- 10. Sara Khoshjamal Fekri, Iran
- 9. Rubab Raza, Pakistan
- 7. Sheikha Latifa Bint Ahmed Al Maktoum, Arabiemiirikunnat.
- 6. Kiran Khan, Pakistan
- 5. Nawal El Moutawakel, Marokko
- 4. Roqaya Al Gassra, Bahrain
- 3. Rania Elwani, Egypti
- 2. Hassiba Boulmerka, Algeria
- 1. Laila Ali, Yhdysvallat
Yleisesti uskotaan, että musliminaiset elävät sorrettua elämää eivätkä siksi voi kunnostautua millään alalla. Päinvastoin, musliminaiset ovat saavuttaneet merkityksensä lähes kaikissa ammateissa. Maailmassa on hienoja musliminaisia lääkäreitä, insinöörejä, lakimiehiä ja taiteilijoita. Ei ole ihme, että musliminaiset ovat saavuttaneet lukuisia merkittäviä saavutuksia myös urheilun alalla. Heillä onVaikka he joutuivat alussa kohtaamaan useita vaikeuksia, he menivät silti kaikkia normeja vastaan ja saavuttivat voiton. Kaikki oli mahdollista heidän vankkumattoman tahdonvoimansa ja omistautumisensa ansiosta.
Tässä on luettelo 10 suurimmasta musliminaisurheilijattaresta, jotka ovat olleet kilpaurheilijoita ja todellakin suuria mestareita.
10. Sara Khoshjamal Fekri, Iran
Sara, 28, on ensimmäinen iranilainen naispuolinen taekwondon olympiakävijä. Hän kilpaili vuoden 2008 kesäolympialaisissa ja pääsi puolivälieriin asti. Hän on voittanut kolme kultamitalia ja yhden hopeamitalin monissa kansainvälisissä taekwondoturnauksissa. Näiden lisäksi hän on voittanut lukuisia mitaleita Aasian taekwondoturnauksissa.
9. Rubab Raza, Pakistan
Rubab, 25, on ensimmäinen pakistanilainen naisuimari, joka osallistui olympialaisiin. Hän oli vain 13-vuotias, kun hän kilpaili vuoden 2004 kesäolympialaisissa 50 metrin vapaauinnissa ja hänestä tuli nuorin urheilijoista, joka on edustanut Pakistania olympialaisissa. Hän on saavuttanut useita kansallisia mestaruuksia ja menestynyt Aasian uintiturnauksissa. Hän voitti kultamitalin islamilaisissa naisten olympialaisissa.Solidaarisuuskisoissa ja kaksi hopeaa ja yksi pronssi yhdeksännissä Etelä-Aasian kisoissa.
8. Sheikha Maitha Bint Mohammed Bin Rashid Maktoum, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Sheikha, 36, on kamppailu-urheilija ja Dubain hallitsijan, sheikki Mohammed-bin-Rashid Al Maktoumin tytär. Hän voitti yli 60 kg:n karaten hopeamitalin Dohan Aasian kisoissa 2006. Hän on kilpaillut taekwondossa vuoden 2008 olympialaisissa naisten 67 kg:n sarjassa. Hän oli ensimmäinen Persianlahden nainen, joka toimi Arabiemiraattien lipunkantajana olympialaisissa. Vuonna 2008 hän sijoittui 17. sijalle.Forbes-lehti: "20 kuuminta nuorta kuninkaallista".
7. Sheikha Latifa Bint Ahmed Al Maktoum, Arabiemiirikunnat.
Seuraavana listallamme on toinen kuninkaallinen, eli Dubain hallitsijan, sheikki Mohammed-bin-Rashid Al Maktoumin serkku. 25-vuotias sheikki on ratsastuksen mestari, joka tunnetaan erityisesti hyppyurheilusta ja on voittanut lukuisia mitaleita alueellisissa ratsastuksen mestaruuskilpailuissa. Hän voitti joukkuepronssia Dohan Aasian-kisoissa vuonna 2006. Myöhemmin hän voitti yksilöllisen hopeamitalin Aasian-kisoissa vuonna 2010. Hän myöskilpaili vuoden 2008 olympialaisissa.
6. Kiran Khan, Pakistan
Kiranilla, 27, on kunnia olla ainoa naisuimari, joka on voittanut Pakistanille kultamitalin kansainvälisessä kilpailussa. Hän nousi ensimmäisen kerran kansalliseen tietoisuuteen Pakistanin 28. kansallisissa kisoissa vuonna 2001, joissa hän voitti seitsemän kultamitalia, kolme hopeamitalia ja kolme pronssimitalia. Hän on edustanut Pakistania myös SAF Gamesissa, Aasian kisoissa, Kansainyhteisön kisoissa ja kesäolympialaisissa vuonna 2008.Hän pystyi voittamaan yhteensä 16 mitalia, mukaan lukien hopeaa ja pronssia, näissä tapahtumissa. Lopulta hän voitti kultamitalin Etelä-Aasian uinti- ja vesipallomestaruuskilpailuissa vuonna 2007.
5. Nawal El Moutawakel, Marokko
Nawalilla, 54, on kunnia olla ensimmäinen musliminainen, joka on voittanut kultamitalin olympialaisissa. Hän taisteli kaikkia todennäköisyyksiä vastaan ja tuli voittajaksi. Hän osallistui 400 metrin estejuoksuun vuoden 1984 kesäolympialaisissa. Hän voitti kaksi kultaa Välimeren kisoissa vuosina 1983 ja 1987. Hän oli yksi kahdeksasta olympialipun kantajasta vuoden 2006 talviolympialaisissa. Lisäksi hän kantoiOlympiasoihtu Lontoon olympialaisissa vuonna 2012.
Hän oli myös ensimmäinen musliminainen, joka pääsi Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi vuonna 1998. Vuonna 2007 hänestä tuli Marokon urheiluministeri. Hän sai Laureuksen elämäntyöpalkinnon vuonna 2010. Vuodesta 2012 hän on toiminut Kansainvälisen olympiakomitean varapuheenjohtajana.
4. Roqaya Al Gassra, Bahrain
Roqaya, 34, oli ensimmäinen bahrainilaisnainen, joka osallistui olympialaisiin. Hän teki historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen musliminainen, joka käytti hijabia olympialaisissa. Hän kilpaili naisten 100 metrin sprintissä olympialaisissa vuosina 2004 ja 2008. Hän oli Bahrainin lipunkantaja vuoden 2008 olympialaisissa. Hän oli ensimmäinen nainen, joka voitti yleisurheilukilpailun Länsi-Aasian olympialaisissa kilpailemalla sadan metrin juoksussa vuoden 2005 olympialaisissa.painos.
Hän on voittanut kaksi kultamitalia Arabian yleisurheilumestaruuskilpailuissa. Hän on voittanut kultamitalin, kolme hopeaa ja pronssia osallistuessaan useisiin Aasian sisäkilpailuihin ja Aasian kisoihin. Hän lopetti kansainvälisen urheilun vuonna 2009.
3. Rania Elwani, Egypti
Rania, 39, on saanut tiedotusvälineiltä tittelin "Kultainen kala" erinomaisen uintiuransa ansiosta. Hän on maailman 11 parhaan uimarin joukossa 100 metrin vapaauintiuinnissa. Vuonna 1992 BBC nimesi hänet nousevaksi arabitähdeksi. Hän harjoitteli 17 vuotta El-Ahly Sporting Clubissa. Hän on voittanut mestaruuksia 8-vuotiaasta lähtien. Lisäksi hän on osallistunut ja saavuttanut suuria saavutuksia seuraavissa kilpailuissaHän on voittanut kaksi kultamitalia Välimeren kisoissa. Hän on voittanut 77 mitalia kansallisella tasolla.
Hän edusti Egyptiä kolme kertaa vuosien 1992, 1996 ja 2000 olympialaisissa. Hän lopetti uinnin 22-vuotiaana vuonna 2000. Vuonna 2004 hän liittyi Kansainväliseen olympiakomiteaan. Vuonna 2010 hän lopetti uinnin ja hänestä tuli Maailman antidopingtoimiston (WADA) urheilijakomitean jäsen. Hän on Egyptin olympiaurheilijoiden yhdistyksen perustaja ja Egyptin olympiaurheiluliiton tekninen valvoja.Hän kannattaa vahvasti rauhaa urheilun avulla ja on erittäin aktiivinen etsiessään ratkaisuja alueensa kehityskysymyksiin.
Uintimestarin lisäksi Rania on myös synnytys- ja naistentautien erikoislääkäri. Tällä hetkellä hän toimii vierailevana lääkärinä synnytys- ja naistentautien alalla Ain Shamsin yliopistollisessa sairaalassa Egyptissä. Egyptin presidentti Abdel-Fattah El-Sisi nimitti hänet parlamentin jäseneksi vuonna 2015.
2. Hassiba Boulmerka, Algeria
Hassiba, 48, on entinen keskimatkan urheilija. Hän oli ensimmäinen algerialainen ja arabialainen nainen, joka voitti olympiakultaa keskimatkan juoksussa. Hän aloitti juoksun tosissaan kymmenvuotiaana ja erikoistui 800 ja 1500 metriin. Hän menestyi hyvin alueellisissa ja kansallisissa kilpailuissa. Hän oli ensimmäinen afrikkalainen nainen, joka voitti yleisurheilun maailmanmestaruuden MM-kisoissa vuonna 1991.Hän voitti kultamitalit 800 metrin ja 1500 metrin juoksussa Välimeren kisoissa vuonna 1991 ja pystyi myös puolustamaan molempia mestaruuksia kaksi vuotta myöhemmin.
Hän kilpaili olympialaisissa kahdesti, vuosina 1988 ja 1992. Hän alkoi saada tappouhkauksia valmistautuessaan olympialaisiin, ja hänen oli liian vaarallista harjoitella kotimaassaan. Hän ei kuitenkaan luovuttanut, ja lisäksi hän pystyi saamaan olympiakultaa vuonna 1992 upean voiton jälkeen. Hänestä tuli kaikkien aikojen toinen musliminainen, joka on voittanut olympiakultaa. Myöhemmin hän voitti pronssia olympialaisissa.1993 MM-kisat ja toisen maailmanmestaruutensa vuonna 1995. Hän ilmoitti vetäytyvänsä urheilusta vuonna 1997. Sen jälkeen hänet valittiin Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomiteaan. Tällä hetkellä hän on menestyvä liikenainen Algeriassa.
1. Laila Ali, Yhdysvallat
Musliminainen urheilija, joka pääsi listamme kärkeen, ei ole kukaan muu kuin Laila Ali, legendaarisen raskaan sarjan mestarin Muhammad Alin tytär. Hän on entinen ammattinyrkkeilijä, jonka koko nyrkkeilyuralla on esimerkillinen ennätys 24-0. Hän oli vasta 18-vuotias aloittaessaan nyrkkeilyn. Sitä ennen hän oli manikyristi ja omisti kynsisalonkin. Hän oli lyömätön ja voittamaton ja voittiHänen saavutuksiinsa kuuluvat muun muassa World Boxing Councilin, Women's International Boxing Associationin, International Women's Boxing Federationin ja International Boxing Associationin naisten superkeskisarjan tittelit sekä IWBF:n kevyen raskaansarjan titteli.
Hän on esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa ja musiikkivideoissa. Hän on myös kirjoittanut yhdessä David Ritzin kanssa kirjan "Reach! Finding Strength, Spirit, and Personal Power", jonka tarkoituksena on motivoida ja inspiroida nuoria ihmisiä. Myöhemmin hänestä tuli yrittäjä, ja nyt hän omistaa meikki- ja kauneustuotesarjan.
Epäilemättä nämä naiset ovat murskanneet stereotypiat ja raivanneet tietä muille musliminaisten urheilemiselle. He ovat erinomaisia urheilijoita, jotka ovat saavuttaneet menestystä ja mainetta sitoutumisensa ja kovan työnsä ansiosta. He ovat osoittaneet, että mikään ei ole mahdotonta, jos pysyy keskittyneenä ja on valmis tekemään mitä tahansa sen eteen. He ovat varmasti suuri inspiraation lähde kaikille.
Kirjoittajan bio:
Lisa Zahran on kirjailija ja copywriter, joka on työskennellyt New York Timesin bestseller-kirjailijoiden ja henkilökohtaisen kehityksen organisaatioiden, kuten Productive Muslim ja Mindvalley, kanssa. Koraaniakatemian CCO:na hän on kirjoittanut mullistavan e-kirjan, joka voi auttaa tekemään Koraanin ulkoaopiskelusta helpompaa ja mielekkäämpää jokapäiväisessä elämässäsi. Koe tämä e-kirja sekä 14 päivän kokeilujakso Koraani Companionista ilmaiseksi tänään.