, ja ne tulevateri väriyhdistelmiä.

  3. Columbia Basinin pygmi

  Sen lisäksi, että nämä kanit ovat yksi maailman pienimmistä kaniroduista, ne ovat myös yksi harvinaisimmista. Sukukypsä Columbia Basin Pygmy-kani painaa kypsyessään 1 kilon, ja tarvittiin kaksi kaninjalostusta, jotta niitä saatiin kasvatettua uudelleen ja pelastettua sukupuuttoon kuolemiselta. Sitä pidettiin kerran sukupuuttoon kuolleena, mutta niitä on kasvatettu uudelleen.

  4. Leijonanpää-kani

  Nämä kanit muistuttavat urosleijonaa päätä ympäröivän harjakarvoituksen vuoksi. Niillä on villakarvoitus ja ne kuuluvat kotieläiminä pidettävien kääpiökanien heimoon. Ja ne painavat noin 2,5-3,75 kiloa. Ne ovat hyvin sosiaalisia ja ovat yksi yleisimmistä lemmikeistä Yhdysvalloissa. Niillä on pystykasvuinen vartalo ja 2-3 tuuman korvat.

  5. Jersey Wooly

  Näillä pienillä kaneilla on hyvin pienet korvat, joiden pituus on vain 2-3 tuumaa. Erikoiseksi nämä kanit tekee niiden neliönmuotoinen pää, joka on melkein "mukinomainen". Niitä on kuusi eri tunnistettua kaniryhmää, ja niitä on saatavana erilaisissa paleteissa ja kuvioyhdistelmissä.

  6. Britannia Petite

  Tämä kanirotu ei ehkä ole ihanteellinen lemmikki uusille lemmikinomistajille, koska nämä kanit ovat hieman oikukkaita. Ne tunnetaan kaarevista vartaloista ja kapeista päistä, ja niitä on saatavana eri värejä, kuten kastanja, musta, valkoinen, saukko, soopeli, marten. Ne painavat noin 2-2 ½.

  7. Minikokoinen kashmirloppi

  Nämä kanit ovat isompien kashmir-kanien perheestä. Nämä kanit ovat kuitenkin myös hyvin kuuluisia ja tunnettuja lemmikkeinä. Ne tarvitsevat hoitoa ja laadukasta ruokaa pysyäkseen terveinä ja onnellisina, ja niitä on erilaisia rotuja. Jotkut näistä roduista ovat helposti löydettävissä, kun taas toisia voi olla melko vaikea löytää.

  8. Kääpiö Hotot

  Nämä kanit tunnistaa heti niiden puhtaanvalkoisesta turkista ja suurista mustista silmistä. Niillä on mustat merkit silmien ympärillä, jotka tuntuvat siltä kuin niiden ympärillä olisi paksu eyeliner. Niillä on tiheä turkki, ja niitä on myös muita värivaihtoehtoja. Valkoiset ovat kuitenkin yleisimmin tunnettuja, mutta myös mustia ja suklaanruskeita kääpiökaneja voi olla.

  9. Englantilainen angora

  Angorakaneja muistuttaen nämä pienet kaverit ovat karvapeitteisiä päästä varpaisiin. Koska ne ovat täysin karvapeitteisiä, ne näyttävät suurelta karvapallolta, ja ne tarvitsevat erityisruokavaliota pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Valitettavasti niitä kohdellaan kaltoin villan vuoksi, ja monet niistä kuolevat siihen.

  10. Alankomaiden kääpiökani

  Netherland Dwarf on maailman pienin kanirotu. Ne painavat enintään 1,1-2,5 kiloa ja niillä on suuri pää ja silmät. Niillä on pyöreät kasvot ja lyhyet korvat, ja pää on suurempi kuin mitä pidetään normaalina niiden ruumiin kokoon nähden. Näillä kaneilla on lyhyt turkki, ja niitä on saatavana hyvin monenlaisia kuvioita ja värejä.

  Kaikki nämä kanit ovat loistavia lemmikkejä, ja koska ne ovat kooltaan pieniä, niitä on helppo käsitellä, eikä sinun tarvitse tehdä paljon työtä niiden hoitamiseksi ja pitämiseksi.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden