Jos etsit matkustusinspiraatiota, älä etsi kauempaa. Tässä on luettelo maailman 10 parhaasta matkakohteesta. Thaimaan rannoista Nepalin lumihuippuisiin vuoriin, tällä listalla on jokaiselle jotakin.

Alla on lueteltu 10 parasta paikkaa, joissa kannattaa vierailla ympäri maailmaa vuosina 2022-23. Nämä ovat henkeäsalpaavia, nämä ovat leukoja pudottavia, nämä ovat niiden paikkojen listan kärjessä, jotka sinun on ehdottomasti nähtävä ennen kuolemaasi.

  Maailman 10 parasta käyntikohdetta:

  Olivatpa kiinnostuksen kohteesi mitkä tahansa, tällä listalla on varmasti paikka, joka puhuttelee sinua. Aloita siis unelmiesi matkan suunnittelu jo tänään!

  10. Palawanin saari, Filippiinit

  Jos etsit henkeäsalpaavaa saarikohtaa, etsi Filippiineillä sijaitsevaa Palawanin saarta. Tällä saarella on kaikkea - upeita valkoisia hiekkarantoja, turkoosia vettä, vehreitä viidakkomaisemia ja ystävällisiä paikallisia. Palawan on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia Filippiinien luonnon kauneudesta.

  Palawanin saari on Filippiinien kaunein saari ja Palawanin provinssin suurin saari. Se on pala taivasta, joka on myös äänestetty useaan otteeseen maailman kauneimmaksi saareksi. Se on täydellinen matkakohde täynnä uskomattoman kauniita luonnonkauniita meri- ja maisemamaisemia. Se on täynnä eksoottista luontoa, hiljaisia vesiputouksia ja viehättäviä kalastajakyliä, ja se on yksi luonnon monimuotoisimmista saarista koko maailmassa.Filippiinit.

  Mitä tehdä täytyy täällä? National Geographic Traveler -lehden mukaan Palawan on Aasian alueen paras saarikohde. Jos olet koskaan tullut Palawanille, sinun on käytävä Calauit Game Preserve -suojelualueella ja rauhallisilla villieläinten suojelualueilla. Ja myös El Nido ja Coronin saari, jota pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista.

  9. Barcelona, Espanja

  On monia syitä, miksi Barcelona on niin suuri paikka vierailla. Kaupunki on koti joitakin parhaita arkkitehtuuria ja taidetta maailmassa, ruoka on hämmästyttävä, ja ihmiset ovat uskomattoman ystävällisiä. Niin paljon nähtävää ja tehtävää, ei ole ihme, että Barcelona on yksi suosituimmista matkailukohteista maailmassa.

  Jos etsit kaupunkia, jossa on kaikkea, Barcelona on oikea paikka sinulle. Maailmankuuluja museoita ja gallerioita upeisiin rantoihin ja puistoihin, Barcelonassa on jokaiselle jotakin.

  Barcelonan tunnettujen nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on myös vilkas yöelämä ja kukoistava ruokakulttuuri. Niille, jotka haluavat kokea kaiken, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, tässä on muutamia muita asioita, jotka kannattaa lisätä Barcelonan matkasuunnitelmaasi.

  Katalonialainen keittiö on yksi Espanjan parhaista, ja Barcelona on täydellinen paikka kokeilla sitä. Tapaksista perinteiseen paellaan, siellä on paljon herkullisia ruokia, joista valita. Ja tietenkin, ei vierailu Barcelonaan olisi täydellinen ilman maistamatta kaupungin kuuluisaa sangriaa.

  Barcelonan yöelämää ei kannata jättää väliin. Vilkkaista baareista maailmankuuluihin yökerhoihin, jokaiselle löytyy jotakin. Halusitpa sitten tanssia yön läpi tai vain nauttia muutaman drinkin ystävien kanssa, löydät runsaasti vaihtoehtoja pitää sinut viihdyttävänä.

  Barcelonassa on muutakin kuin vain sen nähtävyyksiä. Kukoistavan ruoka- ja yöelämän kohtaus, siellä on jokaiselle jotakin nautittavaa. Joten, halusitpa sitten tutustua kaupungin kulttuuriin tai vain rentoutua ja nauttia Välimeren auringosta, muista lisätä Barcelona listallesi pakollisten vierailukohteiden luetteloon.

  Katso myös; Euroopan 10 kauneinta kylää.

  8. Lontoo, Englanti

  Lontoo ei ole vain kaunis kaupunki, jossa voi vierailla, vaan siellä on myös rikas historia ja kulttuuri. Jos etsit vierailukohtaa, joka on täynnä jännitystä ja juonittelua, Lontoo on täydellinen matkakohde sinulle. Siitä hetkestä lähtien, kun saavut Lontooseen, voit tuntea kaupungin energian ja elinvoimaisuuden. Lontoossa on aina jotain nähtävää ja tehtävää, etkä koskaan olekyllästynyt.

  Monien nähtävyyksien lisäksi Lontoo on myös loistava paikka syödä ja juoda. Tarjolla on lukemattomia ravintoloita ja pubeja, joista voit valita, ja löydät ruokaa kaikkialta maailmasta. Lontoossa on myös maailman parhaita ostosmahdollisuuksia, joten jos etsit uutta vaatekaappia, löydät sen varmasti täältä.

  Etsitpä sitten paikkaa nähtävyyksien katseluun, shoppailuun tai vain rentoutumiseen, Lontoo on täydellinen kohde sinulle.

  Katso myös; 10 parasta nähtävyyttä Lontoossa.

  7. Pariisi, Ranska

  Ruoasta, historiasta ja muodista Pariisissa on jokaiselle jotakin. Yksi Pariisin parhaista puolista on se, että siellä on niin helppo liikkua. Julkinen liikennejärjestelmä on erinomainen, ja takseja ja Uber-kuljettajia on paljon. Vaikka et puhuisi ranskaa, voit silti tulla toimeen, koska monet Pariisin asukkaat puhuvat englantia.

  Jos etsit romanttista pakomatkaa, Pariisi on täydellinen paikka. Kaupunki on täynnä rakkautta ja historiaa. Voit vierailla Eiffel-tornissa, Notre Damessa tai vain kävellä ympäriinsä ja nauttia kaupungin nähtävyyksistä ja äänistä. Pariisi on myös loistava paikka shoppailuun. Löydät huippuluokan kauppoja, paikallisia markkinoita ja kaikkea siltä väliltä.

  Pariisi on kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Etsitpä sitten romanttista pakomatkaa, ostosretkeä tai vain paikkaa, jossa voit nauttia nähtävyyksistä ja äänistä, Pariisi on täydellinen paikka sinulle.

  Katso myös; 10 maagista satumaista kohdetta, joissa kannattaa vierailla elämäsi aikana.

  6. Mauin saari, Yhdysvallat

  Mauin saari on yksi maailman parhaista vierailukohteista. Maui on uskomaton vierailukohde niin monesta syystä. Maisemat ovat upeat, rannat ovat kauniita ja ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Mutta yksi Mauin parhaista asioista on ruoka. Mauilla on maailman parhaita ravintoloita, joissa tarjoillaan herkullista havaijilaista keittiötä. Jos etsit todella ainutlaatuistaruokailukokemusta, Maui on oikea paikka.

  Mauilla on monia nähtävyyksiä, kuten Paia Town, Ho'okipa Beach, Windsurfers, Puahokamoa Falls. Muita nähtävyyksiä Mauilla ovat Wailua Falls, Haleakalan kansallispuisto ja Maui Ocean Center. Maui on kaunis saari, jossa on paljon nähtävää ja tehtävää. Etsitpä sitten rentouttavaa rantalomaa tai seikkailullista vaellusta, Mauilla on jokaiselle jotakin.

  Mauin saarella on monipuolinen kasvi- ja eläinkunta. Katso myös; 10 maailman viehättävää järvenrantakaupunkia.

  5. Plitvicejärvien kansallispuisto, Kroatia

  Plitviceä pidetään yhtenä 10 parhaasta vierailukohteesta ympäri maailmaa. Se on myös äänestetty maailman kauneimpien kansallispuistojen joukkoon. Aivan kuten Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarović, joka on kuuluisa glamourista ympäri maailmaa.

  Plitvicejärvien kansallispuisto Kroatiassa on yksi maailman 10 parhaan vierailukohteen joukossa. On monia syitä sisällyttää Plitvicejärvien kansallispuisto Kroatiassa vierailukohteiden listalle. Maiseman kauneus on vertaansa vailla, ja aluetta ympäröivä rauha ja hiljaisuus on vertaansa vailla. Lisäksi puisto on koti runsaalle kasvi- ja eläinkunnalle, mikä tekee siitä loistavanPuisto on tietysti myös loistava paikka rentoutua ja ihailla upeita maisemia.

  4. Miami Beach, Florida

  Miami Beach on rannikkokaupunki Miami-Daden piirikunnassa, Floridassa, Yhdysvalloissa. Miami Beach tunnetaan rantojensa lisäksi myös yöelämästään. Kaupungissa on useita yökerhoja, baareja, ravintoloita, hotelleja, lomakeskuksia ja loma-asuntoja.

  Miami Beach ei ole loistava vierailukohde ainoastaan monien nähtävyyksien, vaan myös ruoan vuoksi. Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokia. Etsitpä sitten nopeaa purtavaa tai viiden ruokalajin ateriaa, Miami Beachista löydät sen. Ravintoloiden lisäksi Miami Beachissa on myös useita loistavia baareja ja klubeja. Jos etsit paikkaa, jossatanssia yön loppuun, löydät sen Miami Beachilta.

  Miami Beach- parasta tekemistä Miami Beachilla

  • Ihmisten tarkkailu South Beachilla - siellä on aina jotain meneillään, olipa kyseessä sitten valokuvaus, kuvaukset tai vain ihmiset, jotka ovat liikkeellä. Löydät varmasti mielenkiintoisia ihmisiä tarkkailtavaksi.
  • Kävele rannalla - hiekka ja aallot ovat aina terapeuttisia, ja näkymät ovat lyömättömät.
  • Vieraile turistikohteissa - siellä on paljon nähtävää ja tehtävää art deco -rakennuksista ihmisten katseluun Ocean Drivella.
  • Kokeile ruokaa - tarjolla on niin monenlaista ruokaa, kuubalaisesta mereneläviin. Löydät varmasti jotain jokaiseen makuun sopivaa.
  • Tutustu yöelämään - halusitpa sitten mennä klubille tai vain juoda muutaman drinkin, jokaiselle löytyy jotakin.

  Katso myös; Maailman 10 romanttisinta paikkaa.

  3. Alberta, Kanada

  Alberta on provinssi, joka tarjoaa jokaiselle jotakin aina korkealle kohoavista Kalliovuorista Calgaryn dynaamiseen kaupunkikuvaan. Upeiden luonnonmaisemien lisäksi Alberta on koti kukoistavalle taide- ja kulttuurikentälle, herkulliselle ruokakulttuurille ja ystävällisille ihmisille. Etsitpä sitten toiminnantäyteistä lomaa tai rentouttavaa pakomatkaa, Alberta on täydellinen kohde.

  Alberta on tunnettu luonnonkauneudestaan, mutta se on myös elinvoimaisen kulttuurin koti. Ei ole ihme, että Alberta on yksi Kanadan suosituimmista matkakohteista, sillä sen huiput kohoavat korkealle, koskemattomat alppijärvet ja -laaksot, häikäisevät jäätiköt ja runsas villieläimistö tekevät siitä yhden Kanadan suosituimmista turistikohteista. Alberta on kuitenkin paljon muutakin kuin mitä silmä näkee.ei ehkä tiedä.

  • Albertassa asuu yli 600 alkuperäiskansojen yhteisöä.
  • Maakunnassa asuu suurin määrä ranskankielisiä Quebecin ulkopuolella.
  • Alberta on Kanadan väkirikkain maakunta, jolla ei ole rannikkoa.
  • Maakunnassa on Kanadan alhaisimmat verot.
  • Alberta on maailman johtava linssien tuottaja.

  Katso myös; Top 10 parasta nähtävyyttä Kanadassa.

  2. Yhdysvaltain Neitsytsaaret

  Yhdysvaltain Neitsytsaaret ovat toisena 10 parhaan matkakohteen listallamme. Yhdysvaltain Neitsytsaaret tarjoavat paljon muutakin kuin upeita rantoja ja kristallinkirkkaita vesiä. Tämä Atlantin valtameren ja Karibianmeren välissä sijaitseva saariryhmä on kulttuurien, keittiöiden ja aktiviteettien sulatusuuni.

  Halusitpa sitten rentoutua hiekkarannalla, tutustua historialliseen plantaasiin tai vaeltaa sademetsässä, Yhdysvaltain Neitsytsaaret tarjoavat jokaiselle jotakin. Ja pienellä avustuksella mistä tahansa nettimatkatoimistosta voit suunnitella täydellisen matkan ilman, että pankki menee rikki.

  Tässä on joitakin Yhdysvaltain Neitsytsaarien parhaita aktiviteetteja:

  • Vieraile St.Croixin perintöreitillä
  • Ratsastaa rannalla
  • Vieraile Annabergin sokeritehtaalla
  • St Thomasin näkymä lintuperspektiivistä Paradise Pointista käsin
  • Osta paikallista taidetta ja käsitöitä
  • Maista paikallista ruokaa
  • Mene snorklaamaan tai sukeltamaan
  • Tee päiväretki Brittiläisille Neitsytsaarille
  • Rentoudu yhdellä monista rannoista
  • Patikoi sademetsässä

  Katso myös; TOP 10 maailman upeimmat saaret.

  1. Iguazun putoukset, Argentiinan ja Brasilian raja

  Iguazun putoukset ovat yksi maailman nykyaikaisista luonnonihmeistä. Ne sijaitsevat Iguazu-joella Brasilian ja Argentiinan rajalla. Putoukset ovat hämmästyttäviä ja kunnioitusta herättäviä, ja joki on kaunis. Iguazun putoukset ovat suosittu matkailukohde, ja alueella on paljon tekemistä. Siellä on myös monia hotelleja ja ravintoloita sekä kauppoja ja muita yrityksiä. Putoukset ovatovat maailman 10 parhaan vierailukohteen listamme sijalla 1, ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa.

  Katso myös; Maailman 10 suurinta vesiputousta.

  Iguazun putoukset ovat todellakin upea paikka. Tärkein asia, joka minua niissä hämmästyttää, ei kuitenkaan ole niiden koko tai voima, vaan se, että ne ovat ylipäätään olemassa. Miten ne ovat syntyneet?

  Iguazun putoukset sijaitsevat Iguazu-joella, joka muodostaa Argentiinan ja Brasilian välisen rajan. Joki on suhteellisen nuori, sillä se on muodostunut vasta noin 200 miljoonaa vuotta sitten. Noin 150 miljoonaa vuotta sitten nykyisen Argentiinan maa-alue oli osa Gondwanan superkontinttia. Gondwana alkoi hajota samoihin aikoihin, ja sen myötä Iguazu-joki alkoi virrata Argentiinan ja Brasilian välisen rajan läpi.muodostumassa olevat halkeamat.

  Ajan myötä joki louhi suuren kanjonin, ja kun kanjoni syveni, joen virtaus kasvoi. Lopulta joki saavutti pisteen, jossa se virtasi niin nopeasti, että vesi ei voinut pysyä kanavassa. Vesi alkoi valua kanjonin reunojen yli, ja Iguazun putoukset syntyivät.

  Top 10 parasta kohdemaata

  Nyt kun olemme tarkastelleet 10 parasta maata, joihin kannattaa matkustaa matkailun vuoksi, tutkimme joitakin syitä, miksi nämä maat ovat päässeet listalle. Ja mikä on paras maa, jossa kannattaa vierailla vuonna 2023.

  Thaimaa

  Thaimaa on kristallinkirkkaiden vesiensä ja valkoisten hiekkarantojensa ansiosta rantojen ystävien paratiisi. Jos kaipaat toimintaa, täällä on myös paljon tekemistä, sukelluksesta ja snorklauksesta purjelautailuun ja leijalautailuun.

  Nepal

  Nepal on vastakohtien maa, jossa on maailman korkeimpia vuoria ja syvimpiä laaksoja. Olitpa sitten jännityksen etsijä tai luonnon ystävä, Nepalilla on jotain tarjottavaa. Vaelluksista Everestin tukikohtaan ja koskenlaskureissuista Bhote Koshi -joella ei ole puutetta seikkailuista tässä maassa.

  Islanti

  Toisenlaisten maisemiensa ansiosta Islanti on valokuvaajan unelma. Jokulsarlonin jäätikkölaguunista Reynisfjaran mustaan hiekkarantaan - tässä maassa on paljon kauniita paikkoja, joihin tutustua. Ja jos etsit adrenaliinipiikkiä, Islannissa voi harrastaa myös maailman parasta surffausta, lumilautailua ja laskettelua.

  Marokko

  Marokko on vastakohtien maa, jossa on kaikkea hiekkarannoista lumihuippuisiin vuoriin. Halusitpa sitten kokea Marrakechin vilkkaat markkinat tai Saharan aavikon rauhallisuuden, tässä kauniissa maassa on jokaiselle jotakin.

  Malediivit

  Malediivit on trooppinen paratiisi turkooseine vesineen ja valkoisine hiekkarantoineen. Jos etsit paikkaa, jossa voit rentoutua ja virkistäytyä, tämä on oikea paikka sinulle. Valittavanasi on runsaasti luksuskohteita sekä edullisempia majataloja.

  Papua-Uusi-Guinea

  Papua-Uusi-Guinea on yksi maailman monimuotoisimmista maista, jossa puhutaan yli 800 eri kieltä. Tämä maa on luonnonystävien paratiisi sademetsineen, tulivuorineen ja koskemattomine rantoineen. Jos etsit matkakohdetta, joka on kaukana polkujen varsilta, Papua-Uusi-Guinea on oikea paikka sinulle.

  Peru

  Peru on monien vastakohtien maa, jonka rajojen sisäpuolella on Amazonin sademetsää, Andien vuoristoa ja Tyyntä valtamerta. Halusitpa sitten vaeltaa Machu Picchulle tai tutustua Amazonin viidakkoon, Perussa on jotain tarjottavaa.

  Intia

  Intia on monien vastakohtien maa, jossa on kaikkea vilkkaista kaupungeista lumihuippuisiin vuoriin. Halusitpa sitten kokea Delhin kaoottiset kadut tai Himalajan rauhallisuuden, Intialla on jotain tarjottavaa.

  Australia

  Australiassa on paljon vastakohtia, ja siellä on kaikkea hiekkarannoista lumihuippuisiin vuoriin. Halusitpa sitten kokea Sydneyn ja Melbournen vilkkaat kaupungit tai Suuren valliriutan rauhallisuuden, Australiassa on aina jotain tarjottavaa.

  Kanada

  Kanada on vastakohtien maa, joka ulottuu Vancouverin vilkkaasta kaupungista majesteettisiin Kalliovuoriin. Olitpa sitten luonnonystävä tai kaupunkilainen, Kanadalla on jotain tarjottavaa.

  Etsitpä sitten paikkaa, jossa voit rentoutua tai seikkailla, tällä listalla on sinulle sopiva kohde. Joten mitä sinä odotat? Aloita seuraavan matkasi suunnittelu jo tänään!

  Nelson Hayden

  Tekijä Nelson Hayden