Jos seinillä kiemurtelevat harmaat liskot karmivat sinua, jos sinulla on mahdollisuus pyörtyä, jos yksi putoaa päällesi silloin, kun vähiten odotat sitä, jos lisko, joka saa sinut yllättymään, saa sinut pakenemaan huutoa tahtomattaan, niin tämä luettelo maailman oudoimmista liskoista on todennäköisesti kauhuesitys sinulle. Mutta toisaalta, saatat olla yksi niistä masokisteista, jotkanautit pelkäämisestä ja katsot kauhuelokuvia silmät kiinni. Siinä tapauksessa jatka vain. Esittelen sinulle maailman 10 siistimpää ja oudointa liskoa - suuria ja pieniä.

  Maailman 10 oudointa liskoa.

  10. Kääpiögecko

  Aloitetaan lähtölaskenta luultavasti vähiten uhkaavalla liskolla - kääpiöliskolla, jota tavataan Madagaskarin saarilla Afrikassa ja jonka pituus vaihtelee lajista riippuen 14 millimetristä enimmillään 29 millimetriin. Ne ovat enimmäkseen vastikään löydettyjä lajeja, joista pienin, Brookesia micra -lajin laji, tunnistettiin vuonna 2012. Ne pystyvät kiipeilemään lehtiä ja oksia pitkin, ja niiden pää on vartaloa suurempi.Eivätkö ne olekin söpöjä? Siis jos et löydä niitä nenästäsi, kun heräät.

  Katso myös; Maailman 10 hitainta eläintä.

  9. Vyötiäislisko Garmadillo Girdled Lizard

  On myönnettävä - vyötiäislisko on aika siisti lisko: ne näyttävät suoraan Pokemon-sarjakuvista. Niitä tavataan Etelä-Afrikassa, ja ne ovat keskimäärin noin 7,5-9 senttimetrin kokoisia, ja ne ovat väriltään vaalean- tai tummanruskeita, mikä on ansainnut niille lempinimen kultainen vyötiäinen. Ne elävät kallion halkeamissa ja rakosissa, joten et löydä niitä helposti. Mutta jos löydät, ja ne tuntevat olonsa uhatuksi, nekäpertyy palloksi ja ottaa häntänsä suuhunsa, jolloin paksut, neliönmuotoiset suomut suojaavat sitä.

  Katso myös; 10 järkyttävintä eläinten hyökkäystä ihmistä vastaan.

  8. Hapsulisko

  Top 10 oudointa liskoa -Lisko.

  Muistatko Jurassic Park -elokuvassa esiintyneen myrkkyä sylkevän dinosauruksen, joka sokaisi ihastuttavan halajaisen miehen ja söi hänet sitten? Pohjois-Australiassa ja eteläisessä Uudessa-Guineassa elävällä hapsuliskolla on samanlainen röyhelö kaulan ympärillä, vaikka sen suuri nahkakimppu onkin varsin värikäs. Jos löydät sen edestäsi suu auki, röyhelö levällään ja vartalo kohollaan, niin näet sen kirkkaat värit,Muista, että se pelkää enemmän kuin sinä. 85-senttinen lisko viettää suurimman osan ajasta puissa.

  Katso myös; Top 10 läpinäkyvää eläintä.

  7. Fantastinen lehtihäntägecko

  Älkää yllättykö: on todellakin olemassa lisko, joka on nimetty "fantastiseksi", vaikka Fantastic Leaf-Tailed Geckoa kutsutaan myös Saatanalliseksi Leaf Tail Geckoksi. Noin 6,6-15cm pitkä Leaf-Tailed Gecko muistuttaa väriltään kuihtunutta lehteä, ja sen häntä on itse asiassa litistynyt ja näyttää lähes täsmälleen kuivuneelta ja mätänevältä lehdeltä. Yksi maailman oudoimmista liskoista, joilla onParhaat naamiointitekniikat, ja ne ovat Afrikassa sijaitsevan Madagaskarin saaren metsissä endeemisiä.

  Katso myös: Top 10 pienintä elävää eläintä.

  6. Kaksipäinen kaksoispäälisko

  Top 10 oudointa liskoa - Bobtail Lizard.

  Luontoäiti oli niin ylpeä pelottavan näköisistä luomuksistaan, että se päätti antaa yhdelle niistä, itäisen Australian Shingleback-liskolle, kaksi nättiä naamaa. Kaksipäisen bobtail-liskon oikeassa päässä on sininen kieli - koska se on sinikielinen skinkki - ja toinen "pää", eli sen tynkäinen häntä, muistuttaa sen kasvoja. Tämä auttaa hämmentämään sen saalistajia, varsinkin kun sen takajalat ovat lähempänä häntää pitkin.26-31 senttimetrin pituinen hidas "uninen" lisko on yksi maailman oudoimmista liskoista.

  Katso myös: 10 outoa eläintä, joiden olemassaolosta et tiennyt.

  5. Lentävä gekko

  Kyllä, kuulit oikein. Painajaisesi ovat heränneet henkiin lentokykyisten liskojen muodossa. Jos saat minisydänkohtauksen, yritä hengittää, sillä nämä oudoimmat liskot eivät varsinaisesti lennä - ne liukuvat, mutta jopa 60 metrin korkeudessa. Kaakkois-Aasian maissa, lähinnä Thaimaassa, Myanmarissa jne., tavatut lentävät gekot ovat arboreaalisia liskoja, joilla on siivekkeet, joiden avulla ne voivat luoda nostetta ja hallita putoamista.ovat alle 20 senttimetrin pituisia, ja ne ovat mestareita naamioitumisessa kätkeytyvän värityksensä ja kalvojensa ansiosta.

  Katso myös: 10 upeaa hohtavaa eläintä.

  4. Purjejalkainen vesilisko

  Jos et asu Filippiineillä, sinun ei tarvitse olla huolissasi purje-uintiliskosta, sillä ne elävät vain Filippiineillä. Ne ovat yksi maailman oudoimmista liskoista, ja ne voivat olla jopa 1 metrin pituisia. Ne rakastavat uida joissa ja asuvat niiden läheisyydessä. Koska ne ovat kaikkiruokaisia, niiden suosikkieläimiä ovat vain pienet eläimet. Pyrstön purjeenmuotoisen rakenteensa ja harjansa ansiosta ne näyttävätLisäksi liskot, erityisesti urokset, ovat väriltään violetteja, punaisia tai sinisiä.

  Katso myös; Top 10 tappavinta eläintä ympäri maailmaa.

  3. Galapagossaarten maaiguaani

  Charles Darwin kutsui Galapagossaarten maa-iguaaneja "rumiksi eläimiksi, jotka ovat alhaalla kellertävän oranssin värisiä ja ylhäällä ruskeanpunaisia: matalan kasvokulmansa vuoksi ne näyttävät harvinaisen typeriltä." Ne kasvavat 1-1,5 metrin pituisiksi, painavat noin 11 kiloa ja pesivät tuliperäisillä kallioilla Galapagossaarilla, pääasiassa Fernandinalla, Isabelalla, Santa Cruzissa, Pohjois-Seymourilla, Baltralla ja South Plazalla. 5000-10 000 jäljellä olevaaliskot ovat kasvinsyöjiä, mutta jotkut ovat opportunistisia lihansyöjiä, jotka napostelevat pieniä tuholaisia tai raatoja.

  Katso myös: 10 karmivan ja hauskan näköistä eläintä.

  2. Merileguaani

  Myös Galapagossaarten saaristossa levittäytyneet merileguaanit aiheuttivat Darwinille vastenmielisyyttä, sillä hän kutsui niitä "pimeyden impeiksi" ja kuvaili niitä "inhottaviksi kömpelöiksi liskoiksi", jotka ovat "yhtä mustia kuin huokoiset kivet, joiden päällä ne ryömivät". Nämä 200-340 millimetrin pituiset ja 1-13 kiloa painavat liskot kuuluvat maailman ainutlaatuisimpiin ja oudoimpiin liskoeläimiin, sillä ne elävät kalliorannoilla ja sukeltavat jopa 9 metrin syvyyteen kylmään.koska onneksi ne syövät levää, jota ne kaapivat kivistä litteillä leuoillaan.

  Katso myös; 10 kaunista mutta yllättävän vaarallista eläintä.

  1. Komodon lohikäärme

  Merkitse muistiin Indonesian Komodon, Rincan, Floresin, Gili Motangin ja Padarin saarten nimet ja muista, ettet koskaan mene sinne, koska pahin painajaisesi asuu siellä Komodon lohikäärmeiden muodossa, jotka ovat suurin elävä liskolaji, sillä ne kasvavat jopa 3 metrin pituisiksi ja painavat keskimäärin 70 kiloa. Asiat menevät vielä pahemmiksi. Ne ovat lihansyöjiä, niillä on 60 hammasta, niillä on verellä värjätty myrkyllinen sylki, ja ne käyvät kimppuun.Ihmiset. Niiden suomuinen, karu nahka saa ne näyttämään aivan kuin kotilisko, mutta suuremmilta.

  Katso myös; 10 suosittua myyttiä dinosauruksista kumottu.

  Maailmassa on paljon, paljon enemmän outoja liskoja, kuten kirkkaat ja ainutlaatuiset Agama-liskot, Gila-hirviöt, Red-Eyed Crocodile Skink, Lesser Chamelion jne. tai karkeat ja muinaisen näköiset Thorny Dragon, Horned Lizard jne. Jotkut eivät edes ole liskoja, mutta näyttävät vain niiltä, kuten Baja Worm Lizard. Mutta ei mennä enää mihinkään tällaisiin yksityiskohtiin. Mahdollisuuksien mukaan olet jo saanut tarpeeksesi.Ehkä et enää koskaan nuku, koska ajatus siitä, että nämä olennot kulkevat maan päällä jossakin päin maailmaa jopa silloin, kun sinä nukut, kävelet, puhut tai hengität, saa sinut vakuuttuneeksi siitä, ettet koskaan enää sulje silmiäsi.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden