Ihmisillä on tapana romantisoida eläimiä (ajatelkaa Free Willyä ja Mighty Joe Youngia), mutta joskus unohdamme, että liian lähelle pääseminen voi olla riskialtista. Petovaistoja ei voi täysin tukahduttaa vankeudella tai laajalla tutustumisella ihmisiin. Lopulta niiden käyttäytyminen on arvaamatonta. Useimmat eläinten hyökkäykset johtuvat siitä, että ihmiset tunkeutuvat eläimen reviirille, seurauksenaEsimerkiksi 35 prosenttia Floridassa tapahtuvista alligaattorihyökkäyksistä on seurausta siitä, että ihmiset ovat tietoisesti pyrkineet kohtaamaan ne.

Joskus villieläinasiantuntijat luottavat liikaa omiin kykyihinsä eivätkä ota riittäviä varotoimia, ja joskus ihminen on vain väärässä paikassa väärään aikaan. Seuraavassa on joitakin traagisimpia esimerkkejä eläinten toimimisesta luontonsa mukaan. Katso nämä 10 erittäin järkyttävää eläinten hyökkäystä.

  10. Charla Nash

  Charla Nashin vatsaa kirvelevät vammat ovat tulleet kuuluisiksi ainoana ei-kuolemaan johtaneena eläinhyökkäyksenä. 55-vuotias nainen oli helmikuussa 2009 häkissä, jossa oli kaksisataakiloinen lemmikkisimpanssi nimeltä Travis. Simpanssin omisti hänen ystävänsä ja työnantajansa Sandra Herold. Kun Travis hyökkäsi Nashin kimppuun, Herald ei pystynyt taistelemaan häntä vastaan veitsellä, vaan hän soitti poliisin.hätäkeskukseen soitettaessa Heraldin voi kuulla huutavan: "Hän syö hänet!".

  Kun poliisi saapui paikalle, he ampuivat Travisia useita kertoja, ennen kuin hänet saatiin taltutettua. Kun ensihoitajat ehtivät hoitaa häntä paikan päällä, Nash oli saanut tuhoisat vammat, ja hän oli hädin tuskin hengissä. Hänen kätensä, silmänsä, nenänsä ja huulensa oli purtu irti ja syöty. Uraauurtavassa leikkauksessa lääkärit kiinnittivät onnistuneesti hänen leukansa uudelleen ja tekivät hänelle myöhemmin täydellisen kasvojensiirron, mutta hänenTravis oli ennen hyökkäystä osoittanut merkkejä häiriökäyttäytymisestä, ja hänellä oli borrelioosilääkitys, joka saattoi aiheuttaa aggressiivisuutta. Se löydettiin kuolleena häkkinsä läheltä seuraavana aamuna.

  9. Timothy Treadwell

  Timothy Treadwellin ja hänen tyttöystävänsä Amy Huegenardin jäännökset löydettiin lokakuussa 2003 eläinten hyökkäysten seurauksena Katmain kansallispuistosta Alaskasta. Treadwelliä kutsuttiin "grizzlymieheksi", ekosoturiksi, joka kampanjoi karhujen suojelun puolesta. Hänet tunnettiin myös epätavallisesta halustaan asua karhujen keskellä luonnossa. Katmain kansallispuisto on koti noin 3000 alkuperäisamerikkalaisenTreadwell kuvasi lähikohtaamisia useiden ruskeakarhujen kanssa kuolemaansa edeltävinä päivinä. Willy Fulton, lentotaksilentäjä, jonka oli määrä hakea heidät tuona päivänä, saapui leirintäalueelle ja löysi sen tyhjänä. Hän huomasi karhun oleskelevan lähistöllä ja otti välittömästi yhteyttä puistonvartijoihin.

  He epäilivät pahinta, kun he joutuivat ampumaan alueella olleen suuren ja aggressiivisen urospuolisen harmaakarhun kuoliaaksi. Metsänvartijat löysivät Treadwellin ja Huegenardin jäännökset, jotka karhu oli repinyt palasiksi ja osittain syönyt. Tarkasteltuaan videokameran tallentamaa ääntä, joka oli ollut käynnissä hyökkäyksen aikana, arveltiin, että karhu lähestyi telttaa ensimmäisen kerran yöllä ja hyökkäsi Treadwellin kimppuun. HueguenardinHuguenard yritti torjua sitä paistinpannulla, mutta se ajettiin pois. Hädissään Huguenardin huudot saattoivat kuulostaa pienemmän petoeläimen huudoilta, mikä sai karhun metsästämään myös häntä.

  Timothy oli maininnut elokuvamateriaalissa, että oli yksi karhu, jonka kanssa hän ei tuntenut oloaan täysin mukavaksi. Tästä huolimatta hän kieltäytyi kantamasta karhusuihketta tai aseita. Warner Herzog esittää dokumentissaan Grizzly Man, että sama karhu, josta Treadwell kuvasi materiaalia muutama tunti ennen kuolemaansa, saattoi olla se, joka tappoi hänet.

  8. Dawn Brancheau

  Helmikuussa 2010 valas tappoi kokeneen kouluttajan eläinkohtausten joukossa harvinaiseksi kutsutussa tapauksessa Sea Worldissa Orlandossa Floridassa. Silminnäkijöiden mukaan neljäkymppinen Dawn Brancheau oli suorittamassa normaalia rutiinia altaassa, kun kaikki meni pieleen. Silminnäkijöiden kertomukset vaihtelevat. Jotkut väittävät, että tappajavalas raahasi hänet altaaseen käsivarresta, toiset uskovat, että hän putosi altaaseen, jaJotkut sanovat, että häntä vedettiin poninhännästä.

  Tilikum-niminen 12 000-kiloinen valas oli ollut puistossa vuodesta 1992, ja se tunnettiin temperamenttisena ja omistushaluisena eläimenä. Hyökkäystä edeltävät minuutit tallentuivat turistin videokameraan, mutta Sea Worldin valvontakameroiden virallista kuvamateriaalia ei julkaistu yleisölle. Kun valas oli saanut Tilikumin otteeseensa, Tilikum ilmeisesti heilutti Brancheauta suussaan, mikä aiheutti leuan murtumisen,Hänet vedettiin veden alle ja hän hukkui. Sea-worldin työntekijät harhauttivat Tilikumia ja houkuttelivat hänet lopulta toiseen pienempään altaaseen.

  Ruumiinavausraportissa todettiin, että murtuneiden luiden lisäksi Brancheaun käsivarsi oli katkennut ja osa päänahasta oli revitty väkisin irti. Tapaus aiheutti julkista paheksuntaa Sea Worldin eläinten pitämisestä vankeudessa. Alan asiantuntijat totesivat, että miekkavalaat ja muut petoeläimet ovat luonnostaan aggressiivisia. Vankeudessa olo voi aiheuttaa niille ylimääräistä stressiä, joka on saattanut vaikuttaa siihen, ettäBrancheaun kuolemaan, mutta loppujen lopuksi niiden käyttäytymistä ihmisten kanssa näin lähellä ei voi ennustaa.

  7. Olga Moskalyova

  Elokuussa 2011 19-vuotias Olga Moskalyova ja hänen isäpuolensa Igor Tsyganenkov saivat surmansa yhdessä kaikkien aikojen hirvittävimmistä eläinten hyökkäyksistä Itä-Siperiassa syrjäisellä alueella. Pari oli ollut kalastamassa joen rannalla, ja heidän kimppuunsa hyökättiin, kun he palasivat paikalle hakemaan onkivapoja. Karhu kävi ensin isäpuolen kimppuun, mursi tämän niskan ja murskasi kallon. Nuori nainen yrittipakenemaan, mutta ei päässyt karhua pakoon.

  Hän onnistui soittamaan äidilleen matkapuhelimella, kun hyökkäys oli käynnissä. Puhelun aikana Moskalyova huusi: "Äiti, karhu syö minua! Äiti, se on niin tuskallista. Äiti, auta!".

  Hänen äitinsä luuli aluksi, että kyseessä oli varmasti vitsi, mutta tajusi totuuden, kun hän kuuli taustalla karhun murisevan ja pureskelevan äänen. Karhu kutsui paikalle kolme pentuaan, jotka alkoivat ahmia ruumista, kun se oli vielä elossa. Äiti soitti poliisille ja pyysi heitä kiirehtimään paikalle, mutta oli jo liian myöhäistä.

  He löysivät Moskalyovan ja hänen isäpuolensa pahoin raadellut ruumiit. On esitetty, että karhujen hyökkäysten lisääntyminen ihmisiä vastaan tällä alueella johtui siitä, että ihmiset tunkeutuivat karhujen entisille elinalueille ja että alueen luonnolliset ravinnonlähteet olivat vähissä.

  6. Steve Irwin

  Kuuluisa "Krokotiilimetsästäjä" tunnettiin läheisestä ja henkilökohtaisesta lähestymistavastaan eläinten kuvaamiseen luonnossa (tämä on sama mies, joka vietti kuherruskuukautensa pyydystämällä krokotiileja uuden vaimonsa kanssa). Steve Irwin, joka menehtyi erään tappavimman eläinhyökkäyksen seurauksena, oli viettänyt uransa kaikenlaisten tappavien olentojen kanssa. Tragedia tapahtui lopulta, kun Irwin oli kuvaamassa vedenalaista elokuvaa.dokumentti lähellä Suurta valliriuttaa Queenslandissa, Australiassa syyskuussa 2006.

  Irwin luuli aluksi, että kyseessä oli vain keuhkon puhkaisu, mutta miehistön jäsenet huomasivat nopeasti, että hänen vammansa olivat vakavia.

  He antoivat välittömästi elvytystä ja toivat Steven rantaan, mutta huomattiin, että piikki oli lävistänyt hänen sydämensä. Pian sen jälkeen pelastushenkilökunta totesi hänet kuolleeksi. Miehistö kuvasi tapauksen kameralla, mutta Queenslandin poliisi tuhosi sen Irwinin perheen yksityisyyden kunnioittamiseksi. Irwinin kuolema on yksi kuuluisimmista tässä eläinten hyökkäysten luettelossa.

  5. Carlos Sousa

  Joulupäivänä vuonna 2007 nelivuotias tiikeri nimeltä Tatiana karkasi ulkoilma-aitauksestaan ja hyökkäsi kolmen kävijän kimppuun hieman ennen sulkemisaikaa. Uhrit olivat kaikki nuoria miehiä San Josesta: seitsemäntoista-vuotias Carlos Sousa ja kaksi veljestä: Amritpal Dhaliwal ja Kulbir Dhaliwal. Kun tiikeri hyppäsi aidan yli ja hyökkäsi Sousan kimppuun, veljekset juoksivat läheiseen kahvilaan. Kahvilan työntekijätsoitti hätäkeskukseen paniikin ja sekaannuksen keskellä, ja vartijat sulkivat eläintarhan, jotta Tatiana ei pääsisi karkuun.

  Kun ensihoitajat saapuivat paikalle, Carlos Sousan ruumis löytyi aitauksen vierestä, ja siinä oli kohtalokas viilto kaulasuonessa. Myöhemmin tehdyissä tutkimuksissa todettiin useita iskun aiheuttamia tylppien voimakeinojen aiheuttamia vammoja päähän, kaulaan ja rintakehään sekä kallon- ja selkärangan murtumia. Tatiana oli vielä takertuneena yhteen muista loukkaantuneista uhreista kahvilan lähellä. Poliisi veti hänet pois, ja hänet ammuttiin ja tapettiin. Useat huomauttivat, ettäSivulliset ja tapahtumapaikalta löydetyt todisteet viittaavat siihen, että uhrit ovat saattaneet provosoida eläintä ja auttaa sitä pakenemaan.

  4. Bill Scott

  Bill Scott sai surmansa yhden järkyttävimmistä eläimen hyökkäyksistä, jonka neljä ja puoli metriä pitkä suolaisen veden krokotiili teki Australian pohjoisella alueella kesäkuussa 2014. Perhe oli kalastusmatkalla ja oli kiinnittynyt veneellään rauhalliseen billabongiin. Silminnäkijöiden mukaan Scott vedettiin veneestä ja raahattiin pinnan alle.

  Perheenjäsenet yrittivät huutaa häntä, mutta minuuttia myöhemmin hänen ruumiinsa nousi pintaan. Hänen vaimonsa Roslyn Scott kuvaili hyökkäystä: "Tämä otus vain tuli moottorin takaa ja tarttui häneen." Krokotiilihyökkäykset olivat jo pitkään olleet ongelma syrjäisillä ja köyhtyneillä alueilla Niilin varrella Zimbabwessa, mutta turistit ja paikalliset asukkaat olivat tulleet liian omahyväisiksi Australian vesillä.

  Aiemmin tänä vuonna krokotiili tappoi myös naispuolisen reppumatkailijan Kakadun kansallispuistossa uidessaan billabongissa. Hyökkäykset lisäsivät yhteisön tietoisuutta vaaroista. Alueen krokotiilit voivat olla isompia ja painavampia kuin kalastuslautat, ja niitä on usein vaikea havaita.Jaws-elokuvan poliisipäällikkö Brodyn sanoin, jos haluat kalastaa krokotiilien täyttämillä vesillä, "tarvitset isomman veneen!".

  3. Horatio Chapple

  Elokuun 5. päivänä 2011 jääkarhu hyökkäsi Norjassa Huippuvuorilla seikkailulomalla olleen brittiläisten koulupoikien ryhmän kimppuun. Aiemmin viikolla ryhmä oli törmännyt karhun jälkiin lumessa ja ottanut innoissaan valokuvia, mutta ei ajatellut asiaa sen enempää. Huolimatta ryhmän leirissä olleesta tilapäisestä ansalankajärjestelmästä, seitsemäntoista-vuotias Horatio Chapple raahattiin teltastaan ja raateltiin teltasta.jääkarhun kuolema yhdessä hulluimmista eläinkohtauksista.

  Silminnäkijöiden mukaan se taisteli aggressiivisesti, mutta sai ylivoiman. Eräs silminnäkijä kertoi nähneensä karhun perääntyvän ja iskeytyvän Horation päälle. Neljä muuta ihmistä loukkaantui karhun toimesta, ennen kuin se ammuttiin kiväärillä kuoliaaksi. Tutkinnassa todettiin, että leirin puolustus ei ollut kunnossa eikä leirin johtajilla ollut riittävää koulutusta ampuma-aseen käyttöön. Karhun todettiin olleenhuono terveys ja nälänhädän partaalla, mikä todennäköisesti vaikutti sen aggressiivisuuteen.

  2. Ruotsalainen eläintenhoitaja

  Ruotsalainen eläintenhoitaja, jota ei tunnistettu nimeltä, joutui kahdeksan suden lauman hyökkäyksen kohteeksi, joita hän oli kasvattanut pentujen ikäisestä lähtien. Naaras työskenteli Kolmardenin eläintarhassa, ja kollegat kertoivat, että hän noudatti aina eläintarhan tavanomaisia turvallisuusmenettelyjä. 17. kesäkuuta 2012 hän astui susien aitaukseen ja ilmoitti siitä henkilökunnalle protokollan mukaisesti. Kun henkilökunta yritti ottaa häneen yhteyttä radion välityksellä hetkeä myöhemmin, nainenei vastannut, ja he menivät tarkistamaan häntä. Hän joutui yhden järkyttävimmistä eläinten hyökkäyksistä uhriksi.

  Valitettavasti he löysivät hänen jäänteensä aitauksesta susilauman ympäröimänä. Hätätyöntekijöillä oli vaikeuksia päästä sisään, ja paikallislehdet kertoivat, että henkilökunta joutui rauhoittamaan sudet, jotta he voisivat poistaa hänen ruumiinsa. Raporttien mukaan hyökkäykselle ei ole ilmeistä syytä, ja luonnossa sudet yleensä pelkäävät ja välttelevät ihmisiä. Sudet ovat kuitenkin kehittyneitä petoeläimiä, jotka todennäköisemmin laukaisevatprovosoimaton hyökkäys, kun se on tottunut.

  1. Shaiunna Hare

  Kesäkuussa 2009 2-vuotias Shaiunna Hare kuoli vanhempiensa lemmikkipytonin tappamana Floridassa yhdessä kaikkien aikojen tappavimmista eläinhyökkäyksistä. Gypsy, kahdeksan ja puoli jalkainen burmalainen pyton oli karannut akvaariostaan ja luikerteli yöllä pikkulapsen pinnasänkyyn. Shaiunnaa oli purtu päähän ja ylävartaloon, ja hänet oli kuristettu. Hänen äitinsä oli ottanut rauhoittavaa lääkettä ja oli tietämätön tyttärensä aiheuttamasta kuolemasta.kamppailee viereisessä huoneessa.

  Jason Darnell, Shaiunnan isäpuoli, löysi lapsen seuraavana aamuna, ja Gypsy oli yhä kietoutuneena hänen päänsä ympärille. Darnell puukotti matelijaa, kunnes sai sen irti, ja soitti hätänumeroon. Hän itki päivystäjälle ja sanoi: "Vauva on kuollut! Typerä käärmeemme pääsi ulos keskellä yötä ja kuristi lapsen!" Pariskuntaa syytettiin myöhemmin kuolemantuottamuksesta huolimattomuudesta.Luonnonvaraviranomaiset sanoivat myös, että käärmettä ei ollut kiinnitetty asianmukaisesti eikä sitä ollut rekisteröity osavaltion lain edellyttämällä tavalla.

  10 häiritsevää eläinten hyökkäystä lähihistoriassa

  1. Shaiunna Hare
  2. Ruotsalainen eläintenhoitaja
  3. Horatio Chapple
  4. Bill Scott
  5. Carlos Sousa
  6. Steve Irwin
  7. Olga Moskalyova
  8. Dawn Brancheau
  9. Timothy Treadwell
  10. Charla Nash

  Kirjoittanut: Emily Cole

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden