"Suuren vallan myötä tulee suuri vastuu!" Keitä luulette olevan ihmiskunnan historian pahimmat hallitsijat, julmimmat johtajat? Napoleonin kaltainen kuningas, joka johti tuhansia ihmisiä kuolemaan? Bushin kaltainen presidentti, joka käytti varallisuuttaan poliittiseen hyötyyn, joka johti väkivaltaan ja uusiin väkivaltaisuuksiin kaikkialla maailmassa? Vai Idi Aminin kaltainen despootti, joka syrjäytti vallanpitäjän ja asetti itsensä valtaan,hallitsevat maata rautaisella nyrkillä? Vai onko kyse 1900-luvun sodanlietsojista, kuten Hitleristä tai Stalinista?

Kun on kyse hallitsijaksi ryhtymisestä, kaikki eivät pysty hoitamaan tätä tehtävää. Jotkut läpäisevät ajan testin, kun taas toiset nousevat pahimmiksi hallitsijoiksi tulevien sukupolvien aikana. On mielenkiintoista tietää, mikä tekee hallitsijasta yhden historian huonoimmista hallitsijoista. Yritämme löytää juuri sen, ja tässä postauksessa keskitymme kaikkien aikojen 10 pahimpaan hallitsijaan:

Nämä ovat historian 10 pahinta hallitsijaa:

  10. Robert Mugabe

  Zimbabwen presidentiksi valitun Mugaben tiedetään kiduttaneen lukemattomia ihmisiä leimaamalla heidät häiriköiksi tai vastustajalleen työskenteleviksi. Hän jätti toimittajat vaiennettaviksi ja peukaloi kahdet hänen aikanaan pidetyt vaalit. Mugabe on nimetty yhdeksi maailman "pahimmista diktaattoreista" ihmisoikeuksien kannalta kaikilla aloilla. Häntä arvostellaan laajalti puutteellisesta talouden hoidosta, ihmisoikeuksienväärinkäytöksistä ja siitä, että hän kieltäytyi luopumasta virastaan kansan vaatimuksesta huolimatta.

  9. Bashar Al-Assad

  Kauheana ja ajattelemattomana johtajana tunnettu Bashar Al-Assad on riistänyt Syyrian kansalaisilta heidän perusoikeutensa elää rauhallista elämää. Hän on väkivaltainen mies, joka käyttää väkivaltaisia keinoja pitääkseen kurissa ihmiset, jotka eivät kannata häntä. Bashar juoksi ilman vastustajaa vuoden 2007 presidentinvaaleissa, ja hänen salaiset poliisivoimansa (Mukhabarat) ovat rutiininomaisesti kidnapanneet, kiduttaneet ja surmanneet poliittisia aktivisteja.Vuodesta 2011 lähtien Syyrian armeija ja turvallisuuspalvelut ovat käyttäneet panssarivaunuja ja raketteja umpimähkään Syyrian opposition jäseniä ja tavallisia siviilejä vastaan.

  8. Omar al-Bashir

  Kenttämarsalkka Omar Hassan Ahmad Al-Bashir on Sudanin presidentti ja Kansallisen kongressipuolueen johtaja. Hän on yksi pahimmista hallitsijoista koskaan. Omar on ollut vallassa vuodesta 1989. Kansainvälinen rikostuomioistuin etsii häntä sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan, erityisesti Darfurin alueella. Pidätysmääräyksestä huolimatta hän matkustaa vapaasti myötämielisiin maihin ylpeilemään suhteellisella koskemattomuudellaan.2,7 miljoonan ihmisen uskotaan joutuneen siirtymään kotiseudultaan vuoden 2003 jälkeen Darfurin kapinallisten vastaisen sotaretken seurauksena.

  7. Francisco Franco

  Hän on espanjalainen sotilasjohtaja, joka hallitsi Espanjan diktaattorina vuodesta 1939 kuolemaansa saakka. Franco oli kuuluisa kansansa kiduttamisesta. Lisäksi hänestä tuli myös palautetun Espanjan kuningaskunnan tosiasiallinen regentti, mikä teki hänestä vielä pahemman yleisön silmissä. Francisco Franco kuuluu historian pahimpiin hallitsijoihin.

  6. Than Shwe

  Burman johtava kenraali Than Shwe on kuudennella sijalla maailman pahimpien hallitsijoiden listallamme. Hän on ollut Burman sotilasjuntan hallitsija vuodesta 1992. Shwe nousi valtaan ja osoitti pian sen jälkeen, miten sairas mies hän oli kansainväliselle yhteisölle Nargis-myrskyn jälkimainingeissa, kun hän kielsi pelastus- ja avustusryhmiä pääsemästä hirmumyrskyn uhrien luo.

  5. Madagaskarin kuningatar Ranavalona I.

  Tunnetaan myös nimellä Madagaskarin hullu kuningatar. Zedongin tavoin Madagaskarin kuningatar Ranavalona I oli vastuussa yli miljoonan ihmisen tappamisesta. Kerran Ranavalona onnistui tappamaan 10 000 ihmistä yhden viikon aikana. Hän noudatti eristämispolitiikkaa ja katkaisi maansa yhteydet muihin vauraisiin eurooppalaisiin maihin, mikä aiheutti valtavaa vahinkoa maalle. 33-vuotisen valtakautensa aikana hän hallitsi kuin tyranni,kun taas tavalliset ihmiset kärsivät säännöllisestä sodankäynnistä, sairauksista ja vaikeasta pakkotyöstä.

  4. Ariel Sharon

  Tämän miehen tiedetään ärsyttäneen ranskalaisia ja olevan ahdasmielinen vähemmistöjä koskevissa mielipiteissään. Sharonia pidetään yhtenä maan suurimmista sotilasstrategioista, ja hän on Israelin pääministeri, joka sattuu olemaan listalla kaikenlaisista kiistoista, joita vain voi ajatella.

  3. Kuningatar Maria I

  Kuningatar Maria I, joka tunnetaan myös nimellä Bloody Mary, on yksi historian pahimmista hallitsijoista. Hänen yrityksensä muuttaa Englanti takaisin roomalaiskatoliseksi ei ollut hyvä veto ja johti siihen, että hän poltti 300 protestanttia kuoliaaksi. Sanotaan, että hänen takiaan Englanti menetti alueitaan Ranskalle. Hän kuuluu myös oikeutetusti historian pahimpien naisten joukkoon.

  2. George W. Bush

  Yhdysvaltain 43. presidentiksi valittua George W. Bushia pidetään usein yhtenä historian huonoimmista hallitsijoista monestakin syystä. Hänen politiikkansa aiheutti suuren laman. Kun hän tuli virkaan, Bush peri uskomattoman vahvan talouden, jonka edellinen presidentti oli rakentanut, ja silti hän antoi talouden romahtaa, mikä johti työpaikkojen ja kuolemantapausten puutteeseen. Lisäksi useimmat ihmiset uskovat, että hän on suurelta osinHänen aloittamansa niin sanottu terrorismin vastainen sota vei miljoonia ihmishenkiä. Vuonna 2010 Sienan presidenttitutkijoiden rankingissa Bush arvioitiin yhdeksi maan viidestä huonoimmasta presidentistä. Vuonna 2009 C-SPANin rankingissa Bush oli kahdeksan huonoimman presidentin joukossa.

  1. Adolf Hitler

  Ei voi olla kiistatonta, kuka on historian pahimpien hallitsijoiden listan kärjessä. Ei palkintoja arvauksesta - se on Hitler. Hän oli natsi-Saksan diktaattori, toisen maailmansodan alkuunpanija, holokaustin keskushahmo ja ihmiskunnan historian vihatuin mies. Hän oli yksin vastuussa 5,5 miljoonan juutalaisen kansanmurhasta. Hitler ja hänen natsihallintonsa olivat myös vastuussa19,3 miljoonan siviilin ja sotavangin kuolemaan. Lisäksi hänen sotatoimiensa seurauksena Euroopassa sodan aikana kuoli 29 miljoonaa sotilasta ja siviiliä.

  10 pahinta hallitsijaa historiassa

  1. Adolf Hitler
  2. George W. Bush
  3. Kuningatar Maria I
  4. Ariel Sharon
  5. Madagaskarin kuningatar Ranavalona I
  6. Than Shwe
  7. Francisco Franco
  8. Omar al-Bashir
  9. Bashar Al-Assad
  10. Robert Mugabe
  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden