Kun uusia android-laitteita ja suorittimia julkaistaan, vertailuanalyysisovellukset saavat paljon huomiota, aivan kuten ne saavat huomiota myös silloin, kun käyttäjät ostavat uuden puhelimen. Toiset ovat parempia kuin toiset, ja numeeriset pisteet yleisellä asteikolla edustavat todellista suorituskykyä, jota laitteelta on syytä odottaa. Vertailuanalyysisovellukset ovat parhaita työkaluja Android-laitteiden suorituskyvyn vertailemiseen seuraavien osaltaylikellotusten tai ytimen muutosten testaaminen laitteessa tai grafiikan renderöinnin testaaminen, jotta voidaan päättää, minkä tuotteen ostaa. Näillä sovelluksilla voidaan testata verkon suorituskykyä, käynnistysnopeutta, pelaamista, prosessoria, I/O:ta, verkkoselaamista ja grafiikan vetovoimaa lukuisille laitteille ja kokoonpanoille. Tässä on siis luettelo 10 parhaasta sovelluksesta, joilla voidaan arvioida Android-puhelimia .

  1. AnTuTu 4.5

  AnTuTu Benchmark on yksi Android-maailman suosituimmista benchmarking-sovelluksista, jota johtavat teknologiayritykset ja laitteistokatsaussivustot käyttävät alan standardina. Tätä benchmarking-sovellusta on käyttänyt jo yli 100 000 000 käyttäjää ja myös Google I/O 2014 -tapahtuman aikana. Tällä Click and Go -testisarjalla Antutu testaa Android-laitteen kaikkia osa-alueita, jotka keskittyvät pääasiassaUX:n, GPU:n, RAM:n, CPU:n ja Input/Outputin suorituskyky. Käyttäjäkokemus eli UX laskee laitteen kokonaissuorituskyvyn, kun taas CPU-testeissä mitataan CPU:n tehoa. RAM- ja GPU-testi mittaa RAM-muistin ja grafiikkasuorittimen suorituskykyä. Pisteet voivat kuitenkin vaihdella hieman joka kerta, sillä Antutun tuloksiin voivat vaikuttaa muun muassa laitteen lämpötila ja käynnissä olevat sovellukset.

  2. NenaMark 2

  NenaMark2 on OpenGL-vertailusovellus huippuluokan mobiililaitteille, joissa on korkeamman resoluution grafiikka ja kehittyneet graafiset tehosteet. NenaMark mittaa suorituskykyä käyttämällä realistisia kohtauksia ja antaa suorituskykyarvosanan ruutuina sekunnissa, jota voidaan käyttää eri laitteiden välisiin realistisiin vertailuihin. Se testaa vaikutuksia Skeletal Animation matriisianimaatiolle, Morph TargetinAnimaatio vertex-sarjojen sekoittamiseen, vesi heijastuksiin ja Fresnel-efektiin, pilvi- ja savujärjestelmä kehittyneeseen hiukkasjärjestelmään ja dynaaminen valaistus diffuusiin valaistukseen vertex-kohtaisesti. Se käyttää myös Map Reflections -tekniikkaa ilman dynaamista kuutiokartan luomista renderöinnin suorituskyvyn tarkistamiseen.

  3. Kvadrantti 2.1.1

  Quadrant on prosessori- ja grafiikkapenkki, joka vaatii Internet-yhteyden penkkitulosten laskemiseen, ja sitä tuetaan mainoksilla. Quadrant testaa prosessorin ja sen aritmeettisten operaatioiden, XML-jäsennyksen ja multimedian dekoodauksen suorituskykyä, kun taas I/O-suorituskykytesti luottaa tiedostojärjestelmän käyttämiseen ja tietokantaoperaatioihin. 2D- ja 3D-grafiikan suorituskyky voidaan myös laskea käyttämälläOpenGL single-pass ja multi-pass renderöinti stencil-puskureilla. Tämä sovellus ei toimi laitteissa, joissa ei ole näytönohjainta, kuten Spica, Tattoo jne. Tekijät ovat jo ilmoittaneet, että tätä benchmarking-sovellusta ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

  4. Vellamo

  Vellamo on helppokäyttöinen paketti, joka on suunniteltu järjestelmätason vertailuarvoista Android 4.0:aan tai uudempaan perustuville laitteille. Tämä sovellus sisältää kolme ensisijaista lukua. HTML5 Browser -luku arvioi mobiilin verkkoselaimen suorituskykyä; Multicore-luku mittaa useiden suorittimen ytimien synergiaa ja Metal-luku mittaa mobiiliprosessorien suorittimen osajärjestelmän suorituskykyä. Se on suunniteltu testaamaanUX:n suorituskyky, 3D-grafiikka, muistin luku- ja kirjoitussuorituskyky sekä kaistanleveyden huippusuorituskyky. HTML5-luku on joukko järjestelmätason verkkoselailutestejä, mukaan lukien grafiikan renderöinti ja JavaScript pikselisulauteen ja verkkopinon suorituskyky. Metal-luku on joukko erillisiä alemman tason vertailuarvoja suorittimen ympärillä, joihin sisältyy suorittimen suorituskyky kokonaisluku- ja liukulukuoperaatioissa.

  5. Basemark X

  Basemark X by Rightware on benchmarking-sovellus Android-, iOS- ja Windows Phone 8 -laitteiden objektiiviseen alustojen väliseen vertailuun hardcore-pelaamista varten. Siinä on raskasta grafiikkasisältöä, joka ajaa testatut laitteet äärirajoille. Se on rakennettu todellisen pelimoottorin Unity 4.2.2:n päälle, joka heijastaa älypuhelinten ja tablettien todellista grafiikkasuorituskykyä renderöitäessä tulevia 3D-pelejä.Voit valita joko keskitasoisen tai korkean laadun, kun suoritat vertailuanalyysin laitteen määrittelyn mukaan. Testien lopuksi Basemark X tuottaa laadukkaan ja objektiivisen pistemäärän, jota voidaan verrata muiden laitteiden pistemääriin Rightwaren virallisessa Power Board -tietokannassa.

  6. GFXBench 3.0

  GFXBench on yhdellä ainoalla helppokäyttöisellä sovelluksella varustettu, alustojen ja API:n rajat ylittävä 3D-grafiikkapenkki, joka mittaa grafiikkasuorituskykyä, pitkän aikavälin suorituskyvyn vakautta, renderöinnin laatua ja virrankulutusta. Se lisää suosittuun GFXBench 3D-grafiikkapenkkiin kehittyneitä OpenGL ES 3 -ominaisuuksia ja uusia erikoistestejä. Sovelluksessa Manhattan-testi on grafiikkasuorittimen intensiivinen OpenGL ES 3 -testi, jossa käytetään kehittyneitäAPI-ominaisuudet sekä akku- ja vakaustesti, joka mittaa laitteen akkukestoa, suorituskyvyn vakautta kirjaamalla ruutuja sekunnissa ja odotettua akkukestoa, kun käynnissä on jatkuvia pelimäisiä animaatioita T-Rex-kohtauksen kanssa. Se sisältää myös Render-laatutestin, jolla mitataan laitteen tarjoamaa visuaalista uskollisuutta huippuluokan pelaamisessa.

  7. Smartbench

  Smartbench on moniydinystävällinen benchmark-sovellus, joka mittaa android-laitteiden kokonaissuorituskykyä. Se raportoi sekä tuottavuus- että peli-indeksin sopiakseen sekä tuottaville käyttäjille että 3D-pelaajille. Tämä sovellus kuormittaa jokaista testiä enemmän, jotta laitteen suorituskyky voidaan arvioida tarkasti, koska se on täysin valmistautunut neliytimiseen älypuhelinmaailmaan, ja valitettavasti se toimii hitaammin.Uudessa versiossa on myös suuri polygoniobjektien määrä ja 3D-renderöintitesti. Se tunnistaa myös korkean resoluution näytöt ja käyttää niitä asianmukaisesti arvioinnissa. Uusille ja olemassa oleville Smartbench Donate -käyttäjille se tarjoaa joitakin lisäominaisuuksia, kuten mainoksetonta, koko tuloshistoriaa ja tulostaulukkoa ilman testin suorittamista ensin.

  8. 3DMark 1.3

  3DMark 1.3 on cross-platform benchmarking apps, joka vertaa android-laitteen suorituskykyä puhelimiin ja tabletteihin, joissa on iOS, Windows tai Windows RT. Se on täysin ilmainen ilman sovelluksen sisäistä ostoa tai rajoitusvaihtoehtoa. 3dMark on rakennettu Ice Storm, OpenGL ES 2.0 benchmark, joka arvioi käyttämällä kiinteää off-screen renderöintiä 720p:ssä ja skaalaa sitten tulosteen natiivinäytölle sopivaksi.Ice Storm platform sisältää kaksi grafiikkatestiä, jotka on suunniteltu rasittamaan näytönohjaimen suorituskykyä, ja fysiikkatestin, joka rasittaa suorittimen suorituskykyä. Ice Storm Extreme nostaa ruudun ulkopuolisen renderöinnin resoluution 1080p:hen ja käyttää grafiikkatesteissä laadukkaampia tekstuureja ja jälkikäsittelyefektejä luodakseen uusimmille älypuhelimille ja tablet-laitteille vaativamman kuormituksen.

  9. GeekBench 3.1.

  GeekBench 3.1 on suosittu cross-platform benchmarking sovellus, joka sisältää useita uusia testejä, jotka on suunniteltu simuloimaan todellisia skenaarioita android-mobiiliprosessorin suorituskyvyn mittaamiseksi nopeasti ja tarkasti. Jokainen Geekbench 3:n testi on moniydin tietoinen, mikä mahdollistaa Geekbench 3:n mitata laitteen prosessorin koko potentiaalia ja raportoi suorituskyvyn myös erillisinä yhden ja usean ytimen testeinä.pisteet, joista selviää, miten laite käsittelee sovelluksia. Sovellus on erittäin helppokäyttöinen lähinnä koneen prosessorin ja muistin suorituskyvyn arvioimiseen. Verkkopohjaisen Result Browser -selaimen avulla benchmark-tulosten säilyttäminen ja käyttäminen on helppoa mistä tahansa. Result Browser -selain voi kuitenkin hieman tukkeutua intensiivisen käytön jälkeen.

  10. SpeedTest

  Tämä Ooklan suunnittelema benchmarking-sovellus on liitetty Speedtest.netiin, joka on laajalti tunnettu ja yksi käytetyimmistä verkkotestausmoottoreista miljoonien käyttäjien työpöydille ja kannettaville tietokoneille. Se on erittäin helppokäyttöinen sovellus android-laitteiden hardcore-verkon suorituskyvyn arvioimiseen. Se tarjoaa tarkan yhden napautuksen yhteystestauksen alle 30 sekunnissa globaalin verkon ansiosta. Lisäksi se arvioija antaa tarkan tuloksen laitteen lataamisesta, lataamisesta ja pingistä. Tässä sovelluksessa on myös reaaliaikaisia kaavioita, jotka osoittavat laitteen yhteyden johdonmukaisuuden, koska se myös etsii vikoja ja tarkistaa luvatun verkon nopeuden. Aiempien testien seuranta yksityiskohtaisella raportoinnilla ja tulosten jakaminen ovat kaksi tämän sovelluksen parasta ominaisuutta.

  Markkinoilla on myös monia muita sovelluksia, joilla voidaan arvioida laitteen tarkkaa suorituskykyä. Kuten tiedämme, useimmat eri merkkien lippulaivapuhelimet arvioidaan benchmarking-sovellusten antaman tuloksen perusteella. Olipa kyse sitten pelien laadusta tai suorittimen ja muistin suorituskyvyn arvioinnista, nämä sovellukset ovat käteviä ja välttämättömiä jokaiselle android-laitteen käyttäjälle. Seuraavassa on joitakin muita hyviä luetteloita,saatat myös pitää; 10 kallein matkapuhelin, ja 10 paras iPhone Apps opiskelijoille.

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden