Ei ole mikään ihme, että rikollinen toiminta voi maksaa paljon enemmän kuin mikään laillinen työ. Vaikka monet maat tekevät merkittäviä ratkaisuja laittoman toiminnan poistamiseksi, mutta elämme ympäristössä, jossa se jatkaa kasvuaan. Monet yksilöt ryhtyvät rikollisuuteen, koska se tarjoaa lukuisia etuja. Ihmiskauppa, huumeiden salakuljetus, asekauppa ja monet muut liiketoimet tuovat paljon rahaa.rahaa näille henkilöille. Monet historian pahamaineisimmista rikollisista ovat keränneet valtavia omaisuuksia, mutta joutuvat silti vankilaan. Maailmalla on henkilöitä, jotka ovat hankkineet rikollisuudesta niin paljon omaisuutta, että he voivat perustaa oman armeijansa. Kuten arvaatkin, tässä luettelossa puhumme maailman 10 rikkaimmasta rikollisesta.

Alla on luettelo maailman kaikkien aikojen rikkaimmista rikollisista.

  Top 10 maailman rikkainta rikollista

  10. Frank Lucas

  Frank Lucas oli yhdysvaltalainen huumeiden salakuljettaja, joka toimi Harlemissa 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa. Lucas syntyi Yhdysvalloissa 9. syyskuuta 1930. Hän oli kuuluisa siitä, että hän ohitti huumekaupan välikädet ja osti huumeet suoraan lähteeltään Kaakkois-Aasian Kultaisesta kolmiosta. Kuten näytelmäelokuvassa American Gangster, joka kuvasi fiktiivisesti osia hänenLucas kehuskeli tuovansa huumeita maahan kuolleiden amerikkalaisten sotilaiden arkkujen avulla.

  Lucas arvioi myyneensä elinaikanaan heroiinia miljoonan dollarin arvosta päivässä. Ja omaisuudeksi yli 52 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi hänellä oli valtavasti likvidejä varoja, kuten heroiinia. Hän kuoli New Jerseyssä 30. toukokuuta 2019 88-vuotiaana.

  9. Al Capone

  Alphonse Gabriel Capone, joka tunnettiin myös nimellä Arpinaama, oli yhdysvaltalainen gangsteri ja kauppias; joka nousi kuuluisuuteen Chicagon jengin perustajana ja pomona kieltolain aikana. 33-vuotiaana hänen seitsemän vuotta kestänyt valtakautensa huumeparonina päättyi, kun hänet tuomittiin vankilaan. Al Capone syntyi Brooklynissa, New Yorkissa tammikuussa 1899. Al Capone kuoli 25. tammikuussa 1947, kun hän oli47, saatuaan aivohalvauksen ja saatuaan sydänpysähdyksen. Al Caponen nettovarallisuus oli kuollessaan noin 100 miljoonaa dollaria.

  8. Joseph P. Kennedy Sr

  Joseph Patrick Kennedy Sr oli tunnettu liikemies, sijoittaja ja lainsäätäjä Yhdysvalloissa. Kennedy syntyi poliittiseen taustaan East Bostonissa, Massachusettsissa. Pörssi- ja hyödykekauppiaana hän keräsi valtavan varallisuuden, jonka hän sittemmin sijoitti uudelleen kiinteistöihin ja eri yritysaloille eri puolilla Yhdysvaltoja.

  Joseph Kennedy on se, joka ansaitsi omaisuuden myymällä alkoholijuomia. Myymällä juomia maan kielletyillä alueilla hän keräsi 400 miljoonan dollarin omaisuuden. Huolimatta siitä, että alkoholi oli tuolloin kielletty, hän pystyi tekemään paljon rahaa panostamalla paljon työtä ja resursseja.

  7. Joaquín "El Chapo" Guzmán

  Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, joka tunnetaan yleisesti nimellä El Chapo, koska hän on 180 cm pitkä. El Chapo on meksikolainen huumepomo ja Sinaloa-kartellin entinen johtaja. Sinaloa-kartelli on itse asiassa kansainvälinen rikollisjärjestö. El Chapoa pidetään yleisesti maailman vaikutusvaltaisimpana huumekauppiaana. Guzmán syntyi ja varttui Sinaloassa köyhässä maanviljelysperheessä. Varhaisaikuisikänsä aikana hän olisekaantui huumekauppaan avustamalla isäänsä marihuanan hallussapidossa paikallisille diilereille.

  1970-luvun lopulla Guzmán teki yhteistyötä Héctor Luis Palma Salazarin kanssa, joka oli yksi maan vaikutusvaltaisimmista huumepäälliköistä. Hän auttoi Salazaria suunnittelemaan kokaiinin salakuljetusreittejä Sinaloan halki Yhdysvaltoihin. 1980-luvun puolivälissä hän valvoi maan vaikutusvaltaisimpiin huumepäälliköihin kuuluvan Miguel Angel Félix Gallardon logistiikkaa. Gallardon jäätyä kiinni vuonna 1988 Guzmán perusti kuitenkin oman huumejärjestönsä.Hän tuotti kokaiinia, heroiinia ja marihuanaa. Guzmanin nettovarallisuus oli miljardi dollaria.

  6. Griselda Blanco

  Griselda Blanco Restrepo, jälleen yksi nainen rikkaimpien rikollisten joukossa. Hänet tunnetaan maailmalla parhaiten nimellä "Musta leski". En tarkoita Scarlett Johanssonia. Vitsejä lukuun ottamatta hän oli kolumbialaisen Medelln-kartellin huumekuningas ja Miamin kokaiinikaupan ja -rikollisuuden johtaja 2000-luvun alkupuolella. Hän oli vastuussa lähes 2 000 murhasta salakuljettaessaan huumeita Kolumbiasta New Yorkiin,Miami ja Kalifornia.

  Syyskuun 3. päivänä 2012 hänet ammuttiin ja tapettiin 69-vuotiaana. Blanco oli yksi maailman rikkaimmista ja vaarallisimmista naisista sekä maailman menestynein huumeparoni. Hän on maailman ensimmäinen naispuolinen miljardöörituomittu, joka johti miljardien dollarien kokaiinikauppaa rautaisella kädellä ja josta tuli yksi historian vaarallisimmista ihmisistä. Hänen arvioitu nettovarallisuutensa on 2 dollaria.miljardia.

  5. Dawood Ibrahim

  Dawood Ibrahim Kaskar on intialainen alamaailman kuningas & huumeparoni, joka on paennut kiinniottoa. Hän syntyi 26. joulukuuta 1955 Dongrissa, Intiassa. Dawood Ibrahim johtaa intialaista järjestäytynyttä rikollisjärjestöä nimeltään; The D-Company, joka perustettiin Mumbaissa 1970-luvulla. Dawood Ibrahim on etsintäkuulutettu terrorismista, murhista, kiristyksestä, tahallisista murhista, huumekaupasta ja lukuisista muista rikoksista.

  Vuonna 2003 Intia ja Yhdysvallat nimesivät hänet maailmanlaajuiseksi terroristiksi ja asettivat 25 miljoonan Yhdysvaltain dollarin palkkion hänen osallisuudestaan Bombayn pommi-iskuihin vuonna 1993. FBI ja Forbes nimesivät hänet kolmanneksi maailman 10 etsityimmän karkurin listalla vuonna 2011. Ibrahim hallitsee 75 prosenttia maailman heroiinikaupasta. Hän on kuitenkin mukana monissa muissakin liiketoimissa,Timantteja, kultaa ja kiinteistöjä. 6,7 miljardin dollarin arvoisella nettovarallisuudellaan hän kuuluu myös maailman rikkaimpien rikollisten joukkoon.

  4. Leona Helmsley

  Leona Mindy Roberts Helmsley oli tuomittu rikollinen ja menestynyt yhdysvaltalainen liikenainen. Hänen räikeä asenteensa ja hirmuhallinnosta saivat hänelle arvonimen "Queen of Mean". Helmsley todettiin 30. elokuuta syylliseksi yhteen syytekohtaan, joka koski salaliittoa Yhdysvaltojen pettämiseksi; kolmeen syytekohtaan, jotka koskivat veronkiertoa; kolmeen syytekohtaan, jotka koskivat vilpillisten veroilmoitusten tekemistä; kuudentoista syytekohtaan, jotka koskivat avunantoa veronkierron toteuttamisessa.väärästä yritys- ja henkilöyhtiöveroilmoituksesta sekä kymmenestä postivarkaudesta. Leona Helmsley tullaan ikuisesti tuntemaan yhdestä kaikkien aikojen epäkunnioittavimmista kommenteista: "Me emme maksa veroja, vain pikkuihmiset maksavat veroja." Hänen nettovarallisuutensa oli 8 miljardia dollaria.

  3. Semion Mogilevich

  Semion on venäläinen järjestäytyneen rikollisuuden pomo. Hän perusti pian hyvin järjestäytyneen rikollisyrityksen tyypillisen amerikkalaisen mafiaperheen tyyliin. Tunnetaan Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen virastojen toimesta useimpien venäläisten mafiasyndikaattien "pomojen pomona" maailmassa. Pidetään myös FBI:n toimesta "maailman vaarallisimpana mafiapomona". Asekauppaa, palkkamurhia, kidnappauksia, huumeiden salakuljetusta jaFBI on nostanut häntä vastaan syytteen maailmanlaajuisesta prostituutiosta. Arvioidulla 10 miljardin dollarin nettovarallisuudellaan hän on rikkaimpien rikollisten joukossa kolmantena. Semion asuu tällä hetkellä vapaana Moskovassa ja hänellä on kolme lasta.

  2. Amado Carrillo Fuentes

  Amado Carrillo Fuentes oli meksikolainen huumepomo. Hän otti Juárezin kartellin johtoonsa sen jälkeen, kun hänen pomonsa Rafael Aguilar Guajardo oli murhattu. Fuentes tunnettiin myös nimellä "El Senor de Los Cielos", mikä tarkoittaa taivaan herraa. Nyt saatat kysyä, miksi hän käyttää tätä nimeä? Koska hänellä oli tapana kuljettaa huumeita suurella lentokoneiden laivastolla. Hän oli myös kuuluisa siitä, että hän käytti Kolumbiaa rahanpesuun.tämän laivaston rahoittamiseksi.

  Hänen omaisuutensa meksikolaisen kartellin jäsenenä on noin 25 miljardia dollaria. Hän on kaikkien aikojen rikkaimpien rikollisten joukossa toisena. Hän oli hyvin tunnettu tällä hetkellä, ja hän näyttää olevan tunnettu minkä tahansa laittomasta toiminnasta kertovan viran kanssa. Yllättäen hän kävi plastiikkakirurgiassa, jotta poliisi ei pystyisi missään vaiheessa jahtaamaan häntä. Hänen henkivartijansa sen sijaan salamurhasivat hänet, kun hän oli ottamassahänen kasvonsa muuttuivat.

  1. Pablo Escober

  Nykyisen vuosisadan luultavasti tunnetuin huumeparoni on Pablo Escobar. Pablo Escobar on ammatissaan vertaansa vailla. "Kokaiinin kuningas" keräsi omaisuuden, joka teki hänestä historian rikkaimman rikollisen. Ja myös yhden maailman rikkaimmista yksilöistä. Useiden vuosien ajan hänellä oli lähes monopoliasema huumekaupassa Yhdysvalloissa. Hänen valtakuntansa on kirjallisuudessa vertaansa vailla, jaääneen luettuna se vaikuttaa melkein keksityltä.

  Joka kuukausi hänen järjestönsä toi Yhdysvaltoihin 70-80 tonnia kokaiinia. Se vastasi 80 prosentista maan kokonaissummasta, ja lisäksi satoja tonneja tuotiin maihin kaikilla alueilla Etelämannerta lukuun ottamatta. Hän tienasi 420 miljoonaa dollaria viikossa. Pablon varallisuus antoi hänelle paljon vaikutusvaltaa. Hän pystyi lahjomaan poliitikkoja tai murhaamaan heidät, jos he kieltäytyivät ottamasta vastaan hänen lahjuksiaan.Forbes-lehti rankkasi Escobarin maailman seitsemänneksi rikkaimmaksi mieheksi 30 miljardin dollarin nettovarallisuudellaan. Kolumbian joukot teloittivat Escobarin vuonna 1993 Kolumbian vankilasta paettuaan Yhdysvaltain avustuksella.

  Johtopäätökset.

  Kukaan ei väitä, että rikollisuus voi tarjota tuomitulle paljon vaurautta, mutta seuraukset ovat hyvin tuhoisia. Suurin osa edellä luetelluista rikollisista suorittaa edelleen vankeusrangaistustaan. Tosin osa on jo kuollut. Koska rikollisuuden ala on miljardien dollarien arvoinen, se vetää puoleensa suuren määrän yksilöitä eri puolilta maapalloa. On monia selityksiä sille, ettäKoulutuksen puute, kodittomuus, sosiaalinen paine ja halu vaurastua ovat joitakin merkittävimpiä tekijöitä. Vain koulutuksella on kyky muuttaa ihmisten mieliä, ja siksi se on niin tärkeää. Rikolliset keräävät valtavasti rahaa, mutta lopputuloksena on kuolema tai vankeus.

  VASTUUVAPAUTUS: Varmistakaa, että minulla ei ole aikomusta työntää teitä rikollismaailman läpi. Tämä luettelo "maailman rikkaimmat rikolliset" on vain viihdytystarkoituksessa.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden